(P) Cand ai nevoie de consultanta juridica la notariat?

(P) Cand ai nevoie de consultanta juridica la notariat?
Citeste mai mult despre: consultanta juridica, notariat,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 25 Noiembrie 2022
Data actualizare: 29 Noiembrie 2022
Pe langa autentificarea documentelor si legalizarea lor, un birou notarial iti poate oferi si consultanta juridica. Afla care sunt contextele in care este necesar sa apelezi la sfaturile si intrudumarile avizate ale unui notar public. Iti vei simplifica procedura legala si vei fi informat cu privire la toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi, in functie de fiecare situatie.

Autentificarea contractelor la notar

Sunt o serie de contracte care, din punct de vedere legal, au nevoie de autentificarea unui notar. De exemplu, in cazul un contract de vanzare-cumparare, acesta trebuie sa fie incheiat prin inscris autentic, intrucat presupune transferul unor drepturi de proprietate, care urmeaza sa fie inscrise in Cartea Funciara. Aceste tipuri de inscrisuri sunt incheiatate de catre notar, sub sanctiunea nulitatii absolute.

Aceste spete cuprind o procedura legala obligatorie, insa sunt cazuri in care pot exista anumite clauze sau nelamuriri, cu privire la respectarea drepturilor fiecarei parti. De aceea, impreuna cu un notar le vei putea clarifica. Sunt o serie de contexte care pot reprezenta o problema pe termen lung pentru tine, daca nu sunt luate in calcul si edificate. In contextul incheierii oricarui tip de contract este absolut necesar sa te consulti cu un specialist.

Divortul la notar: consilierea partilor

Divortul este una dintre cele mai comune situatii, in care majoritatea persoanelor prefera calea notariala fata de cea judecatoreasca. Bineinteles, in acest context este nevoie de o descriere completa a procedurii de realizare a divortului.

Partajul, unul din subiectele sensibile, trebuie realizat in anumite conditii. Un notar iti va explica solutiile cu privire la neintelegerile dintre parti si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a indeplini conditiile impuse de lege. De asemenea, la fel in oricare dintre aceste contexte, un notar iti va spune ce documente trebuie pregatite, cum trebuie sa fie redactate si cum anume sa te pregatesti.

Stabilirea custodiei minorilor si exercitare autoritatii parintesti sunt alte doua variabile pe care trebuie sa le iei in calcul. Trebuie sa comunici cu notarul si despre acest aspecte, pentru a te putea sfatui sa iei decizii informate. Pentru o procedura cat mai simplificata si fara stres, ai nevoie de consultanta, pentru a cunoaste care sunt toate conditiile legale. Un notar iti va spune si cum trebuie sa te pregatesti si ce aspecte pot fi valabile in contextul situatiei tale.

Dezbaterea succesiunii: un proces complex si anevoios

Acesta este o alta situatie care necesita consultanta juridica si pentru care trebuie sa ai alaturi un specialist. Probabil ca stii dar, in general, potrivit Codului Civil, mostenirea poate avea doua cai: cea legala si cea testamentara.

Regulile sunt numeroase si la fel si situatiile aplicarii lor. Pot exista cazuri in care o persoana sa fie nedemna de drept, sa existe nedeminitate judiciara sau sa fie impuse anumite conditii care trebuie indeplinite. In toate dintre aceste cazuri, la un biroul notarial ti se vor explica termenii juridici, legea si procedura pe care sa o urmezi. In privinta impartirii mostenirii, trebuie sa se tina cont de clasele de mostenitori legali, drepturi si alte aspecte care trebuie indeplinite pentru valabilitatea procesului.

Apeleaza la servicii profesionale si echipa cu expertiza indelungata

Esti in cautarea unui notariat din Bucuresti? Iti recomandam sa apelezi la consultanta unor specialisti, care si-au demonstrat eficienta si serviciile prompte. In Bucuresti exista sute de birouri notariale, insa nu toate se vor plia asteptarilor tale.

Contacteaza un birou notarial care are review-uri bune, a carui munca si expertiza sunt recunoscute in domeniu. Contacteaza cu incredere la notariat sector 1, care are numeroase distinctii si o imagine respectata in Bucuresti. Consilierii juridici din echipa acestora te vor ajuta, prioritizandu-ti problemele si oferindu-ti cele mai bune solutii.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!