(P) De ce merită să cumperi cărți online?

(P) De ce merită să cumperi cărți online?
Data: 03 Decembrie 2020
Internetul a devenit indispensabil pentru cei mai mulți dintre noi, mai ales că suntem conectați în permanență la rețele sociale și motoare de căutare.

În revoluția digitală, s-au integrat rând pe rând, de la magazine online de cosmetice și haine vestimentare, până la librării și anticariate online.

Dar care sunt avantajele acestor formate electronice, mai ales în materie de cărți de cumpărat?

Pentru a ne da seama ce ni se potrivește trebuie mai întâi să facem o listă de beneficii a cumpărăturilor online din anticariate sau librării.

Oferte și reduceri majore

Atunci când bugetul este limitat, ne putem îndrepta spre magazinele online. La achiziția cărților din magazinele de specialitate online, putem să ne bucurăm de oferte substanțiale și chiar reduceri majore la titlurile noastre preferate. Este o tactică destul de întâlnită ca aceste magazine să practice reduceri în fiecare sezon, fie înaintea celor din magazine, fie după. Acum nu mai trebuie să așteptăm reducerile de iarnă sau de vară pentru a ne bucura de cărțile mult căutate. Tot ce trebuie să facem este să intrăm online pe o librărie sau un anticariat, și un întreg univers de carte ne va sta la dispoziție.

Economisirea timpului 

Viața cotidiană a devenit din ce în ce mai aglomerată, iar timpul pe care îl avem la dispoziție este din ce în ce mai limitat. De aceea, când cumpărăm cărți online economisim timp.

Dacă luăm în calcul durata de deplasare către librăria fizică dar și timpul petrecut acolo vom ieși clar învingători atunci când alegem să ne refacem online stocul de cărți.

Cumpărături mai rapide 

Un alt avantaj al cumpărăturilor de cărți online  este rapiditatea cu care putem să navigăm printre rafturile virtuale pline cu cărți de pe site-urile librăriilor sau anticariatelor. Cele mai multe ne vor pune la dispoziție categorii de carte, precum literatură, artă, arhitectură, istorie, știință și chiar secțiuni întregi de volume în limbi străine.

În plus, anticariatele și librăriile online ne vor ajuta să parcurgem o multitudine de titluri de carte, chiar din genuri diferite cu doar un click sau o căutare distanță.

O altă metodă de a economisi timp este modulul de căutare specific fiecărei librării sau anticariat online. Cu ajutorul acestuia putem să introducem numele cărții pe care o căutăm, iar în câteva secunde motorul de căutare al librăriei sau anticariatului online ne va furniza toate edițiile sau cărțile disponibile cu acel titlu.

Mobilitate

Unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de a cumpăra cărți online este acela al mobilității. Cum magazinele online din zilele de astăzi dispun și de o platformă optimizată pentru mobil, acum avem posibilitatea de a ne comanda o carte chiar în drum spre casă, când plecăm de la muncă sau când ne savuram cafeaua în oraș.

Pentru cei mai nehotărâți dintre noi, dar pasionați de noutăți în materie de carte, anticariatele online ne facilitează un întreg univers de recenzii și recomandări, pe care le putem lectura înainte de a cumpăra. Această opțiune este ideală atunci când avem de ales între mai multe cărți iar bugetul este limitat.

Un aspect deloc de neglijat este posibilitatea de a economisi bani atunci când ne putem alege o variantă mai uzată a ediției pe care o căutăm. Atât timp cât nu judecăm cartea după copertă, ci după conținut, acest aspect ne oferă posibilitatea de a face economii la bugetul alocat.

Cadouri oferite mai ușor

Când cumpărăm online este mai ușor să facem și cadouri pentru persoanele dragi din viața noastră, mai ales că o carte este mereu o sursă de zâmbete pentru cel care și-o dorește cu adevărat. Astfel, librăriile sau anticariatele online se dovedesc pline de resurse în materie de cărți ce abia așteaptă să-și găsească noi cititori. În plus, nici nu trebuie să ne deplasăm către persoana draga, ci putem să i-o livrăm direct la muncă sau acasă.

Protejarea mediului înconjurător

Din ce în ce mai multe librării și anticariate online oferă și posibilitatea de a cumpăra cartea în format digital, lucru care permite economisirea de materie brută din care se fac cărțile. Pentru cei mai prietenoși cu mediul, cărțile în format digital sunt soluția ideală.

FULLSCREEN
(P) De ce merită să cumperi cărți online?
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies