• PRO TV
  • (P) Ce cămăși au ales bărbații din România în 2020?

(P) Ce cămăși au ales bărbații din România în 2020?

(P) Ce cămăși au ales bărbații din România în 2020?

Moda nu mai este un subiect de interes doar pentru femei. Astăzi și bărbații sunt atenți la modul în care își asortează piesele vestimentare astfel încât să îi reprezinte cu adevărat.

Cămașa este unul dintre articole vestimentare esențiale pentru un bărbat.. Ea poate fi purtată în combinații cu adevărat surprinzătoare.

Se spune că un bărbat nu are niciodată prea multe cămăși. Află, în rândurile următoare, care sunt aspectele cheie în alegerea unei cămăși și ce modele au ales bărbații din România în 2020.

Principalele criterii în alegerea cămășii

Fiind o piesă vestimentară importantă din garderoba unui bărbat, cămașa trebuie aleasă având în vedere anumite criterii:

1. Materialul din care este confecționată cămașa

Când vorbim de material este important sa ne raportam la compozitia acestuia si la sezonul in care ne aflam. 

În sezonul primavara-vara, materialul vedetă este inul, fiind potrivit pentru temperaturile ridicate. Acest material este o opțiune inspirată, mai ales din perspectiva confortului termic oferit.

Potrivit atât pentru anotimpul rece, cât și pentru cel cald este bumbacul. Acesta reprezintă unul dintre materialele apreciate de bărbați, datorită caracteristicilor sale. Bumbacul este o fibră naturală ce:

  • Se comportă delicat cu pielea, favorizând confortul;
  • Lasă pielea să respire, diminuând riscul apariției transpirației;
  • Este recomandată persoanelor ce au o piele sensibilă. 
De asemenea, alte materiale apreciate de bărbați pentru confortul și versatilitatea în ținute sunt:
  • Denimul – este realizat din bumbac și se regăsește în numeroase versiuni cromatice;
  • Twill – este o țesătură, ce se remarcă prin îmbinarea diagonală a unor fibre mixte;
  • Oxford – este un material creat din fibre de bumbac, rezistent la uzură sau deteriorare.

2. Croiul potrivit

Atunci când cumpărați o cămașă specialistii in domeniu vin cu urmatoarele recomandari:

  • zona gâtului - măsura este bună dacă există un spațiu de 1 cm  între guler și gât;
  • lungimea mânecilor - acestea ar trebui să iasă maxim 1,5 cm din sacou;
  • gulerul - în funcție de fizionomia feței, vă alegeți tipul de guler. Spre exemplu, dacă aveți fața rotundă, gulerul recomandat este cel ascuțit. Pentru bărbații care prezintă o conformație atletică, gulerul potrivit este cel înalt.
  • Croiul camasii – croiul regular se potriveste oricarui tip de corp, dar mai ales celor cu o constitutie mai robusta, in timp ce croiul slim este un tip de croi mai nou,care urmeaza curbele naturale ale corpului fiind preferat in special de tineri si de cei cu constitutie atletica.

In functie de aspectele enumerate mai sus si de dimensiunile rezultate veti afla marimea si croiul care vi se potriveste cel mai bine.

Conform unui studiu efectuat de site-ul www.gama.ro , ce are în vedere vânzarea cămășilor bărbătești pe parcursul anului 2020, 27% dintre bărbații din România au ales mărimea L (41/42), 25% mărimea XL (43/44), în timp ce mărimea M (39/40) a fost aleasă într-o proporție de 17%. Vanzarea marimilor mici a reprezentat doar 3% din total, in timp ce marimile mari 2XL-4XL s-au vandut intr-un procent de 28%.

În plus, conform studiului realizat de producatorul roman de camasi GAMA, în ceea ce privește stilul, în România, 68% dintre bărbați au ales cămășile de tip regular, în timp ce 32% le-au preferat pe cele slim

3. Culoarea si designul/modelul

Când vorbim de cămăși bărbătești, culorile cele mai cautate sunt: alb, albastru și negru. Acestea sunt nuanțe simple, ce pot fi adaptate la numeroase ținute și totodată funcționează atât la evenimente speciale, cât și la birou. 

In ceea ce priveste designul, in ultima perioada, stilul smart casual a ajuns sa fie din ce in ce mai popular – barbatii opteaza pentru tinute versatile ce cuprind camasi atat intr-o singura culoare, cat si modele cu imprimeuri, dungi sau carouri.

Stiluri abordate și tipuri de cămăși alese în 2020

Pentru moda anului 2020, tendințele au arătat o înclinație către stilul casual în materie de articole vestimentare bărbătești. Facil de pus în practică, ținutele casual au inclus diverse tipuri de cămăși, de la cele in carouri, pana la cele in dungi si cu imprimeuri.

Datorita schimbărilor petrecute anul trecut si a mutarii din mediul office in “home-office”, moda bărbătească a anului 2020 a inregistrat o crestere semnificativa in ceea ce priveste modelele de camasi achizitionate, marcandu-se printr-o abordare orientata catre tinutele lejere. Bărbații au optat pentru:

  • Camasi cu carouri – aflate in totul preferintelor, aceste modele pot fi usor asortate la diverse tinute.
  • Cămăși în dungi– asortată la pantaloni chinos, deschiși la culoare, și încălțăminte sport, cămașa de acest gen (deschisă la 2 nasturi de sus și cu mânecile rulate) contribuie la crearea unui vibe relaxat;
  • Cămăși cu imprimeu – acest tip de cămașă se afla pe un trend crescator fiind o alternativa la camasile in carouri si cu dungi.
  • Cămăși din denim – ideală atât pentru pentru ieșirile în oraș, cămașa din denim poate fi asortată cu blugi în nuanțe deschise și mocasini.
  • Cămăși business – ținutele bărbătești abordate în 2020 au adus în prim-plan și cămașa clasică in nuate pastelat, pusă în valoare de un pantalon la dungă și pantofi din piele naturală. Totodată, s-a observat o revenire în tendințe a vestei. Această piesă este cel mai bine pusă în evidență de o cămașă simplă.

În concluzie, cămașa reprezintă cea mai versatilă piesă de vestimentație a unui bărbat și, din acest motiv, nu trebuie sa lipseasca din garderoba acestuia. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni