(P) De ce e important sa pariezi la case de pariuri legale

(P) De ce e important sa pariezi la case de pariuri legale
Autor: Redactia
Data publicarii: 18 Decembrie 2019
Data actualizare: 18 Decembrie 2019
Jocurile de noroc reprezinta o piata importanta in Romania, una aflata in curs de dezvoltare si care incepe sa ofere variante tot mai atragatoare clientilor sai. 

Pariurile sportive si-au croit un loc important in acest domeniu, fiind tot mai multi oameni dornici sa faca profit de pe urma cunostintelor lor legate de sport. Si indiferent de motivele pentru care doresti sa pariezi, fie ca vrei sa te distrezi ori ca speri sa ajungi profesionist, alegerea casei de pariuri este primul pas catre o experienta placuta.

Daca pana in anul 2015 puteam sa accesam si sa ne jucam pe orice site, lucrurile in prezent stau foarte diferit. Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN), o institutie subordonata Guvernului Romaniei care reglementeaza piata jocurilor de noroc din Romania, vegheaza foarte atent asupra respectarii legii pariurilor. Astfel, casele de pariuri care isi doresc sa opereze pe teritoriul Romaniei sunt nevoite sa detina o licenta care este eliberata de ONJN. Prin urmare, toti jucatorii de pariuri care vor sa-si faca un cont online trebuie sa se inregistreze la una dintre multiplele case de pariuri legale.

Site-urile care au toate avizele valabile sunt pe o lista disponibila pe website-ul ONJN. In plus, casele de pariuri au in partea de jos a paginii stema ONJN, alaturi de numarul licentei sau deciziei de autorizare. Asadar, nu este foarte dificil pentru pariori sa isi dea seama daca o casa de pariuri actioneaza legal sau nu.

Jucatorii la case de pariuri ilegale, pasibili de amenda

Accesul site-urilor caselor de pariuri ilegale este restrictionat jucatorilor din Romania. Teoretic, romanii nu pot intra pe aceste pagini puse de catre ONJN pe lista neagra. In realitate, internetul este un spatiu vast si complicat, iar cei care doresc sa joace la casele de pariuri ilegale o pot face fara sa depuna un efort prea mare. Risca insa destul de mult daca merg mai departe.

Indivizii care aleg sa joace la o casa de pariuri care nu detine o licenta valida risca o amenda de la 5 000 RON la 10 000 RON. Desigur, metodele ONJN de detectare a activitatii ilegale nu sunt 100% precise, insa amenda nu este, asa cum observam, una modica. In consecinta, rasplata nu este nicidecum direct proportionala cu riscul. Si atata timp cat cele mai mari case de pariuri din Europa sunt prezente si au licenta pe teritoriul tarii noastre, nu prea exista motive pentru jucatori sa apeleze la case de pariuri ilegale.

Casele de pariuri care n-au licenta in Romania nu sunt obligate sa aiba o versiune in limba romana. In aceste conditii, nici suportul pentru clienti nu va fi in romana, sporind situatiile in care problemele legate de cont nu traverseaza bariera lingvistica.

Nu ar fi deloc surprinzator daca o casa de pariuri ilegala ar decide brusc sa nu mai livreze castigurile. Pana la urma, ce si cine poate sa o opreasca sa nu faca acest lucru? Iar in cazul unor depuneri cu cardul, cata incredere putem sa avem ca informatiile noastre sunt bine pastrate? Ca sa nu mai vorbim despre problemele care, inevitabil, vor interveni la retrageri. Cei care vor alege sa-si faca cont la casele de pariuri legale au siguranta ca aceste situatii complicate nu vor avea loc.

ONJN, mediator intre jucatori si casele de pariuri

Intr-o piata reglementata, exista o groaza de beneficii pentru jucatori, chiar daca multe nu sunt evidente in momentul in care individul isi deschide contul online. O autoritate legala care asigura buna desfasurare a lucrurilor transmite o liniste pe care jucatorii o vor simti in clipa in care vor intampina primele dificultati. Asta pentru ca pariuri anulate sau inchise, plati intarziate ori conturi blocate reprezinta situatii care se pot petrece jucand online. Si in cazul acestor neintelegeri, ONJN asigura medierea evenimentelor, operatorii fiind obligati sa respecte legea.

Din pacate pentru jucatorii romani, exista unele nume importante care nu si-au obtinut licenta (cel mai bun exemplu fiind Bet365). Totusi, casele de pariuri legale prezente in Romania au o gama vasta in ceea ce priveste oferta si transmit atat calitate, cat si siguranta. Prin urmare, in niciun caz nu este necesar sa ne complicam cu alegeri din afara legii, pentru ca s-ar putea sa ajungem sa regretam aceste decizii mai tarziu.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies