(P) Cărți pentru copii, ideale pentru un nou început de an, de la BOOKZONE

(P) Cărți pentru copii, ideale pentru un nou început de an, de la BOOKZONE
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 06 Ianuarie 2023
Data actualizare: 06 Ianuarie 2023
Noul an se apropie cu pași repezi și probabil ți-ai făcut deja planuri pentru începutul acestuia. Îți recomandăm să nu îți lipsească din nicio zi cărțile. La fel îi încurajăm și pe părinți: în noul an, să le ofere copiilor cele mai frumoase cărți.  

În cele ce urmează, îți prezentăm câteva carti pentru copii de toate vârstele. Le poți comanda din librăria online BOOKZONE la prețuri excelente.

Prima carte pe care ți-o recomandăm este publicată chiar de către Editura BOOKZONE și se numește 7 zile fără ecrane. Tehnologia face parte din viața noastră și este de mare ajutor. Totuși, copiii nu știu când este timpul să lase ecranele și să descopere și lumea din spatele lor. Ei sunt bucuroși de activitățile de pe tabletă, telefon sau computer, iar jocurile offline îi atrag din ce în ce mai puțin. De aceea, este datoria părinților să le explice cum se pot bucura de tehnologie într-un mod productiv și cum pot redescoperi și activitățile din viața reală. În această carte, vei găsi numeroase idei de jocuri și activități pentru toată familia, ideale pentru ca fiecare membru al familiei să uite pentru o perioadă de tehnologie. În fiecare pagină vei descoperi sfaturi și modalități practice pentru a reduce folosirea dispozitivelor electronice.


Pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani, foarte utile sunt enciclopediile. Astfel, recomandarea noastră este cartea Invențiile care au schimbat lumea. Este o carte din care copilul va afla cele mai interesante informații despre invențiile pe care le folosim cu succes în fiecare zi. Cum se fabrică hârtia? Cum funcționează televizorul? Cine a inventat roata? Cartea prezintă o abordare interactivă, de tip întrebare și răspuns și este completată de ilustrații atractive. Această carte face parte din colecția Micul Savant și îți recomandăm să îi oferi copilului și celelalte volume, pentru a descoperi lumea într-un mod distractiv. Enciclopediile au numeroase avantaje, printre care: 

stimulează curiozitatea celor mici 

le dezvoltă abilitatea de analiză a situațiilor

le dezvoltă gândirea independentă

îi captivează prin imagini

le oferă ajutor pentru realizarea diverselor proiecte școlare. 

Ultima carte pe care ți-o recomandăm în această serie se numește Inteligența emoțională pe înțelesul copiilor: Robert nu se mai enervează. Este un fel de carte-ghid, care va pune bazele personalității copilului tău. Îl va ajuta să ajungă un adult echilibrat, care știe să își gestioneze emoțiile. Cartea îl prezintă pe Robert, care în majoritatea timpului își poate controla comportamentul. Până într-o zi, când la iveala iese Tigrul din el. Se enervează și nu mai știe cum să reacționeze. Însă, își aduce aminte de toate experiențele de până atunci și reușește să se calmeze. Acum, Robert vrea să îi învețe și pe ceilalți copii cum să își gestioneze trăirile și să își exprime sentimentele la timp, înainte ca Tigrul din fiecare să iasă la suprafață. 

Sperăm că aceste cărți ți s-au părut interesante și că le vei comanda pentru copilul tău, din libraria online BOOKZONE. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Z1Oyw2snqn8 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!