(P) Cum alegi cel mai bun kit de automatizare pentru porţi?

(P) Cum alegi cel mai bun kit de automatizare pentru porţi?
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 18 Septembrie 2020
Data actualizare: 18 Septembrie 2020
Automatizarea porţilor este o investiţie care îţi aduce un plus de siguranţă şi de confort. În primul rând, te scuteşte de efortul coborârii din maşină sau din casă de fiecare dată când intri sau ieşi din curte, sau atunci când ai musafiri cărora trebuie să le oferi accesul.

La fel de important este şi aspectul ce ţine de securitate. Porţile automatizate rezistă mai bine în faţa vântului şi sunt mai puţin expuse provocării unor accidente. Îţi prezentăm câteva criterii după care poţi alege produsul potrivit nevoilor tale, în funcţie de structura terenului şi de modelul porţilor montate.

 

Beneficiile automatizării porţilor batante

Porţile batante sunt frecvent întâlnite în jurul clădirilor rezidenţiale. Pot fi construite din lemn sau metal, într-o mulţime de modele ce acoperă toate gusturile şi stilurile arhitectonice. Din punct de vedere al siguranţei şi confortului, au însă un neajuns: trebuie să cobori de fiecare dată să le deschizi şi să le închizi, iar de cele mai multe ori trebuie să le asiguri şi în poziţie deschisă, pentru a nu fi împinse de vânt atunci când treci pe lângă ele, provocând daune maşinii. 

Dacă se întâmplă să plouă afară şi trebuie să cobori din maşină de două ori de fiecare dată când ajungi acasă, pentru a deschide şi închide poarta sau invers, vestimentaţia ta este compromisă. Toate aceste neajunsuri devin istorie prin instalarea de automatizări porţi Nice, unul dintre liderii mondiali în acest domeniu.

 

Avantajele automatirăzii porţii culisante

Pentru terenurile unde nu doreşti să sacrifici o porţiune de drum egală cu lungimea porţii, necesară pentru a permite deschiderea uşilor batante, soluţia este instalarea unei porţi culisante. Aceasta se va deschide în lateral, în funcţie de spaţiul disponibil, şi permite parcarea maşinii la doar câţiva centimetri de poarta închisă. Sistemul are nevoie de un canal ce măsoară mai mult decât dublul porţii propriu-zise, ancorat în beton, pe care se vor deplasa rolele. 

Aşadar, între cei doi stâlpi ai o distanţă de două ori mai mare decât poarta, care nu atinge decât un stâlp: pe cel din interior, când este deschisă şi pe cel de pe aleea de ieşire, când este închisă. Pentru o astfel de poartă manuală trebuie să depui acelaşi efort de urcare şi coborâre din maşină sau din casă la fiecare drum sau oaspete care te vizitează. Din fericire, şi acest sistem de porţi este potrivit pentru automatizare, singurul efort pe care îl vei mai face pentru a intra în curte fiind apăsarea unui buton de telecomandă.

 

Cum automatizezi porţile batante

Pentru instalarea kitului potrivit de automatizare trebuie să ţii cont de câteva aspecte. În primul rând, vei avea nevoie de un motor suficient de mare pentru a susţine şi deplasa porţile. Dacă porţile tale au greutatea de 350 de kilograme, alege un motor cu capacitate de 400 de kilograme, pentru a-l solicita mai puţin şi a-i prelungi durata de viaţă. Există motoare ce susţin greutăţi de peste 1.500 de kilograme. Lungimea porţilor este un alt element important, în funcţie de care alegi dimensiunile motoreductoarelor. În general, aceste produse se potrivesc cu dimensiunile standard ale porţilor, aşadar vei găsi destul de uşor sistemul potrivit.

 

Criterii pentru automatizarea porţilor culisante

Greutatea porţii este elementul definitoriu şi în automatizarea porţii culisante. Şi în acest caz, motorul trebuie să aibă o capacitate mai mare decât greutatea pe care o pune în mişcare. La lungimea porţii adaugi încă un metru şi afli dimensiunea cremalierei cu ajutorul căreia poarta se va deplasa automat înainte şi înapoi. Pentru orice model de poartă automatizată trebuie să estimezi numărul mediu de utilizări, în funcţie de care alegi ciclul de lucru potrivit. Sistemele alimentate cu 24V sunt potrivite şi pentru uz industrial, deoarece permit acţionări frecvente fără suprasolicitarea motoarelor, cum se întâmplă în cazul celor de 220V. Este înţelept să investeşti şi în elemente de siguranţă, care ajută la prevenirea accidentelor nedorite.

Instalarea unui kit de automatizare se poate face oricând, nu doar atunci când instalezi porţile noi, ci şi în timpul unui proces de renovare. Echipamentul potrivit îţi aduce mai multă siguranţă şi confort.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies