(P) Cum îți păstrezi mașina ca nouă mai mult timp folosind o rutină simplă?

(P) Cum îți păstrezi mașina ca nouă mai mult timp folosind o rutină simplă?
Citeste mai mult despre: masina, rutină simplă,
Data: 18 Decembrie 2019
Mașina este un obiect de preț pentru majoritatea oamenilor și ar trebui să i se dovedească asta printr-o întreținere la cel mai înalt nivel.


Poate părea ciudat, însă nu este atât de greu precum ai crede să îți îngrijești mașina în așa fel încât să arate ca nouă chiar și după ani buni de folosire. Care sunt trucurile pe care le folosesc aceia care conduc mașini ce nu își arată vârsta?  
 

1. Menținerea anvelopelor cu presiunea corectă

O anvelopă prea umflată sau prea dezumflată nu te poate ține în siguranță când vine vorba de oprirea la timp în cazul apariției unui obstacol neașteptat. Mai mult, dacă sunt umflate în exces, crește riscul unei explozii. Altfel, cu o presiune corectă cauciucurile au o durată de viața mai lungă, iar eficiențele în ceea ce privește frânarea corectă și consumul combustibilului nu sunt deloc afectate.

2. Verificarea periodică a uleiului de motor

Uleiul de motor este esențial pentru performanțele mașinii tale. Acesta:

- are rolul de a unge toate piesele mobile ale motorului;

- transferă căldura departe de ciclul de ardere;

- reține toate reziduurile, trimițându-le la filtrul de ulei.

Verificarea nivelului de ulei al mașinii este un proces foarte ușor. Nu trebuie să ai la îndemână decât un prosop de hârtie curat, lumină adecvată și aproximativ trei minute. Trebuie să aștepți după ce oprești motorul pentru această operațiune simplă din trei pași:

-Scoate joja de măsurare și șterge-o cu un șervețel;

-Introdu joja înapoi la locul ei;

-Scoate joja iar pentru a verifica nivelul uleiului. Dacă nivelul este sub linia inferioară a jojei, rezervorul trebuie suplimentat. Atenție să nu depășești nivelul maxim marcat, de asemenea, pe jojă.

-Extrem de importantă în menținerea mașinii este să-i faci toate reviziile la timp. Astfel, poți evita defecțiuni majore ce vor costa și mai mulți bani și care pot afecta mașina pe termen lung.

 

3. Menține mașina curată

Unul dintre factorii care ajută mașina să nu-și arate vârsta este să te îngrijești de modul în care se prezintă atât la exterior, cât și la interior.

Spală mașina frecvent, ai grijă să o ceruiești sau să folosești o husă auto pentru perioadele în care mașina staționează mai mult timp. Astfel, șansele ca vopseaua caroseriei să se păstreze impecabil pentru mai mult timp cresc considerabil.  

Menținerea unei bune vizibilități ajută la evitarea pericolelor ce pot afecta caroseria mașinii tale, precum stâlpi de parcare sau borduri mai înalte. Asta se poate realiza în proporție de 90% cu ajutorul unui parbriz imaculat și a unei lunete curate.

Dacă îți faci un obicei din asta de fiecare dată când te urci la volan sau de fiecare dată când pui benzină, vei vedea că îți va fi mult mai ușor să faci o parcare cu spatele perfectă, chiar și pe timp de noapte.

Ai grijă să nu distrugi interiorul mașinii prin obiceiuri precum consumul de mâncare, depozitarea de gunoaie, fumatul sau băutul. Toate aceste lucruri distrug interiorul mașinii, uneori iremediabil.

Folosește pentru scaune huse pentru a proteja tapițeria originală a mașinii.

Nu circula niciodată cu mașina fără să folosești covorașe auto. Acestea protejează mocheta originală a mașinii împotriva murdăriei, a prafului și mai ales împotriva mucegaiului. Găsești covorașe auto universale extrem de accesibile ca pret pe site-uri precum ptc-auto.ro.

Nu transporta cu mașina obiecte în portbagaj fără să îl protejezi cu ajutorul tăvițelor. Odată murdărit, este foarte greu de curățat și va fi predispus apariției mucegaiului. Tăvițe de portbagaj și alte accesorii menite să mențină mașina curată găsești, de asemenea, pe ptc-auto.ro

După cum observi, nu este deloc greu să îți menții mașina ca nouă. Aceasta are nevoie doar de atenție din partea ta și investiții minime pentru a părea mereu ca proaspăt scoasă din garaj.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies