(P) Barete led - cum alegi tipul potrivit

(P) Barete led - cum alegi tipul potrivit
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 26 Mai 2020
Data actualizare: 26 Mai 2020
Defectarea panoului de iluminare este una dintre cele mai frecvente probleme a aparatelor  inteligente. Lipsa imaginii şi prezenţa sonorului în timpul funcţionarii este un semn clar că blocul de iluminare prezintă probleme. 

În multe dintre cazuri se întâmplă să se defecteze doar unul dintre becurile de pe baretă, însă sunt şi situaţii în care mai multe LED-uri se deteriorează. Indiferent de situaţie este important de menţionat că trebuie înlocuit sistemul de iluminate. În rândurile următoare vei descoperi câteva detalii care să te ajute să achiziţionezi barete led potrivite pentru televizorul tău.

Tipuri de barete led

În funcţie de polarizare, pe piaţă sunt disponibile barete led cu polarizare directă.  Acestea sunt formate din 2, 3, 4 sau 5 benzi uşoare din aluminiu, fiecare dintre acestea fiind prevăzută cu 5, 7, 9 becuri LED interconectate printr-un circuit electric în serie.

În funcţie de polarizare pe piaţă există şi barete Led cu polarizare inversă. Acestea pot fi de tip 2X12 leduri pe baretă, 3X7 leduri pe baretă, 4X9 leduri pe baretă s.a. Deci trebuie să se aibă în vedere acest detaliu când se face o achiziţie.

Tensiunea 

Un alt aspect important este tensiunea de alimentare a LED-urilor. În funcţie de tipul panoului sunt disponibile barete cu o tensiune, cu două tensiuni sau cu mai multe tensiuni  de alimentare. La TV cu diagonală de 32” cel mai frecvent se întâlnesc barete led cu una sau două tensiuni de alimentare, însă aceasta nu este o regulă. 

Tensiunea de alimentare este în cele mai multe cazuri menţionată pe etichetele LED-urilor. Însă aceasta poate fi dedusă, şi depinde de numărul de becuri LED care alimentează fiecare bandă dar şi de tipul de alimentare. 

Ex: dacă avem 4 barete cu câte 7 leduri de 3.6V şi un circuit în serie vom avea 28X3.6 V= 100V.

Compatibilitate

Compatibilitatea este un alt detaliu de care trebuie să ţii seama când alegi baretele led. Este important să alegi soluţia potrivită. Dimensiunea, numărul de LED-uri dar şi caracteristicile de funcţionare sunt importante.

Cele mai multe dintre magazine specifică clar, caracteristicile de compatibilitate, trebuie doar să se acorde atenţie la achiziţie.

Material banda

Un alt aspect de care poţi ţine seama la achiziţionarea baretei led, ţine de materialul din care este realizată banda. De obicei aceste componente sunt confecţionate din materiale foarte, foarte uşoare precum aluminiu şi cupru. Acestea au  caracteristici deosebite ce asigură funcţionarea perfectă pentru perioadă îndelungată.

De reţinut:

Baretele led sunt componentele care asigură backlightul dispozitivului LED. Sunt soluţii economice prietenoase cu mediul înconjurător, sunt uşor de instalat şi asigură funcţionare îndelungată cuprinsă între 60.000 şi 100.000 de ore. 

Noua tehnologie permite obţinerea unei iluminări optime, vine cu performanţe excepţionale şi se caracterizează prin durabilitate. Sunt disponibile la preţuri mai mult decât decente şi nu pun probleme la montaj. Pot fi utilizate la capacitate maximă, protejează ochii şi modifică experienţele vizuale!

Pe piaţă sunt mai multe tipuri de barete LED, cum ar fi barete led vestel, care sunt universale, barete led LG, care se deteriorează destul de repede; alegerea modelului potrivit este o sarcină relativ simplă dacă se acordă atenţie specificaţiilor.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies