(P) Cum alegi o pereche de ghete pentru vacanța la munte

(P) Cum alegi o pereche de ghete pentru vacanța la munte
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 16 Noiembrie 2020
Data actualizare: 16 Noiembrie 2020
Vacanțele la munte ne obligă uneori să ieșim din zona noastră de confort și să alegem articole vestimentare sau de încălțăminte pe care nu le purtăm în mod uzual. Cu siguranță că ghetele de oraș nu se potrivesc pe traseele montane, așa că decizia schimbării acestora este inevitabilă. 

Cum să alegi din multitudinea de modele de ghete pe acelea care merită o vacanță la munte? Iată câteva criterii!

Prețul

În general este știut faptul că echipamentul de iarnă e destul de piperat din punct de vedere al prețului. Dacă nu vrei să investești foarte mult într-o pereche de ghete de iarnă pentru vacanța la munte, te vei bucura să afli că există o multitudine de ghete ieftine pentru femei din care poți să alegi. De la modele sport la modele cu imprimeuri subtile, te vei bucura de confort și căldură, adică exact de lucrurile cele mai importante atunci când vine vorba despre ghete de iarnă.

Confortul la purtare

Primul lucru, atunci când alegi o pereche de ghete de iarnă este să te orientezi după confort. Vei avea nevoie de el, deoarece la munte ai destul de mult de mers, în condiții nefavorabile, așa că trebuie să-ți menajezi picioarele. 

Va trebui să ai mereu în vedere acest lucru, uneori chiar în detrimentul alegerii unor modele foarte estetice, deoarece în definitiv vacanțele la munte nu sunt prilejuri de etalare a ținutelor, ci ocazii de petrecere a timpului liber, practicând hobby-uri specifice iernii. 

Un aspect interesant aici este faptul că producătorii se axează tot mai mult pe crearea unor modele noi, care să fie dotate cu talpă din spumă cu memorie, astfel încât picioarele tale să se simtă confortabil în timpul purtării și să nu simți vreun disconfort pe durata traseelor montane. 

Confortul termic

Dacă discutăm despre confort, atunci una dintre caracteristicile importante este confortul termic. Acest lucru presupune să te simți confortabil în ghetele tale, chiar și atunci când temperaturile scad simțitor. Faptul că stai mult timp în zăpadă poate avea efecte negative asupra picioarelor tale. Ghetele potrivite te vor ajuta să nu mai simți frigul și să te bucuri de o experiență pe cinste în timp ce ești pe deplin protejată.

Tehnologiile moderne de menținere a temperaturii potrivite în interior, îmbinările perfecte și introducerea în cadrul ghetelor a unor elemente izolatoare au făcut ca ghetele pentru vacanța la munte să fie o opțiune pentru tine, alături de clasicii clăpari. Te poți bucura de o plimbare nocturnă pe zăpadă sau de un drum liniștit în oraș, fără teama că îți vor îngheța picioarele. 

Talpa

Alegerea ghetelor în funcție de felul în care arată talpa poate fi mai puțin semnificativ, însă poate fi decisiv în anumite situații. Vei vedea că există o mulțime de opțiuni și din acest punct de vedere, pentru că talpa unei ghete trebuie să îndeplinească toate criteriile ce țin de siguranță. Talpa anti-alunecare este un adevărat must-have pentru ca să te echipezi pentru vacanțele de iarnă, iar din acest punct de vedere modelele sunt foarte variante. 

Vacanțele la munte sunt minunate dacă alegem încălțămintea potrivită, ca să ne bucurăm la maximum de experiențele trăite, fără să avem grija zăpezii și fără temeri în legătură cu temperaturile scăzute.

Alegerea unor ghete de iarnă nu trebuie să ne pună în dificultate, ci să răspundă celor mai uzuale probleme, specifice sezonului hibernal. Anotimpul rece are farmecul său, și te poți bucura de ninsoare, de zăpadă și de sportul de iarnă preferat dacă alegi ghetele potrivite.  
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies