(P) Cum să-ți amenajezi bucătăria în stil modern

(P) Cum să-ți amenajezi bucătăria în stil modern
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 04 Noiembrie 2020
Data actualizare: 04 Noiembrie 2020
Datorită tendințelor constante din ultimii ani, de reducere a dimensiunilor obiectelor, designurile moderne de bucătărie sunt mai populare ca niciodată. Caracterizat ca fiind minimalist, puternic și elegant, designul modern celebrează simplitatea și eleganța liniștită, adesea, cu accent pe materialele naturale. Iată câteva sfaturi și idei pentru a adăuga elemente de design moderne bucătăriei tale.

Ce este o bucătărie modernă?

Termenul modern a fost folosit, în premieră, pentru a descrie elemente de design specifice, populare la începutul secolului al XX-lea. Modelele tradiționale din perioada anterioară includeau multe detalii, cum ar fi prelucrarea lemnului complicat sau muluri sculptate. Designul modern a venit ca o alternativă mai simplă și mai elegantă. Bucătăriile proiectate în stil modern încorporează simplitatea și minimalismul prin dulapuri fără rame, plate, materiale naturale, linii elegante și simple. Datorită fascinației actuale pentru minimalism, stilurile de design contemporan au preluat multe dintre elementele designului modern, făcând termenii contemporan și modern aproape să se confunde, cel puțin până când tendințele se schimbă din nou.

Cum îmi transform bucătăria într-una modernă?

Ornamentare minimă

Designurile moderne pun accentul pe funcționalitate înainte de formă, folosind foarte puține elemente decorative. Drept urmare, dulapurile din bucătăriile moderne sunt, deseori, plate și simple, cu puține decorațiuni și câteva linii subtile. Feroneria dulapurilor este, adesea, absentă în întregime sau constă în bare sau tuburi simple care, deseori, se extind pe întreaga lungime a dulapurilor. Blatul de bucătărie trebuie, de asemenea, să aibă funcționalitatea sa. Comandă priză blat, pentru aplicarea prizelor utile diverselor echipamente ale bucătăriei tale. Podelele și stilurile de perete sunt, adesea, simple sau evidente, bazându-se pe frumusețea naturală a materialului în sine.

Materiale naturale

Un alt semn distinctiv al designului modern este dependența de textura și frumusețea materialelor naturale. Drept urmare, pardoselile din lemn de esență tare se simt ca acasă în bucătăriile moderne. Dulapurile pot fi realizate din lemn (lemnul natural adaugă textură și căldură), iar sticla și piatra naturală pot împodobi, și ele, de asemenea, o bucătărie modernă.

Linii orizontale

Bucătăriile moderne favorizează liniile orizontale peste orientarea verticală tipică, văzută în majoritatea celorlalte stiluri de bucătărie. Elementele orizontale pot lua mai multe forme, de la dulapuri elegante, orizontale până la insule largi, orizontale.

Elemente industriale

Stilul simplu al elementelor industriale le transformă pe acestea, instantaneu, în favorite ale bucătăriilor moderne. Aparatele din oțel inoxidabil, spatele metalic sau scaunele din metal pot transforma modernismul într-un interesant stil industrial. Poți duce lucrurile mai departe dacă vei adăuga corpuri de iluminat cu au un singur bec și puțin decor.

Culori de folosit, într-o bucătărie modernă

În timp ce multe bucătării moderne îmbrățișează simplitatea curată a albului, cu siguranță, aceasta nu este singura alegere. De fapt, aproape orice culoare poate face parte dintr-o schemă modernă, dacă este bine gândită. Cheia este adăugarea de culori care îmbunătățesc aspectul modern, fără, însă, să-l încarce.

Culori inspirate din natură

Nuanțele de albastru, verde și bronz pot face ca orice bucătărie modernă să fie percepută drept una curată și primitoare. De exemplu: lemnul deschis completează perfect un perete din faianță albastru-verde și o lustră simplă, cu abajur verde, reușind să creeze o schemă de culori calmantă, inspirată de natură.

Culori îndrăznețe

Culorile îndrăznețe pot rupe monotonia neutrelor subtile, adăugând vibrație și rafinament. Printre culorile îndrăznețe de luat în considerare sunt nuanțele de roșu sau roz, galben strălucitoare, coral sau chiar mov. Alege un perete sau un element de design pentru a prezenta culori îndrăznețe, în timp ce folosești nuanțe neutre subtile în restul bucătăriei.

Culori neutre

Bucătăriile moderne sunt renumite pentru schemele de culori, monocromatice, neutre, care includ, adesea, diverse nuanțe ale unei singure culori: negru, alb, crem, gri sau cafeniu. Atunci când utilizezi o schemă monocromatică este important să variezi nuanțele culorii alese. Senzația minimalistă și simplificată a unei bucătării moderne oferă multe posibilități de creativitate, de la scheme de culori unice și elemente industriale până la frumusețea liniilor curate și a materialelor naturale. 

Sperăm că te-am inspirat să explorezi elemente moderne de design pentru propria bucătărie.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies