(P) Cum să alegi un scaun directorial pentru birou

(P) Cum să alegi un scaun directorial pentru birou
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 26 Mai 2020
Data actualizare: 26 Mai 2020
Orele petrecute la birou, pe scaun, în fața computerului nu sunt deloc puține, pentru tot mai multe persoane. La un calcul simplu,  oricine desfășoară o muncă de birou va ajunge la concluzia că pe parcursul unui an, timpul petrecut stând pe scaun însumează în jur 2000 de ore. Ceea ce înseamnă că o mare parte din viață, cei care muncesc la birou și-o petrec stand pe scaun. Scaunul pentru birou este un element foarte important și merită toată atenția celui care urmează să îl utilizeze. 

Pentru că cele mai multe persoane ajung să petreacă mai mult timp în față computerului, decât dormind, alegerea unui scaun directorial pentru birou cât mai potrivit este esențială. Pentru confort și pentru starea generală de bine, odată ce ai descoperit un anumit tip de scaun care ți se potrivește și îndeplinește toate condițiile, atunci îl poți achiziționa atât pentru birou, cât și pentru biroul de acasă – un alt loc în care din ce în ce mai multă lume petrece timp îndelungat.

Pentru că scaunul de birou este atât de important, s-au făcut multe studii care au dus la conculuzia că un scaun directorial cu susținere lombară crește productivitatea și face ca persoana care îl folosește să fie mult mai eficientă. Pe de altă parte, un scaun de birou nepotrivit, poate duce la dureri de spate, probleme la nivelul picioarelor, iar toate înseamnă timp pierdut la locul de muncă și consecințe grave asupra stării de sănătate. 

Pentru oricine conduce o afacere și are angajați la birou, scaunele directoriale pentru birou reprezintă o investiție inteligență. În felul acesta, oamenii vor fi mai productivi, nu vor fi nevoiți să lipsească de la serviciu din cauza unor eventuale probleme de sănătate, vor avea o stare de spirit bună și o postura corectă atunci când stau în fața calculatorului.

De ce trebuie să ții cont când alegi un scaun pentru birou

Scaunele fac parte din decorul biroului de aceea mulți sunt tentați să le aleagă în funcție de aspect, fără să își pună problema că acestea nu sunt suficient de confortabile sau că ar putea afecta în vreun fel starea de sănătate a persoanei care îl folosește. Când alegi scaunele directoriale pentru birou acordă atenție următoarelor detalii:

  • Suportul lombar: un scaun de birou bun trebuie neapărat să aibă suport pentru partea inferioară a spatelui. Unele dintre cele mai calitative scaune au chiar suport ajustabil pentru această zonă. Acest detaliu este important pentru că astfel pot fi prevenite durerile de spate, care se pot transforma în sciatică, o afecțiune severă.
  • Modul de ajustabilitate: aproape toate scaunele de birou permit reglarea pe înălțime și reglarea brațelor. Însă nu acestea sunt cele mai importante elemente ajustabile ale unui scaun. Cele mai bune scaune pentru birou au cel puțin 5 elemente ajustabile, iar unele pot avea chiar și 14 elemente diferite care pot fi reglate. Cele mai importante dintre acestea sunt suportul lombar, lățimea și înălțime brațelor, lățimea și înălțimea spătarului, unghiul spătarului și scaunului și controlul tensiunii.
  • Ampatamentul: aproape toate scaunele pentru birou au o baza cu roți. În cazul în care podeaua din birou este acoperită cu mochetă, este recomandată achizitionarea scaunelor care au roți speciale pentru acest tip de material.
  • Baza pivotantă: toate scaunele pentru birou ar trebui să se rotească liber pentru a permite accesul ușor în diferite părți ale biroului. În cazul în care scaunul nu se învârtește liber sau este blocată această opțiune, pot apărea dureri la nivelul brațelor din cauza că este nevoie ca persoana care stă jos, să se întindă de fiecare dată pentru a găsi diverse obiecte din jur.
  • Materialul din care este confecționat: țesătură trebuie să fie complet respirabilă pentru că scaunul să nu se supraîncălzească și să devină incomod după atât de multe ore petrecute stând jos.

De ce este important un scaun directorial pentru birou de bună calitate

Un scaun de birou de bună calitate are multe beneficii pentru cel care îl utilizează. Un scaun directorial bine ales previne oboseala și disconfortul care pot intervenit de la statul jos prea multe ore. Studiile au arătat că angajații care se simt confortabil la muncă sunt mai productivi și contribuie la un mediu de lucru în care domină o atmosferă pozitivă.  Și nu în ultimul rând,  un scaun confortabil reduce numărul pauzelor de care angajații au nevoie atunci când stau incomd pe scaune.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies