(P) De ce ar trebui să folosești vopsele acrilice de calitate?

(P) De ce ar trebui să folosești vopsele acrilice de calitate?
Autor: Dan L. Brumar
Data: 19 Februarie 2021
Domeniul artei și pictura în general se bazează foarte mult pe prima impresie și pe ideea pe care o transmite o anumită operă. Pentru a realiza cele mai frumoase lucrări, dar și pentru a le ajuta să reziste în timp, ar trebui să ai în vedere toate aspectele care concură spre un rezultat potrivit.

Alegerea culorilor este unul dintre aceste aspecte, așa iată la ce ar trebui să fii atent atunci când alegi pigmenții necesari pentru pictură.

Culoarea, pigmentul, este un indicator al calității

Calitatea vopselei este foarte importantă în domeniul picturii, așa că primul pas pe care îl ai de făcut este acela de a alege o paletă de vopsea acrilică potrivită nevoilor tale. În magazin vei găsi o gama variata de vopsele acrilice însă ar trebui să acorzi o atenție sporită alegerii tipului de pigment, puterii acestuia de acoperire și bineînțeles, rezistenței în timp. 

Culorile nu ar trebui să se estompeze de-a lungul timpului ci ar trebui să se păstreze foarte bine, indiferent de mediul în care lucrezi sau în care sunt expuse la final lucrările. Vopseaua de calitate este aceea care are culori vibrante și care nu se modifică din punct de vedere al intensității culorii după uscare. 

Textura vopselei este importantă

Felul în care aderă vopseaua la suport și cum aceasta se întinde pe suprafață este important deoarece ai nevoie de o acoperire foarte bună a suprafeței. practic , va trebui să beneficiezi de culoare de la prima acoperire, de la primul strat, urmând ca la următoarele să te poți ocupa doar de mici retușuri. Dacă textura vopselei este prea lichidă sau, din contră, prea solidă, nu vei putea lucra eficient cu aceasta. Din acest motiv ai grijă ca vopseaua să aibă o textură potrivită, neuleioasă, care să se întindă cu lejeritate pe suportul tău. 

Asigură-te întotdeauna că folosești vopsele care sunt în termenul de garanție și care sunt asigurate cu folii de protecție sau sigilii speciale care nu permit pătrunderea aerului la interior. 

Folosește vopsea acrilică specială pentru tipul tău de suport

În funcție de suprafața pe care pictezi, s-ar putea să îți fie necesare vopsele speciale create pentru acestea. În unele cazuri, dacă vei picta pe suporturi fine, neporoase, vopseaua poate aluneca de pe suprafață, poate curge sau se poate șterge, iar acest lucru cu siguranță nu este de dorit. 

Cere ajutorul unui specialist dacă lucrurile nu merg așa cum ți-ai dori, deoarece multe dintre tipurile de vopsea moderne s-ar putea să fie dedicate unor anumite suporturi și doar ajutorul specialiștilor te-ar putea edifica și ți-ar putea indica direcția potrivită.

Alege vopsele care se usucă uniform

Deși în mod uzual toate vopselele acrilice au un timp relativ scurt de uscare, vei vedea la nivel comparativ că unele mărci sunt mai bune din acest punct de vedere. Este important să vezi dacă vopseaua crapă la uscare, dacă se usucă uniform, dacă se usucă la timp, însă aceste aspecte pot fi verificate numai dacă probezi produsele respective. Poți încerca să compari mărci diferite, astfel încât în final să ai o idee cât mai clară despre cum ar trebui să arate produsul potrivit pentru nevoile tale în ceea ce privește pictura.

Vopseaua acrilică trebuie să îți ofere un ajutor atunci când realizezi picturile și nu să te pună în dificultate, iar din acest motiv este indicat să alegi doar acele produse care îți oferă avantaje notabile la nivel de experiență a utilizării. 

Caută așadar vopseaua care te ajută în ceea ce privește mobilitatea și uscarea, pigmentul și rezistența, pentru a fi sigur că alegerea ta este cea mai bună pentru exprimarea veleităților tale artistice. 

Foto: UNSPLASH.com
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies