(P) Cum ne poate ajuta un psiholog online în perioada pandemiei

(P) Cum ne poate ajuta un psiholog online în perioada pandemiei
Citeste mai mult despre: psiholog, anxietate, pandemie, psiholog online,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 29 Martie 2021
Data actualizare: 29 Martie 2021
Pe lângă o criză sanitară și economică aproape fără precedent, pandemia de coronavirus a creat și o criză la nivelul sănătății mentale a indivizilor. Momentele de incertitudine privind evoluția pandemiei, coroborate cu teama de infectare și măsurile de distanțare fizică adoptate pentru stoparea efectivă a virusului, au înlesnit creșterea nivelului de stres și apariția depresiei și anxietății.  

Din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu simptome supărătoare de depresie și anxietate, atacurile de panică, iritabilitatea, neliniștea și un nivel scăzut de energie fiind din ce în ce mai frecvente.

În contextul acestei perioade încărcate emoțional, este indicat să cerem ajutorul unui specialist care ne poate ghida în gestionarea stresului și ne poate ajuta să facem față cu brio provocărilor și gândurilor neplăcute cu care ne confruntăm.

Iată cum ne poate ajuta un psiholog online în perioada pandemiei și de ce ar trebui să cerem ajutor:

Accesul este mai ușor 

Mulți oameni au un program încărcat de lucru și puține opțiuni de a lipsi câteva ore de la locul de muncă pentru a merge la cabinetul unui psiholog. Acest motiv, pe lângă distanța prea mare și timpul efectiv petrecut pe drum îi împiedică să apeleze la ajutorul unui specialist.

Psihoterapia online este răspunsul la aceste provocări. Ședințele se pot ține în intimitatea casei tale și nu te obligă să sacrifici câteva ore bune pentru a merge la cabinet.

Ai parte de ședințe mai eficiente și mai constructive

Unul dintre rolurile psihoterapeutului este să ne facă să ne simțim în largul nostru pe parcursul ședințelor pentru a putea dezvălui cât mai mult din ceea ce ne macină. Dacă ești în mediul tău și te simți mai relaxat, psihologul te poate ghida mai ușor către descoperirea cauzei problemelor supărătoare cu care te confrunți.

Primești flexibilitate și rapiditate

Așa cum spuneam mai sus, momentele de incertitudine fluctuează în contextul pandemiei când apar schimbări și reguli noi de la zi la zi.

Într-un astfel de context, te poți simți nesigur, pierdut, intimidat și copleșit. Psihologul îți poate reda siguranța și încrederea că poți naviga prin aceste ape tulburi și, dacă alegi să faci ședințele online, o poate face mai rapid și mai flexibil, în funcție de programul tău sau ori de câte ori simți nevoia.

Poți profita de experiența specialiștilor de oriunde

Pentru persoanele care locuiesc în zonele rurale sau în orașe mai mici, accesul la psihologi din orașele mari sau la psiholog Bucuresti este adeseori îngreunat de distanță și de indisponibilitate.

Dacă apelezi la servicii de psihoterapie online, ai libertatea de a alege cu cine să desfășori ședințele și, cu atât mai mult, poți profita de experiența vastă a multitudinii de specialiști foarte bine pregătiți.

Primul pas pe care îl putem face este să acceptăm că avem nevoie de ajutor într-o perioadă atât de complicată pentru sănătatea noastră mentală și să începem prin a face o programare pentru o ședință rapid, simplu și în siguranță. Pe pagina psihoterapeutului Bogdana Bursuc, mindinstitute.ro, găsești mai multe detalii despre cum să te programezi și cum te poate ajuta un psihoterapeut in această perioadă.  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!