(P) Boxing Day 2020: Programul complet al meciurilor din Premier League

(P) Boxing Day 2020: Programul complet al meciurilor din Premier League
Autor: Alina Popa
Data: 22 Decembrie 2020
Britanicii continuă tradiția și în acest an, iar ziua de 26 decembrie este rezervată unor meciuri de top. La fel ca în fiecare an, și de această dată se va sărbători Boxing Day. O sărbătoare cu rădăcini istorice, care în zilele noastre este evidențiată și de meciurile din toate ligile din Anglia.

Ce este Boxing Day?

Oamenii percep Boxing Day ca fiind ziua în care britanicii joacă fotbal și o zi cu reduceri la cumpărături, dar în urmă cu mai bine de o sută de an motivul era cu totul altul.

Conform istoricilor, Boxing Day a apărut în secolul al XIX-lea. În acele vremuri, oamenii bogați le ofereau servitorilor diverse cutii cu cadouri sau bani în semn de mulțumire pentru munca depusă în acel an. Totodată, unii dintre ei aveau și posibil-itatea de a pleca acasă pentru a-și vedea familiile. 

Există și voci care susțin că Boxing Day are la baza tradiția bisericilor din Epoca Victoriană, care în a doua zi a Crăciunului scoteau în stradă cutiile milei.

În prezent însă, Boxing Day are mai mult legătură cu cumpărăturile de pe 26 de-cembrie și cu meciurile de fotbal din Anglia.

Când s-a jucat prima dată fotbal de Boxing Day?

Primul meci de fotbal de Boxing Day datează din urmă cu 160 de ani. În anul 1860, FC Hallam și FC Sheffield au dat startul acestei tradiții.

Un meci special din istoria Boxing Day a avut loc în 1914. În plin Război Mondial, soldații germani și cei britanici au făcut un armistițiu de Crăciun și au disputat un meci de fotbal pe 26 decembrie.

Acel meci stârnește ecouri încă din zilele noastre și arată de ce fotbalul este atât de iubit.

Programul meciurilor de Boxing Day din 2020 din Premier League:

26 decembrie

14:30 Leicester - Manchester United: Un derby între două echipe în formă. Leices-ter ocupă locul 2 în Premier League, iar Manchester United este pe trei. United s-a impus la ultima vizită pe terenul lui Leicester, scor 2-0.

17:00 Aston Villa - Crystal Palace: Duel între două echipe aflate la mijlocul clasamentului. Villa este pe locul 9, iar Crystal este pe 13. Crystal vine după un eșec zdrobitor, scor 0-7, contra celor de la Liverpool.

17:00 Fulham - Southampton: Fulham nu are startul de sezon pe care și-l dorea și este abia pe locul 18 și vine după 3 remize la rând. Southampton este pe 7, dar e o echipă inconstantă.

19:30 Arsenal - Chelsea Londra: Arsenal dezamăgește crunt în acest sezon și se află abia pe locul 15. Chelsea este pe locul 5, dar e sub așteptările din acest sezon. Arse-nal s-a impus în ultima partidă dintre cele două, scor 2-1, în luna august.

22:00 Manchester City - Newcastle: City este departe de așteptările pe care oamenii le au de la această echipă, fiind pe locul 8 în clasamentul Premier League. Nici Newcastle nu o duce prea bine, fiind pe locul 12. Meciurile dintre cele două au fost însă spectaculoase mai mereu. 

22:00 Sheffield United - Everton: Everton a început în forță în acest sezon și ocupă locul 4, fiind una dintre revelații. În schimb, Sheffield se află pe ultima poziție în clasament.

27 decembrie

14:00 Leeds - Burnley: Leeds pornește ca favorită acest meci între două echipe care luptă pentru salvarea de la retrogradare. Leeds e pe 14, iar Burnley e pe 16. 

16:15 West Ham - Brighton: West Ham are ocazia să răzbune eșecul cu 3-0 din me-ciul cu Chelsea. "Ciocănarii" sunt pe locul 10, iar Brighton este pe 17.

18:30 Liverpool - West Brom: Chiar dacă Jurgen Klopp a început să menajeze jucătorii, Liverpool s-a impus cu 7-0 pe terenul lui Crystal Palace în ultima etapă. West Brom vine și ea după un eșec cu 0-3 acasă cu Aston Villa. Liverpool pornește ca mare favorită acest meci.

21:15 Wolves - Tottenham: Echipa lui Mourinho se află pe locul 6, în timp ce Wolves este pe locul 11. Tottenham nu e într-o formă prea bună, având două eșecuri la rând.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies