(P) Am întrebat specialiștii și am obținut păreri Pefoc despre 10 cauze ale fumului în casă

(P) Am întrebat specialiștii și am obținut păreri Pefoc despre 10 cauze ale fumului în casă
Citeste mai mult despre: pefoc,
Data: 04 Iunie 2020
Dacă ești în căutarea unui semineu lemne pefoc trebuie să știi de la profesioniști, care sunt cel mai des întâlnite circumstanțe în care fumul din focar poate să-ți pătrundă în casă. 

În cazul în care montajul șemineului tău nu este realizat de către o echipă bine pregătită pentru acest proces extrem de complex, așa cum ne recomandă profesioniștii sibieni în domeniul termicelor și soluțiilor de încălzire alternativă de la Pefoc, problema evacuării improprii și pătrunderii fumului în încăpere, poate fi determinată de o serie de factori care încep cu lipsa etanșeității și scăpărilor de fum pe lângă ușa focarului.

În majoritatea situațiilor, acest defect poate apărea din cauza unei instalări deficitare, a lipsei întreținerii periodice, a tirajului insuficient, dar și a altora pe care le-am cuprins mai jos, într-o listă cu primele 10 cel mai frecvent întâlnite motive. 

 

1. Prima cea mai frecventă cauză a pătrunderii fumului în casă are legătură directă cu un coș de fum subdimensionat. Dimensiunile unui coș de fum se stabilesc în funcție de necesarul de tiraj al fiecărui șemineu în parte, luând în calcul detalii despre model, putere, gabarit și tipul evacuării.

Specialiștii ne recomandă ca în cazul în care achiziționăm un șemineu pentru a fi amplasat pe un coș de fum existent este vital ca acesta să fie perfect compatibil. Altfel, singura variantă care te va scăpa de grijile și atenția acordată evacuării fumului generat de arderea combustibilului fosil, ar fi aceea a instalării unui semineu electric.   

2. Aerul fals în cazul coșurilor de fum din cărămidă, în cazul în care acestea nu sunt construite profesional.

3. Un alt factor cauzator este reprezentat de strangularea coșului de fum prin montarea unui element terminal necorespunzător, cu un diametru mai mic decât coșul de fum.

4. Așa cum aminteam și la începutul articolului, neetanșeitatea ușii de vizitare a coșului de fum este un alt motiv de apariție a fumului în casă. Canalul de fum primește aer fals, lucru ce conduce automat și la un tiraj total necorespunzător.

5. Lipsa etanșării corecte la intrarea în coșul de fum.

6. Tot de la meșterii Pefoc aflăm că, atunci când racordarea între focar și coșul de fum implică o lungime mai mare de 1m pe orizontală, tragerea se încetinește foarte mult, crescând astfel riscul ca fumul să pătrundă nestingherit în încăpere.

7. O altă sursă de fum nedorit, apare dacă în momentul racordării sunt folosite prea multe colțuri ce deviază și încetinesc traseul acestuia spre evacuare.

8. Există zone geografice unde curenții de aer pot fi o problemă majoră, necesitând înălțarea suplimentară a coșului de fum și eventual montarea unei “pălării” antivânt, concepute special pentru acest scop. .

9. Materialele necorespunzătoare folosite la construcția coșului de fum, pot afecta tirajul.

10. Lipsa întreținerii periodice sau curățarea superficială a coșului de fum.

Pentru a preîntâmpina aceste probleme delicate, prietenii noștri de la Pefoc.ro recomandă să avem, în primul rând, certitudinea unui calcul corespunzător al coșului de fum și îndeplinirea condițiilor de racordaj, necesare oricărui model din gama de seminee selimbar.

Așadar, fiți responsabili și atenți cu investiția voastră și apelați numai la ajutorul unei echipe de meseriași cu experiență, atunci când vă doriți să construiți sau să montați un șemineu!
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO