(P) Cum să alegi echipamente horeca precum vesela, pentru a avea un restaurant de succes!

(P) Cum să alegi echipamente horeca precum vesela, pentru a avea un restaurant de succes!
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 28 Septembrie 2020
Data actualizare: 28 Septembrie 2020
Atunci când deschizi un restaurant, sunt o mulțime de aspecte de care să ții cont. Pe lângă locație, autorizații, mobilier, aparatură, mai trebuie să te gândești la ce fel de echipamente horeca să alegi pentru restaurantul tău. Din acest echipament face parte vesela.

Trebuie să fii conștient că vesela din restaurantul tău joacă un rol important în prezentarea pe care o faci preparatelor tale. Deși multe unități de tip horeca subestimează acest aspect și aleg să folosească orice fel veselă, să știi că poți profită de banalele farfurii și pahare pentru a găsi noi clienți și pentru a-i păstra pe termen lung.

Alegerea veselei pentru restaurantul tău: ce trebuie să știi!

Indiferent dacă deschizi un restaurant sau deja deții o astfel de afacere de ceva timp, te sfătuim să respecți următoarele criterii atunci când alegi vesela pe care o vei folosi în restaurantul tău:

Vesela funcțională

Cel mai bun lucru pentru restaurantul tău este să alegi mai întâi vesela practică: aceasta trebuie să fie netedă, fără imperfecțiuni, ușor de curățat și de depozitat. În plus, dimensiunea farfuriilor ar trebui să se potrivească cu tipul de experiență culinară pe care îl oferi clienților tăi și cu cantitățile de mâncare servite de obicei în restaurantul tău. Farfuriile și vesela, în general, trebuie să fie variate și versatile! În plus, nu uita să alegi o veselă al cărei material are o rezistență termică ridicată la căldură și frig, precum și o rezistență ridicată la zgârieturi și pete: trebuie să poată rezista la mai mult de 300 de curățări fără a-și pierde strălucirea. La stylehoreca.ro vei găsi veselă precum și alte echipamente de acest tip, care au calitățile necesare pentru a-ți oferi rezistență și un aspect perfect pentru foarte mult timp.

Vesela frumoasă

Desigur, vesela trebuie să joace un rol de marketing și să se armonizeze cu stilul și atmosfera restaurantului tău, atât în culori, cât și în forme. Aspectul estetic este fundamental, deoarece îți va permite să atragi atenția și să rămâi pentru totdeauna în mintea clienților. Vesela nu trebuie să se potrivească doar cu restaurantul tău, ci și cu tipul de bucătărie pe care o oferi. În acest fel, vesela ta se transformă într-un instrument de marketing bun și îți oferă puncte forte care depășesc cu mult utilitatea.

Vesela ar trebui să completeze mâncarea pe care o oferi, fără a o umbri. Alege o veselă originală cu forme speciale pentru preparatele sau băuturile specifice din locația ta. Poți folosi, de asemenea, solnițe de sare și piper sau boluri pentru salate inedite, departe de formele clasice, pentru a adaugă o mică notă suplimentară.

Dacă ai un buget puțin mai mare, poți opta pentru vase și concepte de masă și mai creative pentru a se potrivi cu fiecare moment al mesei. De exemplu, poți alege vesela simplă și minimalistă pentru început, vesela colorată pentru felurile principale și o veselă mai delicată și mai feminină pentru deserturi. Aceasta este o combinație eclectică, care îți va permite să oferi o experiență completă și inedită clienților tăi.

Vesela rezistentă

Unele restaurante consideră că este mai practic și mai economic să ofere farfurii sau veselă din carton, mai ales atunci când felurile lor de mâncare sunt deosebit de grase (pui prăjit de exemplu) sau greu de mâncat (cum ar fi fructele de mare). Dacă acesta este cazul, asigura-te că vasele sunt reciclabile și utilizează materiale durabile. Utilizarea plasticului este complet interzisă, deoarece este un material care este din ce în ce mai respins din motive de protecție a mediului. De asemenea, reține că vasele de melamina și plastic, fabricate din materiale chimice, pot pune în pericol sănătatea clienților atunci când sunt frecvent în contact cu o sursă de căldură. Care este cel mai durabil material? Porțelanul, un material clasic prin excelență și 100% natural, este refolosibil și foarte rezistent! În plus, dacă ai un restaurant care se respectă, alege numai și numai această variantă!

Vesela modernă

În aceeași idee de rezistență, poți folosi, de exemplu, veselă de lemn. Acest tip de veselă face parte din nou tendința naturală și oferă rezistență, pe lângă faptul că este puternică și stabilă. Pe de altă parte, alege vesela netedă și impecabilă pentru a facilita curățarea. Același lucru este valabil și pentru ardezie (la modă, rezistente la căldură și pline de personalitate) sau ceramică.

Când vine vorba de veselă pentru băuturi și cocktailuri, idealul este să investești în pahare și cupe originale și la modă și să ai mai multe exemplare în restaurantul tău. Clienții își vor da seama astfel că ești în topul celor mai noi tendințe în domeniul restaurantelor și că faci un efort considerabil pentru a-i menține satisfăcuți.

Oferind veselă la modă, îți vei putea face promovare și pe canalele media, deoarece cu cât acestea accesorii horeca sunt mai la modă, cu atât clienții tăi vor face și posta mai multe fotografii pe rețelele de socializare. Și știi cât de mult contează o promovare pe Facebook sau Instagram! De asemenea, fotografiile cu vesela pe care o folosești pot ajunge pe platforme importante precum TripAdvisor, site-ul în care milioane de călători din întreagă lume caută restaurante și experiențe culinare. Așa că, oricând, locația ta poate deveni cunoscută peste hotare.

Da, cam atât de importantă este vesela și nu ar trebui să o subestimezi! Alege-o, întotdeauna, cu mare atenție. De asemenea, dacă îți dorești, cu adevărat, să faci o investiție în calitate absolută, stylehoreca.ro, magazinul recomandat mai sus, îți poate oferi atât veselă clasică, cât și modernă, de la cei mai cunoscuți și apreciați producători din domeniu. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies