(P) Cadă cu hidromasaj: 7 beneficii cheie pentru o mai bună stare de sănătate fizică și mintală

(P) Cadă cu hidromasaj: 7 beneficii cheie pentru o mai bună stare de sănătate fizică și mintală
Citeste mai mult despre: cada cu hidromasaj, beneficii hidromasaj,
Data publicarii: 17 Februarie 2022
Data actualizare: 17 Februarie 2022
O cadă cu hidromasaj este prevăzută cu jeturi de apă autonome care ajută la relaxarea și masarea mușchilor. Apa și aerul sunt responsabile de alimentarea jeturilor, acestea fiind special concepute pentru a oferi corpului un masaj terapeutic și cât se poate de confortabil. 

Deoarece o cadă cu hidromasaj tinde să necesite un volum mare de apă, dacă vă doriți propria cadă acasă, va trebui să vă asigurați că baia beneficiază de o suprafață generoasă. În ciuda dimensiunii lor, căzile cu hidromasaj sunt din ce în ce mai dorite pentru uz personal, deoarece contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate fizice sau mintale și, în general, la calitatea vieții. 

Care sunt caracteristicile unei căzi cu hidromasaj?

Caracteristica principală și cea mai importantă a unei căzi cu hidromasaj este dată de jeturi. Cele mai multe căzi cu hidromasaj sunt echipate cu cel puțin 6-8 jeturi de apă poziționate în punctele-cheie ale căzii. 

Astfel, jeturile vor lucra grupele primare de mușchi, oferindu-le un masaj terapeutic, cu proprietăți calmante. Cea de-a doua caracteristică cheie a unei căzi cu hidromasaj este dată de dimensiunea acesteia. 

În prezent, căzile cu hidromasaj sunt disponibile într-o gamă amplă de stiluri și dimensiuni, dar majoritatea căzilor sunt suficient de mari, tocmai pentru a permite unei persoane să stea în poziție verticală în timp ce face baie și se bucură de masajul oferit de jeturi. De asemenea, va fi necesară o pompă electrică pentru a pompa apa de care depind jeturile. 

Cum să alegeți o cadă cu hidromasaj?

Pentru a alege o cadă cu hidromasaj potrivită este necesar, în primul rând, să măsurați baia pentru a afla ce spațiu aveți la dispoziție. Următorul pas presupune să alegeți un tip de cadă cu hidromasaj care considerați că vi se potrivește cel mai bine. 

Indiferent de poziția în care veți sta în cadă, trebuie să dispuneți de confort deplin. În cele din urmă, dacă locuința este prevăzută cu un boiler sau un alt tip de încălzitor de apă, va trebui să știți cu precizie care este capacitatea maximă a acestuia, deoarece majoritatea căzilor cu hidromasaj necesită o cantitate mare de apă pentru a funcționa corespunzător. 

Ce beneficii oferă căzile cu hidromasaj? Cât de recomandate sunt pentru uz personal?

Știm deja că fără apă nu am putea supraviețui, dar iată că apa nu îndeplinește doar această funcție practică ci, totodată, deține proprietăți vindecătoare și regeneratoare, mai ales când decidem să ne răsfățăm cu o baie lungă într-o cadă cu hidromasaj. 

Apa propulsată de jeturi ameliorează durerile musculare și contribuie la o mai bună stare de sănătate, la o dispoziție mentală mai clară, dar și la aspect fizic mai tânăr. 

Iată, așadar, 7 beneficii cheie pe care le oferă hidroterapia:

Piele elastică și regenerată 

Băile regulate într-o cadă cu hidromasaj reprezintă o modalitate excelentă prin care ne putem îmbunătăți aspectul pielii. Hidromasajul și căldura apei stimulează fluxul de sânge în tot corpul, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor și a tuturor celorlalte resturi acumulate de-a lungul timpului. 

Cu cât corpul nostru adăpostește mai puține toxine, cu atât pielea este mai tânără și mai strălucitoare. În plus, căldura apei deschide porii pielii, ceea ce contribuie la o curățare profundă. Puteți, de asemenea, să adăugați ingrediente suplimentare pentru a facilita procesul de detoxifiere a corpului și de curățare a pielii, cum ar fi sare amară, bicarbonat de sodiu sau câteva picături de ulei esențial. 

Tratarea artritei, a durerilor musculare și articulare 

Flotabilitatea apei elimină presiunea asupra articulațiilor și ajută la ameliorarea durerii cauzate de artrită și a altor afecțiuni articulare. Apa masează ușor mușchii, iar acesta este un beneficiu excelent pentru persoanele suprasolicitate fizic la locul de muncă, dar și pentru persoanele care respectă cu rigurozitate un program de exerciții fizice. O baie caldă într-o cadă cu hidromasaj reduce cantitatea de durere pe care o simțiți la nivelul articulațiilor și mușchilor. 

Ameliorarea inflamației din corp

Apa din cada cu hidromasaj este încălzită la peste 37 de grade Celsius, iar această căldură ajută imediat la ameliorarea durerilor sau disconfortului cauzat de leziuni. Prin creșterea fluxului sanguin, scade rigiditatea articulară, inflamația din mușchi și articulații este ameliorată, iar durerea resimțită nu mai este atât de intensă. 

Îmbunătățirea circulației sângelui 

Tot căldura apei este responsabilă de îmbunătățirea circulației sângelui în tot corpul, ceea ce îmbunătățește funcția diferitelor organe și, de asemenea, protejează inima. În urma îmbunătățirii fluxului sangvin, persoanele care suferă de dureri de cap, de tensiune la nivelul frunții și tâmplelor și de lipsă de concentrare simt imediat o ameliorare. 

Pierdere în greutate 

Atunci când stăm în apă caldă, crește ritmul cardiac, iar circulația sângelui este foarte stimulată. Prin creșterea ritmului cardiac, reușim să ardem mai multe calorii. Iată că relaxându-ne într-o cadă cu hidromasaj și bucurându-ne de confortul oferit de apa caldă, pierdem de fapt acele kilograme încăpățânate. 

Sănătate pentru întreg corpul 

Baia într-o cadă cu hidromasaj susține sănătatea sistemului respirator prin ameliorarea acelor probleme persistente precum congestia, astmul și bronșita. La rândul lor, sistemul digestiv și sistemul imunitar depind unul de altul. Deoarece deșeurile și toxinele sunt eliminate mai eficient din organism, digestia funcționează mai eficient, ceea ce înseamnă mai puține episoade de constipație și un sistem imunitar mai puternic. 

Relaxare mintală

Nu în ultimul rând, o baie într-o cadă cu hidromasaj ne îmbunătățește dispoziția mintală. Putem avea parte de mai multe beneficii psihologice atunci când ne relaxăm în apă, respirăm adânc și permitem apei să ne calmeze mintea hiperactivă. 

Deși o baie cu hidromasaj nu ne rezolvă problemele, ne ajută să fim mai puternici, mai puțin stresați și mai pregătiți pentru a înfrunta orice provocare. Totodată, vom beneficia de un somn mai calitativ, deoarece căldura apei și acțiunea jeturilor ameliorează stresul și tensiunea acumulate în organism, înlăturând astfel insomnia. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies