(P) Cum verifici dacă terasa la care vrei să mergi respectă toate normele de igienă

(P) Cum verifici dacă terasa la care vrei să mergi respectă toate normele de igienă
Autor: Maria Rusu
Data: 04 August 2020
În perioada pandemiei, poate fi riscant să mergi la terasă, alături de prieteni, mai ales dacă alegi un loc în care măsurile de igienă și cele de distanțare socială nu sunt respectate. În prezent, funcționarea teraselor a fost reglementată pe baza anumitor norme, iar localurile trebuie să respecte toate măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Însă, este necesar să te asiguri că terasa pe care ai ales-o respectă aceste măsuri, așa că iată care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent.

Locurilor sunt ocupate pe bază de rezervare

În primul rând, pe timpul pandemiei de coronavirus, este necesar să eviți aglomerația, așa că este important ca fiecare terasă să își ocupe locurile pe bază de rezervări. Astfel, în cazul apariției unei infectări cu COVID-19, autoritățile vor ști de unde să înceapă ancheta epidemiologică. Așa că, dacă vrei să ieși la o terasă, asigură-te că localul respectă regulile privind rezervările. Iar, dacă te întrebi ce fel de date personale vei avea de furnizat, să știi că numărul de telefon și prenumele tău sunt de ajuns pentru a fi contactat rapid, în cazul în care la acea terasă s-au aflat persoane infectate cu noul coronavirus.

Distanța dintre mese este de minimum 2 metri

O altă măsură care trebuie respectată este păstrarea distanței de minim doi metri dintre mese. În plus, consumul de alimente în picioare ar trebui să fie interzis, așa că evită terasele în care clienții mănâncă la bar sau în picioare. De asemenea, la masă ar trebui să stai cu alte maxim trei persoane, dacă nu sunteți membri ai aceleași familii, iar distanța dintre voi ar trebui să fie de 1,5 m.

Sunt geluri dezinfectante

Este necesar ca la orice terasă să existe geluri dezinfectante pentru mâini, atât la intrarea în restaurant, cât și la toalete. De asemenea, angajații terasei ar trebui să te informeze cum să le utilizezi și să îți atragă atenția privind regulile de igienă și de distanțare fizică.  

Suprafețele sunt dezinfectate

Spațiile și suprafețele frecventate de clienți trebuie să fie curățate constant și dezinfectate cu substanțe biocide avizate, la fel și ustensilele utilizate în timpul mesei. Înainte de a te așeza la o masă, asigură-te că aceasta a fost dezinfectată. Nu este indicat să iei loc imediat după plecarea unui client, așa că îți recomandăm să aștepți ca personalul să dezinfecteze masa. De asemenea, tacâmurile ar trebui să fie bine igienizate și acoperite în șervețele sau în plicuri de hârtie, pentru a nu fi așezate direct pe masă. 

În baie, ar fi indicat să existe un regulament privind spălatul pe mâini, iar clienții trebuie să aibă la dispoziție săpun, gel dezinfectat, prosoape de hârtie și uscătoare de mâini profesionale, cum sunt uscătoarele de mâini de la IgienaPHS.ro, care sunt ușor de utilizat.

Este interzis transferul de obiecte de la o masă la alta

Cât timp vei sta la terasă, evită mutarea meniurilor, solnițelor, olivierelor sau a altor obiecte de la o masă la alta. Acestea trebuie să fie dezinfectate imediat după plecarea clienților de la masă, așa că nu este indicat să atingi aceste obiecte sau să le transferi de la o masă la alta.

Personalul terasei poartă echipament de protecție

Personalul care te servește trebuie să poarte, neapărat, mască și mănuși. În cazul în care ospătarii nu poartă echipament de protecție, evită terasa. De asemenea, pentru a facilita accesul pe terasă, proprietarii localului ar trebui să amplaseze anumite semnalizări și mesaje. În plus, aceștia pot crea circuite cu sens unic, înspre și dinspre toalete, pentru a se evita aglomerarea sau intersectarea cu angajații terasei.

Așadar, dacă plănuiești să ieși la terasă, este indicat să te asiguri că localul respectă toate normele de igienă dar și pe cele de distanțare fizică. Este necesar ca personalul să poarte măști și mănuși de protecție, ca între mese să există o distanță de minimum 2 m și ca fiecare spațiu frecventat de clienți să fie dezinfectat constant.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO