(P) Cum să achiziționezi lenjerii finet potrivite pentru dormitorul tău?

(P) Cum să achiziționezi lenjerii finet potrivite pentru dormitorul tău?
Autor: Maria Rusu
Data: 08 Septembrie 2020
Dacă vrei să cumperi o lenjerie de pat, mai mult ca sigur îți dorești ca aceasta să fie una de calitate. De aceea, este important să nu faci compromisuri în privința materialului. Deși multe modele de pe piață sunt alcătuite din bumbac, există și variații mai interesante ale acestuia. Poți da un plus de stil dormitorului tău, dacă optezi pentru lenjerii finet. Iată ce trebuie să știi despre acestea!

Cum să alegi un model de calitate?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te uiți la țesătură. Cu cât aceasta este mai deasă, cu atât poate rezista mai bine. De asemenea, materialul unei lenjerii finet trebuie să fie moale. Astfel, nivelul de căldură devine unul superior și poți avea parte de un somn odihnitor.

Al doilea pas este să stabilești care sunt dimensiunile. Măsoară patul și optează pentru un cearșaf fără elastic, care să fie cu 30 de cm mai mare decât salteaua. În felul acesta, îl vei putea fixa într-un mod mai simplu. Fețele de pernă trebuie să corespundă formei pătrate sau dreptunghiulare a acestora.

Care sunt culorile potrivite?

Când vine vorba de culoarea unei lenjerii finet, această decizie nu trebuie luată doar în funcție de gusturile personale. Este necesar să ții cont și de mobilierul din dormitor. Optează pentru o nuanță care să fie în contrast cu acesta și care să vină bine din punct de vedere cromatic. 

Spre exemplu, dacă mobila este de culoare maro deschis, o lenjerie de pat în nuanțe de verde sau albastru închis poate scoate încăperea în evidență. Mobila în culori neutre, precum bej, alb sau negru, arată mai bine împreună cu lenjerii care conțin diverse imprimeuri geometrice.

Vrei să cumperi o lenjerie de pat pentru dormitorul copilului? În general, cei mici preferă culorile vii și au nevoie de un model care să contribuie la o atmosferă veselă. Adolescenții vor însă un design mai simplu, care să reflecte pasiunile acestora. Printre cele mai apreciate imprimeuri ale unei lenjerii finet se află cele cu flori, orașe sau inimioare.

Cum să întreții acest tip de lenjerie?

Un set de lenjerii din bumbac finet este ușor de întreținut, deoarece se spală normal, nu ai nevoie de un balsam de rufe special și nu necesită călcare. Este indicat, însă, să citești instrucțiunile de curățare menționate pe etichetă. Majoritatea modelelor au intrarea la apă cuprinsă între 5 și 9%, dar temperatura de spălare și numărul de rotații la care rezistă poate fi diferit. 

Dacă ai ales o lenjerie de dimensiuni mari, nu umple cuva mașinii de spălat până la refuz. Ocupă-te de fiecare element în parte, pentru că materialele se pot șifona. Spală lenjeria pe dos pentru a proteja culorile. 

Multe modele se pot curăța la 30-40˚C și nu este nevoie de o temperatură mai mare dacă acestea nu sunt pătate. Poți spăla o lenjerie și înainte de prima folosire, pentru a se dezinfecta și pentru a deveni mai fină.

De unde să cumperi lenjerii finet?

Dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor, este esențial să alegi o lenjerie de pat de calitate superioară. Adesea, cele din bumbac simplu nu sunt suficient de confortabile pentru a-ți satisface toate nevoile. Din fericire, poți opta pentru un bumbac finet dintr-un magazin online, așa cum este Patul Meu

FULLSCREEN
(P) Cum să achiziționezi lenjerii finet potrivite pentru dormitorul tău?
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO