(P) Ce şampon să alegi, în funcţie de tipul părului tău

(P) Ce şampon să alegi, în funcţie de tipul părului tău
Citeste mai mult despre: sampon, tipul parului,
Data: 16 Decembrie 2019
Multe dintre noi considerăm că abordarea perfectă pentru îngrijirea în profunzime a părului presupune o mască scumpă sau un ulei de păr de cea mai bună calitate.


Deși nu vom contesta niciodată acest fapt, nu este nici cazul să subestimezi vreodată însemnătatea pe care o are spălarea ca la carte a părului.

Astfel, un șampon potrivit face mult mai mult decât doar să curețe părul! Îl hidratează, îl hrănește, îi poate soluționa eventualele probleme și îl lasă moale, mătăsos și ușor de aranjat. Practic, să găsești cel mai bun șampon, cel care se adresează exact tipului tău de păr, poate fi cea mai importantă decizie pe care o iei în privința îngrijirii. Iată mai jos de ce aspecte să ții cont!
 

Șamponul recomandat pentru fiecare tip de păr

Atunci când mergi la cumpărături, nu opta pentru șamponul recomandat de vedeta ta preferată sau de acea prietenă cu păr superb, ci alege în funcție de nevoile tale. Recomandările de mai jos vor ușura procesul de decizie!
 

Cel mai bun șampon pentru păr gras

Precum în cazul tenului, cea mai importantă problemă în cazul părului gras este supraproducția de sebum. Părul tău începe să arate dezastruos din a doua zi după ce l-ai spălat? Atunci e clar că ai nevoie de un șampon pentru păr gras. Alege produse cu ingrediente purificatoare, care echilibrează producția de sebum și care curăță în profunzime. Indicat e și să achiziționezi un șampon profesional, formulat cu mai multă grijă și cu eficiență wow.

O soluție care te va convinge că se poate să ai acel păr de vis la care visezi este Șamponul pentru păr normal L’Oreal SE Pure Resource Citramine Shampoo, ideal pentru părul normal sau gras.

Sampon pentru par normal sau gras - Loreal SE Pure Resource Citramine Shampoo 500 ml

https://www.pastel3.ro/products/l-oreal-se-pure-resource-shampoo-500-ml


Cel mai bun șampon pentru păr uscat

Firul tău e uscat și deteriorat în profunzime, vârfurile sunt casante și părul cade în disperare? Atunci e posibil ca podoaba ta capilară să aibă nevoie de un șampon ultra hidratant și hrănitor. Orientează-te după șampoane pentru păr uscat, degradat sau deteriorat, pentru variante reparatoare sau pentru șampoane ce promit să fortifice cuticula.

Șamponul cu cheratină pentru reconstrucția părului fără parabeni poate fi o opțiune mai mult decât mulțumitoare!


Sampon cu cheratina pentru reconstructia parului fara parabeni- Oyster Cutinol Rebirth Shampoo 250 ml

https://www.pastel3.ro/products/oyster-sampon-rebirth-pentru-reconstructia-parului-250-ml


Cel mai bun șampon pentru păr normal

Norocoasa de tine! Dacă ai părul normal, te poți considera binecuvântată, deși în realitate poți fi la fel de bine supusă dilemelor. Aflată în fața raftului supermarketului, te poți simți amețită de atâtea etichete, dintre care niciuna nu specifică „pentru păr normal”.

Ce să alegi? Un șampon pentru păr gras folosit mai rar poate fi de ajutor, dar sfatul nostru este să te orientezi după celelalte probleme cu care te confrunți: păr tern, lipsit de volum, subțire. Dacă este cazul, variante recomandate sunt și șamponul pentru păr vopsit sau cel pentru păr creț/drept.

 

Ce șampon să alegi în funcție textura firului

Dacă tipologia părului joacă cel mai important rol atunci când cumperi un șampon, nu poți ignora cu seninătate nici textura sa. Mai ales dacă ai părul normal, aceasta este secțiunea în care să îți faci cumpărăturile!

 

Șampon pentru păr subțire

Firul subțire nu se împacă prea bine cu volumul, este plat și lipsit de strălucire. Nu are nevoie de un șampon prea hidratant, care să îl încarce și mai tare, dar nici nu poate renunța la acest aspect, dat fiind faptul că e adesea supus deteriorării.

Unul dintre cele mai bune șampoane pentru fir subțire sau fin este Keune Care Derma Activate Shampoo, ce regenerează cuticula și previne căderea părului, fără a încărca însă cuticula cu o formulă mult prea concentrată.

Sampon pentru scalp sensibil si par fin- KEUNE CARE Derma Activate Shampoo 300 ml

https://www.pastel3.ro/products/keune-care-derma-activate-shampoo-300-ml


Șampon pentru firul gros

În cazul posesoarelor de fir gros, deteriorarea este rareori o problemă. Trebuie să agresezi în mod sistematic acest tip de păr pentru a ajunge să îl abați de la calea cea bună. Cu toate acestea, nici de aici nu lipsesc problemele: părul cu fir gros e mai dificil de aranjat, e adesea mult prea des și are nevoie de curățare în profunzime.

Dedicat părului rebel, dificil de convins să stea așa cum vrei, șamponul reparator L’Oreal SE Liss Unlimited Shampoo include ceramide și agenți cationici pentru netezire.

Sampon reparator pentru par rebel - Loreal SE Liss Unlimited Shampoo 500 ml

https://www.pastel3.ro/products/l-oreal-se-liss-unlimited-shampoo-500-ml


Șampon pentru părul creț

Buclele îți dau acel aer angelic și diafan, dar se dovedesc mai pretențioase decât părul drept. Va fi dificil să le piepteni și se usucă mult mai repede decât firul neted, fiind în general supuse degradării și deteriorării. E însă vital să eviți și un șampon mult prea hrănitor, care să sfârșească prin a îngreuna onduleurile și a le compromite forma.

Pe bază de ulei de măsline, șamponul Oyster Sublime Olive Cream este special conceput pentru părul ondulat sau creț și impresionează cu proprietățile nutritive, de catifelare și de restructurare, lăsând părul moale și ușor de coafat și păstrând frumusețea buclelor și maleabilitatea lor.

Sampon cu ulei de masline pentru parul ondulat/cret- Oyster Sublime Olive Cream 1000 ml

https://www.pastel3.ro/products/oyster-sampon-sublime-cu-ulei-de-masline-pentru-parul-ondulat-si-cret-1000-ml


Șampon pentru părul vopsit

Dacă îți colorezi părul, vei constata că acesta intră într-o cu totul altă categorie. Afectat de pigmenții de vopsea, părul colorat e în general mai predispus la degradare și la apariția vârfurilor casante. De asemenea, este imperios să acționezi și în vederea prezervării culorii.

Varianta perfectă e reprezentată de un șampon pentru îngrijirea părului vopsit. Propunerea stiliștilor este L’Oreal SE Vitamino Color A-OX Shampoo, ce protejează culoarea și amplifică strălucirea, hrănind în același timp părul.

 

Sampon pentru parul vopsit - Loreal SE Vitamino Color A-OX Shampoo 300 ml

https://www.pastel3.ro/products/sampon-pentru-parul-vopsit-l-oreal-serie-expert-vitamino-colour-a-ox-shampoo-300-ml

Ține neapărat cont de specificul părului tău atunci când optezi pentru un șampon. Respectă principiile pe care ți le-am indicat și cosițele tale vor străluci ca ale unei zâne! 

FULLSCREEN
(P) Ce şampon să alegi, în funcţie de tipul părului tău
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO