(P) Cum să-ți amenajezi o grădină de vis

(P) Cum să-ți amenajezi o grădină de vis
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 13 Aprilie 2020
Data actualizare: 13 Aprilie 2020
Amenajarea unei grădini nu presupune automat o investiție uriașă. Cu puțină imaginație și aplicând câteva dintre sfaturile pe care ți le prezentăm în acest articol, vei putea obține și tu o curte foarte frumos decorată, indiferent de dimensiunea ei.

În scurt timp și cu o investiție nu foarte mare, vei reuși să amenajezi locul perfect pentru relaxare și distracție cu prietenii, chiar lângă casa ta. Iată ce trebuie să faci!

Plantează pomi, arbuști și flori

Desigur, primul aspect la care te vei gândi pentru amenajarea grădinii este plantarea pomilor și florilor. La acest capitol, alegerea nu este foarte complicată, pentru că totul ține de gust și vei alege, evident, florile tale preferate, cu condiția ca ele să reziste afară. Te putem ajuta, însă, cu câteva ponturi utile pentru organizare: 

  • Plantează brăduții și pomii fructiferi mai departe de casă, lângă gard, pentru că în timp ei vor crește și vor umbri grădina. Pomii fructiferi sunt o alegere foarte bună, pentru că, dincolo de fructele pe care ți le vor da, au și alte avantaje: cresc repede, sunt ușor de îngrijit și au flori care miros minunat primăvara. În funcție de preferințele tale, poți planta câțiva meri, cireși sau vișini.
  • Arbuștii ornamentali sunt de asemenea importanți, pentru că vor arăta foarte bine dacă îi plantezi de-a lungul gardului, pentru a mărgini astfel curtea.
  • De-a lungul aleilor din grădină poți planta tuia, magnolii sau alți copăcei de dimensiuni mai mici.
  • Florile pot fi plantate în răsaduri sau în ghivece, pe marginile aleilor sau lângă gard, în funcție de preferințe.

Nu uita să acoperi cea mai mare parte a grădinii cu iarbă, pe care s-o uzi bine și s-o tunzi periodic, de câteva ori pe an. Poți face asta chiar tu sau poți să apelezi la firme specializate în grădinărit, care asigură servicii de întreținere a gazonului.

Amenajează câteva alei pavate

Din nicio grădină nu trebuie să lipsească aleile pavate. Ele sunt un element estetic important, dar au și o funcție foarte practică: te poți deplasa pe ele fără să calci iarba și florile. Aceste pavele pot fi folosite și pentru a construi o terasa în grădină sau pentru amenajarea unui loc de parcare. 

Prin urmare, produsele alese trebuie să fie de calitate, ca să reziste în timp. Caută o firmă serioasă care oferă și servicii de montaj pentru pavele, ca să te asiguri că aleile din grădina ta vor arăta impecabil mai mulți ani. Poți alege pavele în diferite dimensiuni, culori, forme și modele, în funcție de stilul în care vrei să arate curtea. Există inclusiv modele vintage, ideale dacă îți dorești o grădină amenajată ca pe vremuri sau cu aspect rustic.

Repară gardul

Gardul și poarta de la grădină sunt cartea de vizită a locuinței tale, prima impresie pe care și-o fac oamenii care vin la tine. De aceea, ar fi bine să acorzi o atenție deosebită și acestor aspecte. Dacă ai un gard din vechi lemn, îl poți schimba cu unul din fier forjat, care arată foarte bine, este rezistent și mult mai ușor de întreținut. 

În cazul în care îți dorești cât mai multă intimitate și nu vrei să vadă vecinii sau trecătorii ce faci la tine în grădină, poți construi un gard înalt din beton. Ca să arate mai bine, poți pune iederă sau alte plante agățătoare pe acest gard, pentru a-l transforma astfel într-un adevărat gard viu.

 

Prin urmare, nu este complicat să-ți amenajezi o grădină frumoasă și nici nu te va costa foarte mult dacă știi ce să alegi și cum să te organizezi.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies