(P) Ce este chip tuning și ce avantaje poate avea, aflăm de la specialiștii de la GxG Chiptuning

(P) Ce este chip tuning și ce avantaje poate avea, aflăm de la specialiștii de la GxG Chiptuning
Autor: Maria Rusu
Data: 04 Noiembrie 2020
Chip tuning nu mai este de multă vreme o noutate în rândul deținătorilor de autovehicule. Reducerea numărului de variații de capacități cilindrice ale motoarelor, căci la asta se referă chip tuning, vine cu o controversă sau cel puțin cu câteva necunoscute pentru public. Să aflăm de la specialiștii Gxg Chiptuning cum stă treaba, de fapt.

Cum poate fi explicat conceptul de chip tuning

Motorul unei mașini este practic dirijat de un bloc ECU. Acesta este control și pentru modul de funcționare al motorului și al turaţiilor sale. Anumite modificări ale softului pot dirija motorul și astfel asigură o putere mai mare.

Chip tuningul implică însă ceva mai mult decât aceste modificări. Pe lângă softul diferit în blocul ECU sunt implicate și o serie de componente - turbină, un compresor mecanic. În funcție de cei care vor urma să realizeze modificările în cauză, șansele sunt ca un deținător de autovehicul să poată obține și o reducere a consumului de combustibil, sporind puterea.

Printre cei care au ca activitate de nișa chip tuningul este și service-ul GxG Tuning. Dispun de servicii mai variate, de la cele de diagnoză la reparații de filtru de particule sau calculatoare auto. În ceea ce privește serviciul de chip tuning, se preconizează că pot fi obținute creșteri de 25 până la 40% la puterea motorului. Metoda poate fi aplicată atât la mașinile diesel, cât și la cele cu benzină - în acest caz vorbim despre creștere de putere de la 8 la 12%. Intervenția de acest gen a fost deja aplicată cu succes la mașini de mărci variate precum Mercedes, Audi, Skoda, Seat, Renault printre altele. 

Ce trebuie să știți și ce costuri sunt de așteptat

În principiu, cei interesați de chip tuning sunt cei care fac destul de mulți kilometri. Motarele diesel cu rampă comună de injecție sunt mai populare sau așa zise candidate perfecte pentru această intervenție. Asta pentru că surplusul ce poate fi obținut este unul considerabil.

Resoftarea este o muncă complexă și nu oricine o poate realiza în parametri buni. Implică și precizie, un soft ce trebuie testat în anumite condiții. Contează extrem de mult și uzura mașinii.

Cei de la GxG Chiptuning au o îndelungată experiență în domeniu. Știu foarte bine că procedura aduce îmbunătățiri semnificative, dar trebuie făcut totul ca la carte. Au și o ofertă aparte. Propun testarea gratuită cu un soft special făcut pentru mașina clientului. Sunt dispuși să facă totul costs free, de a reprograma softul original, în cazul în care modificările nu sunt mulțumitoare pentru client.

Așadar chip tuningul este optim în cazul autovehiculelor care nu au probleme de transmisie sau la motor. Specialiștii spun că diferența o face în mod clar calitatea softului. Acesta ar trebui dezvoltat de personal calificat. Chiar dacă automobilele sunt asemănătoare, tehnic vorbind, fiecare are setări caracteristice.

Despre costuri, dar mai ales și ce implică concret procedura vă detaliază cei de la Gxg Chiptuning.

Contact: gxgchiptuning@gmail.com

Telefon 0763998841 Fax 0763998841
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies