(P) Comandă acum de la LIBREX Viața mincinoasă a adulților, de Elena Farrante

(P) Comandă acum de la LIBREX Viața mincinoasă a adulților, de Elena Farrante
Autor: Maria Rusu
Data: 16 Octombrie 2020
Nou la LIBREX: Viața mincinoasă a adulților, de Elena Farrante. Probabil ai auzit de această autoare, o romancieră italiană pseudonima, care a debutat în anul 1992. Cele mai iubite cărți ale sale sunt Prietena mea genială și seria Tetralogia Napolitana. În anul 2016, Revista Time a inclus-o în topul celor mai influente 100 de persoane din lume. 

Autoarea este îndrăgită pentru stilul său unic de creionare a personajelor și pentru modul în care este prezentată acțiunea. Încă de la primele pagini te vei îndrăgosti de cărțile sale și vei vrea să citești cât mai repede, pentru a afla ce se întâmplă cu personajele.

Cea mai nouă carte scrisă de către Elena Farrante este Viata mincinoasa a adultilor și așa cum intuiești din titlu, este o lectură care te va impresiona și iți va arăta că în toate familiile există secrete și drame ce revin din când în când la suprafață. Autoarea abordează în scrierile sale teme precum prietenia dintre femei, relațiile dintre mame și fiice, obsesia pentru bani, tensiunile dintre clasele sociale, cum se suprapun frumusețea și vulgaritatea și multe altele despre care noi oamenii avem tendință să nu vorbim, dar care ne afectează mai mult decât am crede. 

Viață mincinoasă a adulților este inspirată din viață reală și chiar și autoarea vorbește despre greutățile pe care le-a înfruntat că și copil și mai tărziu că femeie, greutăți și frici pe care le-a transpus și în acest roman. Autoarea vorbește deschis despre puterea abuziva pe care o exercită bărbații asupra femeilor doar pentru a le subordona, indiferent dacă este vorba despre tați, parteneri sau chiar și frați. Este un subiect sensibil și din păcate aceste lucruri încă sunt considerate normale, deși ar trebui aspru pedepsite. Însăși autoarea recunoaște că mult prea mult femei sunt umilite în fiecare zi din cauza bărbaților care consideră că trebuie ,,educate”. 

Revenind la carte, trebuie să menționăm că personajul principal este Giovanna, o tânără pe care tatăl sau o rănește din punct de vedere psihic în momentul în care îi spune că ,,își pierde drăgălășenia și începe să semene cu mătușa Vittoria”. Pentru un om ce abia se descoperă, aceste vorbe venite din partea unui părinte cântăresc foarte greu, așa că viața Giovannei devine o continuă căutare a sinelui: își dorește să se vadă așa cum este ea și nu cum i-a spus tatăl sau. Astfel, ajunge să se împartă între două lumi: cea a rafinamentului, a feminității și a frumuseții și cea a excesului, vulgarității și a adâncurilor. Giovanna trece de la o extremă la alta încercând să afle cine este cu adevărat, însă nu găsește răspunsurile pe care și le dorește și în scurt timp constată că s-a maturizat mult prea repede, iar viață nu este deloc așa cum a visat. 

Așa cum poți să iți dai seama, este un roman despre regăsirea de sine, despre cât rău pot provoca persoanele iubite, voit sau nu și despre puterea vorbelor. Sperăm să găsești interesant acest roman pe care îl poți comanda cu transport gratuit de la LIBREX!

FULLSCREEN
(P) Comandă acum de la LIBREX Viața mincinoasă a adulților, de Elena Farrante
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies