(P) De ce să achiziționezi un dozator apă și cum să alegi modelul potrivit

(P) De ce să achiziționezi un dozator apă și cum să alegi modelul potrivit
Data: 22 Iunie 2020
Ai decis să renunți la sucuri și să bei doar apă? Această variantă poate fi foarte benefică pentru sănătate, însă trebuie să fii conștient de două lucruri.

În primul rând, apa de la robinet poate conține clor, nitrați, nisip și aluminiu sau alte metale grele. Chiar dacă este potabilă, rețelele publice ale orașelor nu oferă foarte multă protecție microbiologică. 

În al doilea rând, nici apa din comerț nu se află mereu în condiții corespunzătoare de depozitare. Drept urmare, pe sticlele din plastic rămân urme de chimicale și substanțe nocive pentru organism.

Pentru a scăpa de aceste probleme, ai nevoie de un dozator apă. Mai jos vei afla motivele pentru care să achiziționezi unul și cum să găsești modelul potrivit!

Ce este un dozator?

După cum sugerează și denumirea, este un aparat conceput special să filtreze apa! Astfel, aceasta va deveni curată și tu te vei putea bucura de proprietățile sale.

Vei avea la dispoziție atât apă rece, cât și fierbinte, având posibilitatea de a pregăti și ceai sau cafea. Iar deasupra va exista un bidon, ce va avea capacitatea de până la 20 de litri.

Cât despre instalarea unui dozator apa, acesta este un proces simplu și nu necesită o echipă specializată. Nu trebuie decât să alimentezi aparatul la rețeaua electrică și să aștepți! După aceea, apa nu va mai conține bacterii sau impurități. 

Cum funcționează dozatorul cu rezervor încorporat?

Un astfel de model nu are bidon, ci se atașează direct la rețeaua de apă. Poate avea unul sau mai multe rezervoare, iar capacitatea acestora diferă în funcție de dimensiuni.

Dozatoarele mici care se pot pune pe un dulap sau bufet vor avea capacitatea pentru apa rece de 3-4 litri și pentru cea caldă de 1,5-2 litri. Un dozator apă de dimensiuni mari va suporta peste 10 litri și va fi mai scump. Acesta este însă un avantaj pentru persoanele care au familia numeroasă!

Răcirea cea mai eficientă va fi cea de tip freon! Aceasta funcționează pe bază de compresie și agent termic, exact ca în cazul frigiderelor.

Există însă și dozatoare care pot folosi efectul Peltier, compus dintr-o pastilă de răcire, ventilator și radiator de aluminiu. Varianta aceasta furnizează o cantitate mai mică de apă, însă te va ajuta să economisești bani dacă sunteți puțini utilizatori.

Cum alegi cel mai bun model?

Pentru început, acordă atenție tehnologiei de filtrare! Un dozator apă care acționează pe bază de osmoză inversă nu este recomandat, deoarece va elimina și elementele nutriționale.

O opțiune mai bună este un model cu microfiltrare, ionizare a apei sau ultrafiltrare. Deși vor avea prețurile ridicate, te vor scăpa de gustul sau mirosul neplăcut și vor reprezenta o investiție bună pe termen lung.

De ce criterii să ții cont înainte de a cumpăra un dozator apă?

Majoritatea dozatoarelor se pot găsi la un preț accesibil! Asigură-te că modelul ales are, însă, un consum redus și este suficient de mare pentru toate persoanele ce-l vor utiliza! De asemenea, producătorii serioși oferă și garanție la aceste produse. Comandă-ți și tu dozatorul dorit de pe H2On.ro, brand fondat de Nathaniel Geana, și bucură-te de acesta chiar astăzi!

FULLSCREEN
(P) De ce să achiziționezi un dozator apă și cum să alegi modelul potrivit
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies