• PRO TV
  • (P) Cum te ajută un laptop 2 în 1 și cum să-l alegi

(P) Cum te ajută un laptop 2 în 1 și cum să-l alegi

(P) Cum te ajută un laptop 2 în 1 și cum să-l alegi

La un moment dat în istoria tehnologiei, cineva s-a uitat la laptop, apoi la tabletă și a decis că ar merge o combinație între cele două. Iar rezultatul, laptopul 2 în 1, chiar îmbină eficient beneficiile ambelor dispozitive. 

Dacă te pregăteai să-ți cumperi un laptop în rate, poți să iei în calcul și această opțiune. Mai ales că generația nouă se bucură de îmbunătățiri multe față de primele ediții. 

De ce 2 dispozitive într-unul singur?

În modul laptop, avem un computer ca oricare altul, pe care poți redacta texte, pregăti prezentări, crea rapoarte. În modul tabletă, poți beneficia de toate aceste funcții în mișcare. Și de multe altele. Îl poți folosi, de exemplu, în drumul spre serviciu, pentru a citi articole, cumpăra produse online sau chiar pentru a fi la zi cu serialul tău preferat. Marele avantaj este că un 2 în 1 va fi mai accesibil ca preț decât două dispozitive cumpărate separat. Vei spune că orice laptop este portabil, cât timp are o baterie bună. Dar când ți-ai deschis ultima oară laptopul în transportul public? 

Dincolo de laptop sau tabletă

Pe lângă funcția de laptop și cea de tabletă, beneficiile modelelor 2 în 1 ies în evidență când folosești cele două entități simultan. Iar aici, graficienii sunt cei mai câștigați. Tastatura rabatabilă îți permite să sprijini ecranul în orice unghi, iar display-ul tactil este perfect pentru utilizarea unui stilou grafic. 

Cu balamale sau tastatură detașabilă?

Un laptop 2 în 1 cu balamale arată precum un laptop normal la prima vedere, doar că tastatura poate fi rabatată 360 de grade. Avantajul acestui model este mărimea ecranului, ceea ce-l face mai potrivit pentru prezentări și filme, dar și puterea mai mare de procesare. 

Pe de altă parte, laptopul cu tastatură detașabilă este mai flexibil și mai ușor de transportat, fiind și ceva mai compact. Dar aici chiar vorbim de un 2 în 1, pentru că fără tastatură, rămâi doar cu o tabletă mai performantă. 

Apropo de performanță

E adevărat că, de cele mai multe ori, astfel de laptopuri sunt dotate cu procesoare mai puțin puternice decât în cazul laptopurilor tradiționale, pentru a păstra greutatea redusă. Dar lucrurile au evoluat mult de la primele modele de acest gen și avem de unde alege acum. Dacă vrei doar să navighezi online, să răspunzi la e-mailuri și să scrii câte un text din când în când, un Intel Celeron își va face treaba onorabil. Însă pentru operațiuni mai complexe, cum ar fi editarea fotografiilor sau redarea video, există și procesoarele Intel Core pe care le întâlnești la modele clasice. 

Calitatea display-ului

Din nou, alegerea depinde de modul în care vei folosi dispozitivul. Dacă ai în plan să-l transformi și în televizor din când în când, e important să investești într-un ecran Full HD, pentru detalii perfecte și culori vibrante. Mergând mai departe pe scara prețului, poți opta pentru un Quad HD, care vine la pachet cu o placă grafică premium, potrivite în special pentru cei care editează materiale foto sau video. 

Prețul unui laptop de acest tip variază de la 1500-2000 de lei până la mii de euro. Ca să alegi doar în funcție de specificații și să cumperi laptopul de care ai cu adevărat nevoie, folosește CardAvantaj. Astfel, împarți prețul în rate și te concentrezi doar pe beneficii. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni