(P) Apa la bidon, printre cele mai utile ajutoare pentru refugiații ucraineni sosiți în România

(P) Apa la bidon, printre cele mai utile ajutoare pentru refugiații ucraineni sosiți în România
Citeste mai mult despre: apa la bidon, H2On, refugiati ucraineni,
Data publicarii: 21 Martie 2022
Data actualizare: 21 Martie 2022
Peste 340.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România, de la izbucnirea războiului în țara lor, iar aproximativ 84.000 dintre aceștia încă se mai află pe teritoriul țării noastre. Conform asociațiilor și fundațiilor de caritate, locuitorii sosiți din țara vecină au solicitat în special hrană, cazare și produse de igienă, majoritatea fiind doar în tranzit către statele vestice.

Pe lângă zeci de mii de oameni simpli și numeroase organizații non-profit, sute de companii românești și-au dovedit, în ultimele zile, solidaritatea cu cetățenii din Ucraina și sprijinul față de situația extrem de dificilă prin care aceștia trec, din cauza conflictului militar.

Printre companiile respective se numără și deținătoarea brand-ului H2On, care livrează apă la domiciliu sau la birou, în toată țara. Prin vocea proprietarului Nathaniel Geană, aceasta a anunțat că va oferi apă la bidoane de 19 litri, în mod gratuit, cetățenilor ucraineni refugiați pe teritoriul României.

Vorbim despre o chestiune de viață și de moarte, la propriu. În anul 2022, unii locuitori ai Europei au ajuns să fugă din țara lor, de teama războiului, iar România este, din fericire, un loc sigur pentru ei. În calitate de business care își desfășoară activitatea în țară, dar mai ales în calitate de oameni, este nu doar o opțiune, ci o obligație să ajutăm. Iar specificul brand-ului nostru ne îndeamnă să venim în întâmpinarea refugiaților din Ucraina cu apă, singurul lichid care contribuie la sănătatea și bunăstarea organismului", spune Nathaniel Geana.Conform specialiștilor, dacă organismul uman rezistă, în condiții extrem de grele, precum cele de război, nu mai puțin de câteva zile fără hrană, nu același lucru se poate spune despre privarea de apă. Astfel, deshidratarea moderată sau chiar severă se poate instala în numai câteva ore, fiind nevoie de un aport consistent de apă microbiologic pură, sănătoasă pentru toate procesele fiziologice ale corpului.

Campania H2On se adresează asociațiilor și fundațiilor de caritate din România implicate în strângerea de fonduri și produse pentru refugiații ucraineni. Tot ce trebuie să facă reprezentanții acestora este să contacteze compania care livrează apă, la numărul de telefon 031 9887, iar aceasta va trimite numărul de bidoane de 19 litri solicitat, prin mijloace proprii, către locul indicat.

Pe lângă sutele de mii de mesaje de felicitare, am observat și câteva persoane 'de bine', care ne-au judecat pentru decizia de a ne implica în ajutorarea refugiaților ucraineni. Întâi de toate, credem că ar trebui sa iubim oamenii, indiferent de naționalitate sau culoarea pielii. Actul de bunătate nu trebuie justificat în funcție de apartenență.

Aș vrea să le transmit pe această cale că atât eu, cât și companiile pe care le dețin suntem implicați în multe alte cazuri caritabile, însă scopul este de a ajuta, nu de a ne face reclamă din aceste demersuri. Deciziile îmi aparțin, iar, dacă am considerat că acum este o situație excepțională, voi acționa în consecință. Scopul postărilor din online este de a anunța public fundațiile/asociațiile că existăm și ne implicăm, dar avem rugămintea să ni se solicite implicarea, deoarece altă variantă nu există", mai spune Nathaniel Geană.

România, solidaritate impresionantă pentru victimele colaterale ale războiului din Ucraina

De la finalul lunii februarie, de când a izbucnit conflictul militar în țara vecină, iar zeci de mii de ucraineni au căutat pacea la granițele cu România, conaționalii noștri au dat dovadă de o solidaritate exemplară și s-au mobilizat, atât la propriu, cât și la figurat. Persoane fizice și juridice deopotrivă au donat, au strâns produse sau au furnizat servicii, iar eforturile lor nu au rămas neobservate, inclusiv președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, mulțumind țării noastre.

Cel mai simplu mod în care poți contribui și tu este să dai mai departe mesajele companiilor precum H2On, care ajută, fiecare în felul său, refugiații ucraineni de pe teritoriul țării noastre.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies