(P) Ce trebuie să știi dacă vrei să construiești o casă în timp record

(P) Ce trebuie să știi dacă vrei să construiești o casă în timp record
Data publicarii: 01 Iulie 2021
Data actualizare: 01 Iulie 2021
Construirea unei case necesită timp, pentru că fiecare etapă de construire presupune timpi tehnologici clari. Există totuși modalități prin care poți construi mai rapid, iar dovadă stau ansamblurile rezidențiale care răsar unei ca ”peste noapte”. 

Ce trebuie să faci pentru a construi mai rapid? Iată câteva informații care îți pot fi de folos.

Bazează-te pe specialiști în construcții

Dacă te tentează să realizezi lucrarea în regie proprie, dar cu ajutorul unor muncitori sau cu ajutorul unei echipe, atunci ar trebui să verifici foarte bine experiența cu care se laudă aceștia. Vei avea nevoie de muncitori care să realizeze lucrările în mod rapid și eficient, așadar persoane cu experiență pentru care etapele de lucru vin nativ. Nu te baza pe ajutorul meșterilor care așteaptă doar să le indici ce au de făcut, ci caută proactivitatea echipei de muncitori. 

Folosește echipe specializate pe tipuri de lucrări

Pentru a ușura și eficientiza procesul de construire ar trebui să optezi pentru echipe de lucru specializate pe anumite arii. Astfel, electricienii vor ști ce au de făcut, la fel și instalatorii sanitari sau specialiștii care se ocupă de izolații. Fiecare domeniu necesită cunoștințe separate, așadar ar fi bine să nu optezi pentru echipe bune la toate, deoarece acestea cu siguranță nu vor putea acoperi întreaga gamă de lucrări. 

Alege materiale de construcții cu performanțe ridicate

Atunci când decizi că vrei să construiești, ia în calcul folosirea variantelor noi de materiale și în general a materialelor inovative. Ar fi de preferat să nu testezi tot felul de materiale ci să faci alegeri sigure, fără să te mulțumești cu puțin. Astfel, daca ai nevoie de materiale pentru construcții, intra direct la Mathaus pe site și nu căuta intermediari care să cumpere pentru tine și nici nu apela la meșteri care să cumpere materiale ieftine.

Materialele de calitate îți oferă timp câștigat, iar acest timp poate fi cu siguranță investit pentru realizarea altor lucrări, pentru a eficientiza procesele de realizare a casei. În plus materialele calitative îți vor oferi garanția rezistenței și a durabilității, iar acest lucru te va scuti de vicii ascunse la nivelul casei.

Stabilește contracte clare cu furnizorii, în avans

Una dintre problemele acute care poate îngreuna procesul de construire este organizarea slabă de șantier. Va fi nevoie să stabilești un orar clar și o organizare prin care să știi exact când trebuie să intre ”în scenă” fiecare material, utilaj sau echipă de muncitori. Cel mai simplu este să stabilești în avans livrarea materialelor, pentru a nu le aștepta, ci pentru a le avea la îndemână deja atunci când încep lucrările. În același timp, va fi nevoie să închiriezi utilajele, astfel încât să nu pierzi timp așteptându-le. Fiecare zi pierdută din cauza organizării slabe de șantier înseamnă de fapt o creștere a timpului final de execuție a clădirii. 

Stabilește un buget acoperitor

De multe ori beneficiarii pleacă de la premisa că bugetul trebuie să fie fix și nu reușesc să depășească bariera variațiilor de buget. Este important să ai în vedere un buget acoperitor, fiind însă realist în așteptări. Nu de puține ori se întâmplă ca bugetul să fie depășit, un motiv pentru acest lucru fiind faptul că soluțiile inovative pot costa mai mult, la fel ca și serviciile prestate. 

Stabilește un termen de execuție realist

Un timp record pentru a construi o casă înseamnă lucruri diferite, în funcție de materialele pe care le utilizezi. Casele din lemn, casele metalice sau casele tip container vor avea, cum este și firesc, durate mai scurte de execuție, în vreme ce betonul va avea pretenții sporite din acest punct de vedere. Fii așadar realist și ia în calcul toți acești factori , pentru ca locuința ta să fie gata în termenul stabilit, pregătită pentru a fi dată în exploatare. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies