(P) Care sunt terapiile care tratează cu adevărat celulita?

(P) Care sunt terapiile care tratează cu adevărat celulita?
Autor: Mihai Burlacu
Data: 07 Ianuarie 2020
Peste 80% dintre femei au celulită, așadar nu este de mirare că s-a dezvoltat o adevărată industrie a tratamentelor anticelulitice, începând cu creme și loțiuni, terapii spa, masaj sau diferite proceduri corporale. Cu cât există mai multe opțiuni de tratament, cu atât va fi mai greu de știut care funcționează cu adevărat. 

Studiile efectuate pe diferite eșantioane de pacienți, confirmă faptul că, din păcate, nu există încă un tratament care să elimine celulita în proporție de 100%, după o singură ședință. 

Din fericire, există anumite tratamente corporale care pot face celulita mai puțin vizibilă. Iată care sunt cele mai eficiente tratamente anticelulită dovedite prin studii clinice: 

1. Terapia cu unde de șoc

Studiile arată că tratamentul cu unde de soc sau tratamentul cu unde acustice reduce cu succes aspectul celulitei, fiind probabil în top 3 tratamente anticelulitice din lume la momentul actual. Terapia cu unde de șoc este non invazivă și nedureroasă. 

În stadiile 3 și 4 nodulii de celulită vechi sunt întăriți, încapsulați ca o nucă. Întâi, trebuie spartă coaja, adică membrana care încapsulează grăsimea, iar abia apoi începe procesul de “topire” a grăsimii.

Prin dispozitivul de tratament undele acustice sunt trimise în corp, creând vibrații în țesuturile moi. Aceste vibrații determină descompunerea grăsimii de sub piele, dar și stimularea circulației limfatice și producția de colagen. Astfel, grăsimea de sub piele este eliminată ușor și natural din organism prin drenajul limfatic, iar colagenul ajută pielea să dobândească un aspect mai neted, mai sănătos, mai tânăr. 

2. Venus Legacy este un echipament medical grade având la bază un concept nou care combină radiofrecvența multipolară, câmpul electromagnetic și vacuumul pulsat, pentru a încălzi țesuturile atât la suprafață, cât și în profunzime, având ca efect reducerea stratului de grăsime. Câmpul electromagnetic creează în interiorul pielii o matrice de căldură cu proprietăți de regenerare, vacuumul pulsat permite penetrarea în profunzime a căldurii, accelerează drenajul limfatic, circulația sanguină și efectiv micșorează mărimea celulelor adipoase prin îmbunătățirea metabolismului energiei stocate în piele.

3. Endermologia®

Această tehnologie medicală ultramodernă îmbunătățește considerabil aspectul celulitei. Folosind un sistem bazat pe 12 aspirații pe secundă, dispozitivul de ultimă generație LPG® Cellu M6 Alliance oferă rezultate vizibile după doar 3 ședințe. Conform studiilor efectuate, la finalul celor 12 ședințe de tratament, vei avea cu aproximativ 67% mai puțină celulită și o piele mai fermă cu 71%. 

Endermologia® utilizată de LPG® Cellu M6 Alliance este rezultatul a peste 30 de ani în tratamentul celulitei, singura tehnică de stimulare a pielii 100% naturală, non invazivă, extrem de confortabilă, care folosește masajul mecanic profund și stimularea multidimensională pentru a impulsiona mecanisme fiziologice precum lipoliza (autodistrugerea celulelor grase) și creșterea producției naturale de substanțe cu rol de rejuvenare a pielii.

4. Mezoterapia injectabilă 

Mezoterapia injectabilă este o procedură minim invazivă prin care zonele afectate de celulită sunt injectate cu diferite cocktailuri, inclusiv cofeină, aminoacizi, enzime, vitamine și extracte din plante cu rol de „topire” a nodulilor de celulită de sub piele. Mezoterapia este extrem de eficientă în distrugerea grăsimii subcutanate, iar rezultatele sunt cu adevărat remarcabile. 

Pentru succesul acestui tratament au o importanță majoră atât tehnica de injectare, cât și formula de cocktail folosită.

5. Tratamentul cu laser

Tratamentele cu laser sunt extrem de versatile si sunt utilizate în cazul unei multitudini de afecțiuni dermatologice, vasculare și estetice. În ceea ce privește celulita, laserul Fotona are un protocol unic, TightSculpting™, care sculptează și tonifiază pielea în zona tratată prin două lungimi de undă, confortabil și non invaziv. 

Deși laserul Fotona intră în categoria de tratamente de liposucție nechirurgicală, acesta are efect și asupra celulitei, deoarece elimină depozitele de grăsime de sub piele și tonifiază puternic pielea prin producția de colagen. 

6. Pierderea în greutate 

Atenție, celulita este diferită de grăsime, iar un tratament de remodelare corporală care elimină în mod eficient grăsimea poate adesea să nu aibă  efect asupra celulitei. Bineînțeles că pierderea în greutate poate face celulita mai puțin vizibilă. Însă, dacă te confrunți cu laxitatea pielii, determinată de vârstă sau o slăbire într-un ritm mult prea accelerat, celulita poate deveni mai vizibilă.

7. Mișcarea 

Mișcarea este sfântă și contribuie semnificativ la eficiența oricărui tratament de remodelare corporală. Mușchii antrenați vor face ca pielea să pară mai netedă și mai fermă, iar înlocuirea stratului adipos cu țesut muscular va face celulita mult mai puțin vizibilă. 

8. Suplimente 

Nu există nici o dovadă că vreun supliment alimentar natural sau sintetic poate atenua sau elimina celulita. 

Există o grămadă de factori care pot contribui într-o măsură mai mare sau mai mică la apariția nesuferitei celulite pe fese, coapse, șolduri, picioare, abdomen sau brațe. Cum fiecare pacient este unic, o abordare personalizată va da întotdeauna cele mai bune rezultate. Dat fiind faptul că celulita afectează și țesuturile conjunctive cutanate, dar și pe cele subcutanate, răbdarea și constanța sunt cheia.

Vino la SKiN MedSpa București pentru a te bucura de o evaluare corporală gratuită, de un plan de tratament personalizat, în acord cu nevoile organismului tău, cu tipul de celulită de care suferi și cu obiectivele tale! Vino să te bucuri de prețuri prietenoase și oferte de sărbătoare! 

Programează-te la 0729 740 704! 

FULLSCREEN
(P) Care sunt terapiile care tratează cu adevărat celulita?
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO