(P) Cum să îngrijeşti un buchet de flori în vază ca să reziste cât mai mult

(P) Cum să îngrijeşti un buchet de flori în vază ca să reziste cât mai mult
Data publicarii: 10 Mai 2021
Data actualizare: 10 Mai 2021
De multe ori se întâmplă să fii surprinsă cu un buchet de flori spectaculos, pe care doreşti “să-l ţii în viaţă” cât mai mult pentru a te putea bucura o perioadă mai îndelungată de el.

Gesturile frumoase trebuie apreciate şi chiar dacă este vorba de un buchet de flori există câteva trucuri prin care poţi păstra mai mult timp florile în bună stare.

Specialiştii Maison d'Or, care îţi oferă cele mai frumoase flori aranjate în toate modurile şi sub toate formele, coşuri, buchete, aranjamente, cât mai spectaculoase şi cât mai interesante, îţi sar în ajutor şi cu trucurile pe care le poţi folosi pentru a păstra florile vii cât mai mult timp posibil.

Primul sfat ar fi ca, atunci când primeşti un buchet de flori să-l desfaci cât mai repede, deoarece ambalajul sau folia care le îmbracă au tendinţa de a le sufoca, astfel că ele nu se mai pot bucura de lumina, care le este atât de necesară. De asemenea trebuie să renunţi şi la banda sau sfoara cu care sunt legate pentru că aceasta le opreşte din a-şi trage apa care le este utilă pentru a se păstra cât mai mult proaspete.

Un alt secret important este îngrijirea florilor pentru a le ţine proaspete cât mai mult timp, în primul rând vasul în care stau florile trebuie spălat în fiecare zi şi de asemenea apa trebuie împrospătată zilnic. Dacă sunt frunze îngălbenite, acestea trebuie îndepărtate, iar pentru împrospătare se taie câte 1 cm din codiţa fiecărei flori.

Temperatura este de asemenea un criteriu de bază pentru păstrarea florilor, trebuie să eviţi să păstrezi buchetul la temperaturi mai mari de 24 °C, dar şi temperatura prea scăzută le poate afecta, astfel că nu este indicat să păstrezi buchetul la temperaturi sub 10 °C, dar temperatura variază de la o floare la alta.

Un alt factor care influenţează durata de viata a florilor este lumina, care trebuie să fie adecvată, nu trebuie să fie exagerată, adică florile nu trebuie să fie expuse în bătaia directă a razelor soarelui.

Un truc care ajută foarte mult în prelungirea duratei de viaţă a florilor este conservantul pentru flori, acesta le prelungeşte foarte mult timp aspectul proaspăt şi frumuseţea. Conservantul se găseşte într-un pliculet, pe care îl pui într-un vas curat peste care adaugi apa.

  În încheiere vei afla că florile au anumite elemente pe care nu le tolerează, cum ar fi fructele, florile nu trebuie să fie așezate în apropierea unui coş cu fructe, întrucât fructele produc etilena, care accelerează procesul de putrezire. De asemenea nu toate florile se tolerează între ele, astfel că dacă vrei să păstrezi în acelaşi vas mai multe tipuri de flori, trebuie să te documentezi despre compatibilitatea acestora.

Acum că ştii cum să ai grijă de un buchet de flori şi în ce moduri îi poţi prelungi cât mai mult durata de viaţă şi prospeţimea poţi să-i sugerezi iubitului ce flori ţi-ar plăcea să primeşti sau poţi opta pentru nişte aranjamente florale spectaculoase, pentru tine sau pentru a le dărui. 

Sursa foto: pixabay.com
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies