(P) De la flanel la lână: top 3 cele mai călduroase pijamale pentru cupluri

(P) De la flanel la lână: top 3 cele mai călduroase pijamale pentru cupluri
Data publicarii: 16 Decembrie 2021
Data actualizare: 16 Decembrie 2021
Odată cu venirea iernii, temperaturile scad și, ei bine, toți avem nevoie de puțin mai multă căldură decât până acum. Schimbarea orei ne face să ne dorim să recuperăm acea oră de somn în plus în pijamale călduroase.

Preparați-vă o ceașcă de ceai fierbinte, vizionați un film împreună și ah, era cât pe ce să uit! Îmbrăcați-vă pijamaua aceea care vă face să vă simțiți ca în zilele de vară. Stați așa, nu o aveți încă?!

Iată top 3 cele mai călduroase pijamale pe timp de iarnă pentru el și ea. 

Pijamale de flanel pentru femei și bărbați 

Pijamalele de flanel sunt un must-have al sezonului rece. Această țesătură moale este fie fabricată din lână cardată, fie din bumbac sau fibră sintetică. Flanelul este capabil să rețină bine căldura, ceea ce îl face o alegere populară atât în rândul pijamalelor de iarnă, cât și a păturilor. Datorită țesăturii sale largi elimină umezeala cu ușurință. Totodată, flanelul este respirabil, ceea ce înseamnă că materialul nu reține umezeala și, în schimb, o îndepărtează.

Există o multitudine de modele de pijamale damă și de pijamale bărbați de flanel care vă vor cuceri prin materialul moale, călduros și croiala clasică excelentă pentru orice tip de siluetă. Totodată, aceste pijamale sunt extrem de plăcute pe piele. 

Puteți opta fie pentru seturi care vin în modele croiate, cât și strict pentru panataloni care au în zona taliei un elastic cusut, pentru a vă oferi o mai mare siguranță în timpul somnului. 

Pijamale din lână pentru femei și bărbați 

Lâna este un produs textil călduros, moale și realizat din poliester. Mare atenție: nu este un tip de flanel! Lâna are calitatea de a fi ușoară, iar ca material sintetic are proprietăți excelente de absorbție a umezelii. 

De aceea, în anotimpul rece o pijama de lână este mai mult decât potrivită. Totuși, poate vă întrebați care este diferența dintre o pijama de flanel și una de lână. Ei bine, ambele materiale pot fi la fel de confortabile. Marea diferență constă într-o singură chestiune: dacă vă doriți o respirabilitate sau o abilitate mai mare de eliminare a umezelii pe durata somnului.

Marele avantaj al pijamalelor de flanel este că mențin temperatura reglată pe tot parcursul nopții. Nu vă veți simți înăbușiți de căldură. Pe de altă parte, pijamalele de lână vor menține căldura ridicată pe tot parcursul somnului și nu vă vor regla temperatura corpului cu niciun flux de aer răcoritor. 

Puteți opta pentru pijamale de lână care îmbină mai multe materiale, astfel încât veți simți plăcut moliciunea materialului pe piele. 

Pijamale termice pentru femei și bărbați 

Pijamalele termice nu doar că reglează temperatura corpului, dar și absorb transpirația. Diferența față de celelalte constă în faptul că pijamalele termice trebuie alese cu grijă. Un amestec de materiale nepotrivit poate provoca iritații serioase. De aceea, atunci când optați pentru o astfel de pijama analizați compoziția. 

De exemplu, amestecul de lână merinos și fibre lyocell oferă o respirabilitate excepțională cu rezistență termică ridicată, ceea ce înseamnă că pijamaua vă menține căldura, dar, totodată, nu vă va supraîncălzi. 

S-a dovedit că pijamalele termice de noapte mențin căldura la fel ca alte țesături cu până la 50% mai grele, dar în același timp sunt de 4 ori mai respirabile decât bumbacul.

Așadar, pe locul al treilea se poziționează pijamalele termice. 

Bonus

Chiar dacă nu fac parte din categoria pijamalelor, niște halate de baie călduroase nu strică nimănui, mai ales atunci când afară e bocnă. Un halat de baie pufos este una dintre cele mai apreciate piese vestimentare. 

Îl veți putea purta imediat după duș sau baie sau chiar peste pijamale. Vă veți putea cufunda în el în timp ce urmăriți, împreună cu partenerul, serialul preferat. 

Modelele halatelor de baie sunt variate atât pentru el, cât și pentru ea. De la clasic la sexy, de la monocromatic la modele cu dungi, buline, steluțe, linii. 

Concluzie

Atunci când vă alegeți pijamaua este important să țineți cont de materialul din care este confecționată. Rămâneți învăluiți de căldură, dar încercați să nu vă supraîncălziți.

Și cel mai important aspect este să vă simțiți confortabil. Totuși, nu putem nega faptul că somnul dulce și liniștit este conferit și de acea pijama caldă care scade riscul de a simți frigul pe timpul nopții. Dar doar încercând diferitele materiale vă veți da seama care funcționează cel mai bine pentru voi. Go ahead and try something new. Who knows? Poate veți rămâne mai mult decât plăcut surprinși.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!