(P) Cum să-ți transformi locuința într-un cămin sigur pentru copil

(P) Cum să-ți transformi locuința într-un cămin sigur pentru copil
Data publicarii: 12 August 2021
Data actualizare: 12 August 2021
Copiii ne sunt cele mai dragi ființe, iar grija pentru sănătatea, siguranța și fericirea lor ne însoțesc în permanență, încă de la primele clipe de viață ale micuților noștri. 

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/baby-in-white-onesie-holding-wooden-blocks-3933250/ 

Fie că este vorba despre un bebe de-abia adus de la maternitate sau de un năzdrăvan ce tocmai a terminat grădinița și se pregătește pentru prima lui zi de școală, cei mari din jurul lui, părinți și bunici, se preocupă să-i fie bine și cald acasă.

Îți prezentăm în continuare cele mai bune recomandări ca să-ți transformi locuința într-un cămin sigur pentru copil, unde cel mic să se bucure de mai multă lumină naturală, să joace în voie, să doarmă liniștit și să respire aer curat, ca să crească mare și voinic.

Montează ferestre mari, prin care să zâmbească soarele 

Lumina naturală este foarte importantă pentru creșterea sănătoasă a copilului, atât la nivel fizic, cât și mental, căci îi oferă bună dispoziție și îl îndeamnă la joacă. Oferă-i celui mic un cămin luminos, unde să aibă răcoare pe timp de vară și iarna să-i fie cald și bine. Pentru acest lucru montează ferestre și uși cu geam termopan de mari dimensiuni, ca să-i zâmbească soarele cât e ziua de lungă.

Alege ferestre cu 3 garnituri și pachete de sticlă cu 3 foi sau tripan. Combină sticlă 4 anotimpuri (4S) și sticlă Low Emissivity (Low-E) ca să asiguri cel mai bun regim termic și fonic în interior, indiferent de anotimp. 

Chiar dacă apartamentul vostru este mic, poți să montezi uși culisante din PVC, care să aibă dimensiunea unui perete întreg și să asigure un acces facil către balcon, să separe livingul de bucătărie sau de alt spațiu din apartament.

Astfel, chiar dacă stai la bloc, poți să-i oferi micuțului tău confortul unei case spațioase și luminoase, să-i creezi un carusel de lumină, pentru ore întregi de joacă și veselie. 

Investește în suprafețe vitrate mari, ca să amenajezi în toată casa spații luminoase și relaxante, în condiții optime de izolare fonică și termică. Fii fără grijă, dimensiunile suprafețelor de sticlă nu vor determina creșteri la facturile la întreținere, deoarece izolează foarte bine și chiar reduc cheltuielile cu energia față de termopanele mai vechi.

Pentru copilul tău fiecare zi va fi un basm însorit, iar tu vei sta liniștit, căci ferestrele și ușile din PVC cu geam termopan premium sunt dotate cu sticlă laminată, rezistentă la lovituri, spargeri sau încercări de intrare prin efracție. Folia de plastic care le unește păstrează întreagă fereastra în caz de avarie, și astfel este împiedicată împrăștierea cioburilor, iar micile accidente care se pot întâmpla acasă nu reprezintă un pericol pentru cel mic.

Instalează mai multe elemente de siguranță, căci toată casa e un loc de joacă 

Năzdrăvanul tău este ca argintul viu, nu stă o clipă locului și este mereu pus pe șotii. Tot timpul e cu ochii pe geam, să vadă ce mai e nou pe-afară. Ce-i de făcut, astfel încât joaca pe lângă pervazuri să nu devină periculoasă?

Pentru siguranța și etanșeitatea ferestrei sunt necesare elemente de feronerie din oțel rezistent atât la fenomene extreme (vânt, ploaie), dar și la încercări de spargere a casei. Verifică atunci când alegi ferestrele termopan ca acestea să aibă plăcuțe antiefracție rezistente.

Montează la ferestre mânere cu cheiță, astfel încât cel mic să nu poată deschide geamul atunci când nu ești lângă el să-l supraveghezi. Așa cum ai blocat toate sertarele din casă și ai pus manșoane de burete pe la colțurile mobilelor, și la ferestre trebuie să te asiguri că paza bună trece primejdia rea.

Tot a venit vorba despre animăluțele care sunt atât de iubite de copii: ai grijă să aibă locul lor bine stabilit în locuință, iar ca element de siguranță montează ferestre cu deschidere perimetrală pe 6 mm, ca să stai liniștit: Azorel sau Miaunel nu pot să evadeze din casă, iar camerele vor avea aer curat în permanență, datorită fantei de aerisire.

Aerisește casa pentru un aer curat ca la munte

A venit momentul să vorbim despre aerisire, căci reprezintă un punct sensibil atunci când vrei să-ți transformi locuința într-un cămin sigur pentru copil. Am menționat deja avantajele unor ferestre termopane cu deschidere în plan paralel, pe 6 mm, care asigură discret și eficient aerisirea casei, fără să intre praf, fără să se audă zgomote de afară sau să se trântească geamurile de la vânt.

Pentru ca băița din fiecare seară să fie un moment plăcut și relaxant, trebuie să ai grijă de păstrarea unui nivel optim de umezeală și aerisire în camera de baie, ca să nu apară igrasie sau mucegai și să nu se simtă mirosuri neplăcute.

Atât la baie, cât și la bucătărie, optează pentru sistemul de microventilație, ca să asiguri o aerisire lentă și controlată, în 4 trepte, ideală pentru aceste încăperi în care se formează frecvent abur, umezeală și condens. Reține că nu toți producătorii oferă această opțiune în echiparea standard a ferestrelor, așa că asigură-te că beneficiezi de ea atunci când achiziționezi ferestre noi pentru casă.

Astfel îi oferi copilului un cămin sigur, unde să se bucure de fiecare zi alături de părinți, bunici, pisici și zeci de jucării colorate care îl așteaptă cuminți în camera lui luminoasă, bine aerisită, sigură și perfect izolată termic și fonic cu ajutorul celor mai bune ferestre și uși PVC cu geam termopan. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies