(P) Cum se obține cafeaua excelentă, de calitate premium

(P) Cum se obține cafeaua excelentă, de calitate premium
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 28 Octombrie 2020
Data actualizare: 28 Octombrie 2020
Cafeaua este consumată în fiecare zi, în lumea întreagă. Mai exact, sute de milioane de oameni savurează peste 2 miliarde de cești zilnic. Cu toate acestea, traseul pe care aceasta îl parcurge - de la culegerea boabelor și până în ceștile iubitorilor de cafea - este rar cunoscut  și totuși, o reală descoperire. 

Obținerea unei cafele perfecte înseamnă atenție pentru cele mai mici detalii. Iar pentru experții Costa Coffee acest lucru nu este un secret. Pentru a le oferi consumatorilor acces la acea băutură excelentă, care poate face diferența între o dimineață obișnuită și o dimineață excelentă, este un întreg proces. 

Așa cum am aflat din procesul de pregătire al celei mai apreciate mărci de cafea din Marea Britanie, efortul pentru a obține o cafea excelentă, de calitate premium, începe cu boabele de cafea și grija cu care acestea sunt alese. Experții Costa Coffee selectează boabele cu exigență, iar dovadă stă faptul că doar 1 din 20 de boabe este suficient de bună pentru a trece testul. Practic, doar 5% din cafeaua din lume îndeplinește criteriile de calitate Costa Coffee. Apoi, procesul de preparare continuă cu prăjirea și cu măcinarea lentă a boabelor, astfel încât să se obțină o aromă care încântă chiar și cele mai fine simțuri. Înainte de ambalare, echipa de experți, The Master of Coffee’s team, verifică încă o data, gustul și aroma obținute. Astfel, degustă fiecare lot de cafea prăjită Costa Coffee pentru a se asigura că îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate. Acest lucru înseamnă 5.000 degustări/an.  

Atenția și exigența pentru calitate au fost inspirate chiar de fondatorii mărcii. Istoria Costa Coffee a început în anii ’70, atunci când frații Sergio și Bruno Costa s-au mutat, împreună cu familia lor, din nordul Italiei direct în inima Londrei, aducând cu ei dorința de a face din cafeaua delicioasă o parte a vieții de zi cu zi. Cei doi tineri au trecut prin 112 încercări pentru a ajunge la aroma perfectă, cunoscută și astăzi drept Signature Blend.  Aceasta este disponibilă în România sub formă de cafea ambalată boabe, măcinată și prăjită. Signature Blend, Signature Dark Blend, Colombian Roast și Bright Blend și varianta capsule, completează gama Costa Coffee disponibilă în țară.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies