(P) Ce flori poți să mixezi într-un buchet? Recomandări și sfaturi utile

(P) Ce flori poți să mixezi într-un buchet? Recomandări și sfaturi utile
Sursa foto: Pixabay.com
Data publicarii: 21 Decembrie 2021
Data actualizare: 21 Decembrie 2021
Toate florile sunt frumoase și creează un aspect foarte interesant și plăcut atunci când sunt combinate pentru a obține buchete mixte. Însă trebuie să știi că nu toate florile pot fi combinate în buchete, întrucât unele dintre ele pot fi dăunătoare altora,scuturându-și durata de viață reciproc, dar exista și varianta în care pur și simplu nu se potrivesc, nu arată bine din punct de vedere vizual.

Dacă aveai nevoie de ajutor, ai găsit ceea ce trebuie, din acest articol poți învăța cum să combini florile pentru a obține rezultate speciale și reușite.

Trandafirii cu alte flori

Cu siguranță că prima floare care îți vine în minte atunci când îți dorești să faci un cadou este trandafirul, atât de frumos, special și plăcut, se regăsește în majoritatea buchetelor pentru că oferă un plus acestora, fiind mult mai frumoase.

Poți alege să combini cu trandafirii următoarele, lalelele, crinii, floarea soarelui, crizantemele, dar și calele cu care se obține un rezultat plin de eleganță și delicatețe. Din păcate însă în combinație cu calele nu rezistă foarte mult și își pierd strălucirea.

Bujorii și alte flori

Bujorii sunt renumiți datorită aspectului foarte plăcut și mirosului extraordinar care te cucerește. Sunt potriviți pentru a fi combinați într-un buchet cu flori de liliac, aspectul vizual este extraordinar, iar mirosul obținut prin combinarea acestor flori este mirific și special.

Această combinație este foarte căutată de mirese atât pentru buchetul lor, cât și pentru decorațiuni.

Lalelele cu alte flori

Cu ajutorul lalelelor creezi buchete vesele, pline de viață, colorate și interesante. Într-un buchet cu lalele poți adăuga trandafiri sau crizanteme. Pe lângă acestea nu ar trebui să mai adaugi alte flori întrucât sunt mai mult decât suficiente vizual, iar dacă ai mai adăuga alte flori ar părea aglomerat.  

Pentru a pune în valoare lalelele într-un buchet, trebuie să alegi flori mici, acestea vor scoate în evidență frumusețea lalelelor. Însă trebuie să ai grijă la florile pe care le alegi pentru a nu dăuna lalelelor și pentru a nu le scurta din viață.

Cum ar trebui să combini totuși culorile acestora?

În primul rând trebuie să fii atent la culori, nuanțele calde trebuie asortate cu același timp de nuanțe, iar cele reci le asortezi după același principiu.

De exemplu, culoarea roșu arată ideal în combinație cu galben, dar și cu alb. O mai poți combina pentru rezultate extraordinare cu verde sau albastru. Culoarea violet pe care îți este greu să o integrezi, află că arată bine în combinație cu portocaliu, dar și cu turcoaz.

Alte combinații reușite de culori sunt roz cu albastru, dar și roz cu măsliniu. Aceste combinații de culori exprimă tinerețea, veselia și starea de bine.  

Pe lângă alegerea culorilor potrivite, trebuie să alegi și plantele potrivite, apoi în funcție de eveniment să alegi dimensiunea corectă pentru buchetul tău.

Dacă îți place să combini mai multe flori, dar ai impresia că nu arată tocmai bine într-un buchet poți opta și pentru buchete de flori cu livrare rapida sau cosuri cu flori. Coșurile cu flori sunt voluminoase și arată extraordinar, reușind să cucerească pe oricine, în plus au avantajul că rezistă mai mult timp. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!