(P) Cum alegi o jachetă care să te protejeze de vânt

(P) Cum alegi o jachetă care să te protejeze de vânt
Data: 27 Noiembrie 2020
Dacă ești o fire sportivă și obișnuiești să mergi cu bicicleta sau să ieși la alergat dimineața, ar fi indicat să ai în garderoba ta o jachetă care să te protejeze de vânt, mai ales în sezonul rece. 

Iar pentru a alege modelul potrivit, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, pentru a te bucura de tot confortul. Așa că iată detaliile pe care trebuie să le iei în calcul, atunci când cauți o jachetă călduroasă, anti-vânt.

Greutate

Când îți alegi o jachetă care să te protejeze de vânt trebuie să ții cont de mai multe aspecte, inclusiv de greutatea jachetei. Dacă ai nevoie de o jachetă pe care să o porți atunci când faci sport sau când mergi pe bicicletă, atunci ar fi indicat să optezi pentru una mai subțire, care să nu te îngreuneze atunci când faci mișcare. Astfel, vei fi protejat de vânt, iar în același timp vei putea face sport fără probleme.

Impermeabilitate

Nu toate jachetele anti-vânt sunt și impermeabile. Așa că dacă vrei să investești într-o astfel de piesă vestimentară, ar fi indicat să optezi pentru una impermeabilă. Astfel, aceasta te va proteja atât de vânt, cât și de intemperii.  Pentru fiecare jachetă, impermeabilitatea este notată pe o scară de la 1 la 5. Cu cât nota este mai mare, cu atât jacheta are un nivel mai mare de impermeabilitate.

Respirabilitate

Dacă vrei să porți o jachetă care să te protejeze de vânt, atunci când faci sport, ar fi indicat să ții cont de materialele din care aceasta este confecționată. O astfel de jachetă trebuie să permită evaporarea transpirației. În caz contrar, umiditatea va rămâne pe corp, iar tu vei avea o senzație foarte neplăcută de răceală atunci când te vei opri din pedalat sau din alergat.  În general, jachetele care conțin Gore-Tex, pot fi considerate o alegere perfectă, deoarece acest material lasă transpirația să se evapore, fiind în același timp impermeabil.

Glugă

Unele jachete anti-vânt au gluga detașabilă, iar acest detaliu este extrem de important. În primul rând, scopul glugii nu este doar să te apere de vânt și ploaie, dar și să îți țină de cald. Prin cap pierdem cea mai mare parte din căldura corpului, așa că o jacheta de protectie pentru vânt, cu glugă, este alegerea potrivită atunci când este frig afară. Dacă ai nevoie de o jachetă care să te protejeze de vânt când alergi, ar fi recomandat să optezi pentru una cu glugă detașabilă, iar pentru mersul pe bicicletă, îți recomandăm o jachetă cu glugă ajustabilă, care poate fi purtată peste casca de protecție.

Manșete

Pentru a împiedica ploaia sau vântul să se strecoare pe la încheieturile mâinilor, ar fi indicat să optezi pentru o jachetă cu manșete ajustabile, care să poată trece și peste baza mănușilor speciale.

Material

În general, jachetele sunt realizate din materiale sintetice, precum nylon, poliester, sau din lână, iar fiecare model este adecvat anumitor nevoie. De exemplu, jachetele din lână sunt perfecte pentru cei care locuiesc în zone friguroase, cu mult vânt. În schimb, jachetele din nylon sunt mai rezistente la vânt și apă, dar nu elimină transpirația. Iar cele din poliester sunt confortabile și ușoare, dar nu foarte călduroase. Iar dacă îți dorești o jachetă de iarnă, care să te protejze de vânt și să fie călduroasă, ar fi indicat să optezi pentru o jachetă cu căptușeală detașabilă. Avantajul acestora este că poți, în funcție de temperatură, să renunți la stratul interior. 

Așadar, dacă plănuiești o drumeție, sau dacă îți place să faci sport în aer liber, în timpul sezonului rece, ar fi ideal să ai în garderobă o jachetă călduroasă, care să te protejeze de frig și de vânt. Optează pentru un model de jachetă, dintr-un material rezistent, respirabil și ușor, cum sunt cele din gama de produse Adidas Originals. Iar dacă locuiești într-o zonă cu multe precipitații, ar fi indicat să alegi o jachetă cu glugă, dintr-un material impermeabil.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies