(P) Cămin de bătrâni privat vs. cămin de bătrâni de stat

(P) Cămin de bătrâni privat vs. cămin de bătrâni de stat
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 21 Noiembrie 2022
Data actualizare: 21 Noiembrie 2022
Te gândești de ceva timp să apelezi la serviciile unui cămin de bătrâni, dar nu știi care ar fi cea mai bună variantă? Luarea unei decizii poate deveni o adevărată provocare, tocmai pentru că există deja variante numeroase pe piață. Însă, bunăstarea celor dragi este scopul nr. 1 care stă la baza alegerii azilului. Tocmai de aceea, ar trebui să acorzi o atenție deosebită următoarelor aspecte: 

 

        Notorietatea căminului - Aici nu e vorba de marketing, ci de experiențele propriu-zise pe care le trăiesc vârstnicii. Ia legătura cu cei care au apelat deja la serviciile azilului pentru a căpăta o perspectivă mai nuanțată asupra ofertei disponibile. Poți verifica de asemenea paginile oficiale pe care le deține căminul. Citește recenzii și vezi cum se derulează comunicare. Sunt aspecte aparent nesemnificative, dar care pot spune foarte multe lucruri despre eficiența serviciilor.

        Condițiile de care dispune locul - Devine mai mult decât necesar să te orientezi către un azil de batrani Bucuresti care oferă dotări de ultimă generație. Cei bătrâni trebuie să se simtă în siguranță, dar și să se bucure de activități recreative. La vârsta pensionării, sentimentul de singurătate devine din ce în ce mai apăsător. Tocmai de aceea, vârstnicii au nevoie să își ocupe timpul cu hobby-uri diverse.

        Atitudinea personalului - Condițiile moderne nu ar însemna nimic dacă azilul nu ar avea o echipă pe măsură. E foarte important ca personalul să se remarce prin empatie, înțelegere și transparență. Astfel, se va crea rapid o atmosferă relaxată și prietenoasă. Vârstnicii, tocmai pentru se simt izolați de societate și responsabilitățile familiale, vor să se simtă protejați.


Diferențe între un cămin de bătrâni privat și unul de stat

Pe lista opțiunilor celor care vor să apeleze la serviciile unui cămin de bătrâni se află două variante: de stat și private. Evident, există diferențe notabile între cele două două alternative, chiar dacă mulți le situează pe poziții de egalitate.

Iată așadar o comparație detaliată, care te va ajuta să înțelegi ce oferă propriu-zis fiecare variantă:

  1. Cămin de bătrâni de stat:

Principalul avantaj pe care îl prezintă este gratuitatea serviciilor de îngrijire și supraveghere. Hrana, la fel, nu prezintă costuri adiționale.

De asemenea, în cazul bătrânilor care suferă de boli în stadiu avansat, autoritățile locale le oferă un ajutor financiar.

Totuși, condițiile pe care le prezintă un asemenea cămin nu sunt deloc strălucite, tocmai pentru că activitățile de recondiționare nu au fost derulate conform standardelor.

 

  1. Cămin de bătrâni privat

O alternativă mult mai eficientă din punct de vedere al serviciilor puse la dispoziție. Un cămin de bătrâni privat oferă o serie numeroasă de avantaje:

        Dispune de personal cu experiență în îngrijirea medicală - Există asistenți și medici pregătiți special pentru orice problemă cu care se confruntă vârstnicii.

        Are suficiente camere de cazare - Spațiile de dormit oferă confort și intimitate. De asemenea, sunt amenajate modern, în așa fel încât să le ofere bătrânilor șansa de a se bucura de un ambient plăcut.

        Meniu personalizat – In cadrul unor servicii camin de bătrâni privat veti regasi de asemenea și o bucătărie suficient de spațioasă pentru a pregăti un meniu personalizat. Se iau în calcul preferințele bătrânilor, dar și dietele pe care trebuie să le urmeze din cauza afecțiunilor de care suferă. Mâncarea este mereu gustoasă și proaspătă.

        Activități recreative - Multe cămine private prezintă spațiu interior și exterior dedicat relaxării. De asemenea, sunt organizate periodic excursii și plimbări în locații spectaculoase.

Alegerea unui cămin de bătrâni nu-i deloc o treabă ușoară. Însă, nu trebuie să-ți faci griji. Analizează cu atenție condițiile pe care le prezintă și fă investiții inteligente.

Optează pentru serviciile unui cămin de bătrâni privat și oferă-i seniorului din familia ta motive constante de bucurie!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies