(P) Cine au fost primii super-eroi?

(P) Cine au fost primii super-eroi?
Citeste mai mult despre: super-eroi, Batman, Superman,
Autor: Alina Popa
Data: 22 Decembrie 2020
Se împlinesc aproape 100 de ani de când primii super-eroi au luat naștere, iar mulți dintre ei încă se bucură de o popularitate ridicată.

Iată care sunt cei mai vechi super-eroi:

1. The Phantom - Conform Guinness World Records, The Phantom este cel mai vechi super-erou. Debutul său s-a înregistrat într-o revistă de benzi desenate care a apărut pe 17 februarie 1936 și a fost creat de americanul Lee Falk. The Phantom era de fapt Kit Walker, care a purtat un costum violet și o mască și a devenit astfel o fantomă umblătoare. Aspectul său cu ochi albi a fost o sursă de inspirație inclusiv pentru super-eroi care au apărut mai târziu precum Batman, Green Lantern și Green Arrow. Despre The Phantom s-au făcut inclusiv piese de teatru, filme de televizi-une, parodii, documentare și jocuri video. El este însă mai puțin prezent în zilele noastre.

2. Superman - A luat naștere în 1938 în numărul 1 al Action Comics. El a fost primul super-erou care avea și super-puteri: el poate să alerge mai repede decât un tren expres și să sară pe clădiri înalte. De la an la an, super-puterile sale au devenit din ce în ce mai importante și poate inclusiv să zboare. Superman face parte din Universul DC, iar despre el s-au făcut o mulțime de filme de succes precum Su-perman (1978), Justice League (2017) sau Man of Steel (2013), desene animate, dar chiar și jocuri de pacanele. Unul dintre cele mai cunoscute este Batman v Super-man: Dawn of Justice, inspirat din filmul cu același nume. Lansat în 2018 de com-pania Playtech, acest joc regăsește simboluri precum Superman, Batman, Wonder Woman și Doomsday.

3. Batman - Conform Guiness World Records, Batman este al treilea super-erou ca vechime. El a apărut pe 30 martie 1939 în revista Detective Comics. Batman a fost creat de aristul Bob Kane și de scriitorul Bill Finger și a devenit unul dintre cei mai populari super-eroi din istorie. El locuiește în orașul ficțional Gotham și îi combate pe nelegiuiți. În povestea originală, Batman caută răzbunare după ce a fost martor la uciderea părinților săi, Thomas și Martha. Marele său rival este The Joker. Și Bat-man este un personaj foarte popular în filme, The Dark Knight fiind considerat unul dintre cele mai bune din istorie, potrivit topului IMDB.

4. Captain Marvel - Există mai mulți Captain Marvel, dar cel în cauză a debutat în februarie 1940, în revista Whiz Comics. A fost foarte popular în anii '40, când vânzările acestor benzi desenate le depășeau chiar și pe cele cu Superman. Este cu-noscut și sub numele de "Shazam", după strigatul care îl transforma pe tânărul Billy Batson în puternicul Captain Marvel. Între DC Comics și compania Fawcett Com-ics a existat inclusiv un proces, deoarece cei de la DC au susținut că Marvel este o copie a lui Superman. În 1953 a fost oprită publicarea benzilor cu Captain Marvel, dar la finalul anilor '60 s-a reluat, după ce problemele legate de drepturile de autor au fost rezolvate.

5. The Comet - A apărut tot în 1940 și a rămas în istorie ca fiind primul super-erou care a fost ucis, în iulie 1941. În scenă a fost introdus la acel moment fratele său, un erou barbar denumit The Hangman. Principala super-putere a lui The Comet era că putea să zboare, motiv pentru care a hotărât să își folosească abilitățile pentru a împărți dreptate. Spre finalul anilor '60 s-a încercat o nouă tentativă de a-l readuce la viață pe The Comet, dar fără mare succes. De asemenea, cei de la Impact au mai avut și alte tentative în anii '90. Ulterior, DC Comics a preluat drepturile pentru personajul The Comet.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies