(P) Cum pot găsi companiile forță de muncă bună și ieftină

(P) Cum pot găsi companiile forță de muncă bună și ieftină
Citeste mai mult despre: companii, ieftină, muncă bună,
Data: 06 Ianuarie 2020
Ești antreprenor și nu găsești suficienți angajați serioși și cu experiență?

Dacă da, cu siguranță ai descoperit, până acum, că o astfel de problemă nu se rezolvă doar oferind un salariu mai mare sau alte beneficii extrasalariale. Pentru a rezolva problema deficitului de personal, este important să iei și alte măsuri. Te invităm să descoperi în rândurile următoare câteva dintre acestea:

 

Învățământul dual

Învățământul dual permite absolvenților clasei a X-a să-și formeze cunoștințele direct pe piața muncii. Cei care aleg să învețe o meserie în acest mod beneficiază și de un sistem bursier privat, deoarece programul este susținut de Ministerul Educației Naționale.

Totul se face pe baza unui contract de muncă, încheiat între agentul economic și elev. Deși se aseamănă cu școlile postliceale, învățământul dual este diferit de acestea, propunând o rută alternativă de formare. Mai precis, liceeni au șansa de a intra pe piaţa muncii şi, în același timp, de a continua pregătirea profesională la un nivel superior de calificare.

Apelând la această soluție, ai posibilitatea de a forma o parte din viitoarea ta echipă de angajați, care este îndrumată, în acest sens, de către mentori cu experiență în domeniu. Instruirea, a cărei durată este de trei ani, se desfășoară direct în firmă, ceea ce contribuie la familiarizarea participanților cu mediul în care pot lucra în viitor.

În primul an, teoria este de aproximativ 80%, însă până în anul al treilea, aceasta va fi redusă până la 30%, partea practică devenind fundamentală. După absolvire, liceenii primesc din partea companiei o diplomă care atestă cunoștințele și, de asemenea, au prioritate în procesul de recrutare.
 

Angajarea de colaboratori

Această strategie este utilă în special firmelor care activează în domeniul IT. Astăzi, nu de puține ori, contractele încheiate cu freelancerii sunt mai avantajoase decât cele cu angajații, lucru pe care este indicat să-l iei și tu în considerare.

Pe lângă faptul că le oferi acestora posibilitatea de a avea un program flexibil, un beneficiu aflat la mare căutare pe piața muncii, și tu te vei bucura de un avantaj major: vei reduce din taxele plătite la stat și din costurile logistice, cum ar fi amenajarea unui birou sau decontarea transportului. 

 

Instruirea personalului la locul de muncă

Oamenii buni se pot și forma - iată un alt principiu după care te poți ghida. De aceea, în loc să cauți de fiecare dată doar oameni cu experiență și cu ani de vechime în spate, orientează-te și către cei care, deși nu au acumulat o experiență prea bogată, au, în schimb, potențial și își doresc să muncească în firma ta. Investește continuu în educația lor și ajută-i să-și dezvolte abilitățile. Astfel, ai mari șanse de a-ți forma o echipă productivă și bine pregătită.

 

Angajarea personalului din străinătate

Din nefericire, emigrarea a devenit un fenomen de amploare în ultimii ani. Sute de români pleacă în fiecare zi din țară, îndreptându-se către state al căror nivel salarial este superior celui de aici. Pe de altă parte, România se numără în topul preferințelor imigranților asiatici, întrucât aici beneficiază de un salariu cel puțin dublu față de cel care li se oferă în țările natale. 

În plus, asiaticii au devenit deja recunoscuți pentru calitățile lor profesionale: alături de experiența bogată în domenii precum HoReCa, construcții, agricultură, producție, respectul pentru muncă, responsabilitatea și hărnicia sunt doar câteva dintre atuurile care i-a transformat într-o alegere excelentă pentru companiile care s-au confruntat cu lipsa resursei umane.

Recrutarea muncitorilor indieni, spre exemplu, este o optiune spre care merită să-ți îndrepți atenția - pentru a te asigura că angajezi oamenii potriviți nevoilor business-ului tău, poți apela la serviciile unei agenții de recrutare cu prestigiu, așa cum este International Work Finder.

În timp, deficitul de personal poate duce la sfârșitul oricărei afaceri. Din fericire, acționând la momentul potrivit, poți preveni acest lucru. Ținând cont de sfaturile din acest articol, te vei asigura că ai alături echipa potrivită, dedicată business-ului tău, pe termen lung.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO