(P) Cum să alegi cel mai bun cuptor incorporabil pentru bucătăria ta

(P) Cum să alegi cel mai bun cuptor incorporabil pentru bucătăria ta
Citeste mai mult despre: cuptor, cuptor incorporabil, plita electrica,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 09 Aprilie 2021
Data actualizare: 09 Aprilie 2021
Bucătăria ideală nu trebuie să fie doar practică, ci totodată la fel de important este și designul, astfel încât rezultatul final să fie cât mai atrăgător. Alegerea electrocasnicelor pentru bucătărie se face, mai nou, ținând cont nu numai de rolul lor practic, ci totodată și de stil, astfel încât să poată fi încadrate într-un decor bine gândit în prealabil.

Prin urmare, electrocasnicele incorporabile beneficiază de foarte multă popularitate, dat fiind caracterul lor estetic foarte plăcut. Incorporabilele încântă prin designul lor elegant și practic, oferind un aer modern și bun gust bucătăriilor în care sunt instalate.

Plita, cuptorul, mașina de spălat rufe, hota și multe alte electrocasnice din bucătărie pot fi incorporabile, iar în rândurile următoare ne-am propus să vorbim despre alegerea celui mai bun cuptor incorporabil. Astfel, dacă ți-ai propus achiziționarea unui cuptor incorporabil și vrei să faci o alegere cât mai bună, acest articol îți va oferi toate indicațiile necesare pentru a nu da greș.

Cuptoarele incorporabile pot fi incorporate cu ușurință în mobilierul de bucătărie, având deci un aspect estetic deosebit, însă nu trebuie să uităm de caracteristicile tehnice ale acestuia. Iar pentru ca alegerea finală să fie încântătoare nu numai din punct de vedere vizual, cât și practic, trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

Tipul cuptorului incorporabil

Cuptoarele incorporabile pot fi de mai multe tipuri, în funcție de stilul de design, de tehnologia lor sau chiar de materialul din care au fost realizate. Prin urmare, va trebui să te gândești foarte bine la toate aceste aspecte tehnice pentru ca alegerea finală să fie cât mai satisfăcătoare.

În funcție de design, cuptoarele incorporabile pot fi moderne, elegante sau chiar retro, fiind concepute pentru a putea fi încadrate cu ușurință în anumite stiluri de amenajare. Astfel, alegerea o vei face în funcție de stilul bucătăriei tale.

De asemenea, în funcție de tehnologia înglobată, cuptoarele incorporabile pot fi convenționale, cu convecție sau cu aburi.

Modelele convenționale sunt clasice, având un preț accesibil, în timp ce cuptoarele incorporabile cu convecție garantează o distribuire uniformă a aerului cald, având loc astfel o mai bună coacere. Un cuptor incorporabil cu aburi se dovedește a fi cea mai bună alegere în cazul persoanelor care pun sănătatea pe primul loc, gătitul cu aburi fiind apreciat pentru caracterul său sănătos.

De asemenea, cuptoarele incorporabile pot fi din oțel inoxidabil, din sticlă termorezistentă sau din tablă emailată. Fiecare material prezintă avantaje și dezavantaje, aspectul fiind detaliul care face diferența. Totuși, trebuie să ai în vedere și alte detalii precum rezistența în timp sau întreținerea. De asemenea, în funcție de designul cuptorului incorporabil ales, va trebui apoi să achiziționezi o plita electrica cu design asemănător, astfel încât cele două să fie compatibile din punct de vedere estetic.

Capacitate

Cât de des și de mult obișnuiești să gătești folosind cuptorul? Dacă preferi numeroasele avantaje ale gătitului la cuptor, atunci cu siguranță îți vei dori un cuptor suficient de spațios pentru a putea pune în practică rețetele preferate. 

Cu cât capacitatea cuptorului este mai mare, cu atât vei putea găti cantități mai mari de mâncare. Vei putea folosi, de asemenea, vase voluminoase, iar astfel te vei bucura de libertate totală pentru a-ți încânta familia și musafirii cu preparate gătite ca la carte. 

Cuptoarele cu microunde pot avea o capacitate de la 30 de litri până la 100 de litri sau chiar mai mult. Alegerea o vei face în funcție de cantitățile de mâncare pe care obișnuiești să le pregătești la cuptor.

Funcția de auto-curățare

Nu ar trebui să îți achiziționezi un cuptor incorporabil care nu dispune de funcție de auto-curățare. Este o funcție foarte practică ce te ajută să economisești timp și energie, reușind totodată să garantezi o bună întreținere a cuptorului. 

Auto-curățarea poate fi, la rândul său, de mai multe tipuri. În magazine vei găsi cuptoare incorporabile cu curățare catalitică, pirolitică și aqua clean. Recomandarea noastră este însă alegerea unui cuptor cu curățare pirolitică, deoarece acest mod de curățare te scapă chiar și de cele mai dificile pete de grăsime. Mai mult decât atât, este un mod sigur de a curăța cuptorul, nefiind folosite soluții chimice.

Programe și tehnologii

Cuptoarele incorporabile se diferențiază de cuptoarele cu care clasicele aragaze sunt dotate prin numărul mare de funcții, tehnologii și programe de gătit. Cu siguranță îți dorești să beneficiezi de cât mai multe programe de gătit, funcții și tehnologii, iar de aceea acesta reprezintă un alt detaliu pe care să îl ai în vedere.

Numărul de programe și de funcții sau numărul de accesorii reprezintă așadar detalii care pot face diferența atunci când îți dorești să faci o alegere cât mai satisfăcătoare.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți achiziționezi un cuptor incorporabil!

FULLSCREEN
(P) Cum să alegi cel mai bun cuptor incorporabil pentru bucătăria ta
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies