(P) Cum poți gestiona stresul din viața ta?

(P) Cum poți gestiona stresul din viața ta?
Citeste mai mult despre: stres, spa,
Data publicarii: 23 Ianuarie 2023
Data actualizare: 25 Ianuarie 2023
Foarte multe persoane, în special cele cu vârsta cuprinsă între 25 și 60 de ani, trec prin perioade îndelungate de stres care lasă consecințe apăsătoare, cum ar fi o stare permanentă de oboseală, tristețe, agitație, haos și confuzie la nivel mental și emoțional, dar și afecțiuni de sănătate.

Reacția normală a organismului la orice schimbare din viața de zi cu zi și la orice eveniment care necesită un răspuns sau o decizie inițiază eliberarea hormonilor responsabili de stres. Acești hormoni sunt necesari, altfel nu am reacționa niciodată și nu ne-am asuma responsabilitatea pentru nimic în viață. Chiar și evenimentele pozitive care au loc în viețile noastre, cum ar fi achiziționarea unei case sau planificarea unei petreceri, pot cauza stres.

Care sunt simptomele prin care se manifestă stresul?

Diferența dintre modul în care reacționăm la o provocare normală din viață și la evenimentele de natură mai extremă are legătură cu tipul nostru de reacție, care poate fi temporară sau cronică. Când ne confruntăm cu provocările tipice ale vieții, stresul apare sub formă de tensiune arterială mai mare, bătăi rapide ale inimii, respirație superficială, rigiditate la nivelul gâtului, umerilor sau mușchilor. La rândul său, anxietatea este cea mai comună reacție la stres, iar stresul cronic care persistă o perioadă îndelungată de timp poate avea consecințe mentale și fizice care ne perturbă sistemul imunitar, sistemul digestiv, cardiovascular, reproductiv, dar și modul în care reușim să ne odihnim. La nivel mental, stresul creează stări de îngrijorare, de panică, de provocare și poate duce chiar la traume. 

Cum poate fi gestionat stresul?

Indiferent de vârsta noastră, viața continuă să ne surprindă cu tot felul de provocări – unele mai plăcute, iar altele la polul opus – așa că nu ne rămâne decât să învățăm să ne modelăm reacția la stres prin adoptarea unor măsuri simple. În primul rând, trebuie să învățăm cum să ne controlăm răspunsul la stres. Ori de câte ori ne confruntăm cu un motiv de stres, putem practica o respirație profundă și lentă și putem adopta o mentalitate pozitivă și calmă, de autoîncurajare. Scopul este acela de a nu permite stresului să devină stres cronic. Pe măsură ce ne calmăm, putem stabili deja ce măsuri practice putem lua pentru a remedia circumstanțele. Atunci când nu putem face nimic pentru a îmbunătăți situația, trebuie să ne deviem atenția de la acea problemă. Practicând această atitudine de fiecare dată când ne confruntăm cu situații stresante, va începe să fie din ce în ce mai natural și vom sta departe de stresul cronic. La rândul său, o ședință terapeutică la un Spa reprezintă o altă modalitate eficientă de eliminare a stresului. Atunci când trăim în mod constant în stres, în stări de îngrijorare și de durere, începem să credem că așa este viața și ne resemnăm. Totuși, există modalități terapeutice de echilibrare a stresului, durerii și anxietății, pentru ca viața să redevină o bucurie. Oferiți un voucher cadou unei persoane dragi care se confruntă cu stres și are nevoie de un moment de liniște și regenerare. Tratamentele SPA pot contribui la o viață mai bună, mai sănătoasă și mai echilibrată. Nu în ultimul rând, este necesar să cerem ajutorul atunci când problemele cu care ne confruntăm ne depășesc. Pentru multe persoane, poate fi dificil că ceară ajutor, însă există situații în care nu ne putem descurca singuri, fără sprijin și fără comunitate. A cere ajutor este o altă modalitate de gestionare a stresului. 

În mare măsură, grija de sine este principala modalitate de gestionare a stresului. Nu sunt necesare schimbări uriașe ale stilului de viață pentru a combate stresul. Este suficient să mâncăm mai sănătos, să facem exerciții, să mergem pe jos, să beneficiem de aer proaspăt, să ne implicăm în acele activități care ne fac plăcere, să ne odihnim mai bine și să luăm o pauză de la telefon și de la televizor. 
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!