(P) Descoperă diferențele esențiale dintre un dulap metalic și unul din lemn!

(P) Descoperă diferențele esențiale dintre un dulap metalic și unul din lemn!
Autor: Maria Rusu
Data: 08 Septembrie 2020
Orice firmă și instituție prioritizează eficiența activităților profesionale, indiferent de dimensiuni sau domeniul de activitate din care face parte. În acest sens, dacă vrei să duci la bun sfârșit task-urile zilnice în cel mai simplu și rapid mod cu putință, organizarea corectă a mediului de lucru va fi un detaliu obligatoriu. 

Astfel, înlesnirea activităților de zi cu zi poate veni odată cu utilarea inteligentă a spațiilor de depozitare și arhivare din cadrul biroului. Variantele pe care le ai la dispoziție în acest sens nu sunt foarte multe, astfel încât va trebui să alegi dintre un dulap metalic și unul din lemn. Pentru a te ajuta să găsești cea mai bună soluție, mai jos vei descoperi o comparație între cele două opțiuni disponibile.

Atunci când alegi o soluție de depozitare pentru mediul de lucru în care îți desfășori activitatea, trebuie să “cântărești” două detalii foarte importante: proprietățile materialului din care sunt fabricate respectivele piese de mobilier și potrivirea pieselor cu spațiul de lucru (din punctul de vedere al dimensiunilor, designului, funcționalității etc).

Caracteristicile materialului

Mobilierul din lemn poate fi deosebit de cald și prietenos, fiind plăcut la atingere și impresionând prin aspect. În funcție de esența lemnului folosit și designul pieselor de mobilier, acestea pot fi adevărate piese de artă, oferind încăperii o atmosferă aparte. 

Totuși, un dulap din lemn poate avea un preț foarte mare, astfel încât dulapurile care se regăsesc în dotarea celor mai multe spații de lucru sunt din PAL (plăci aglomerate din lemn). Acest material nu se bucură de proprietățile sau aspectul lemnului. De aceea, durabilitatea nu va fi excelentă în cazul pieselor de mobilier folosite în scopuri de depozitare, mai ales dacă sunt utilizate foarte des, așa cum se întâmplă într-un mediu de lucru activ.

Atunci când pui accent pe productivitate și eficiență, mediul de lucru pe care vrei să îl creezi va avea nevoie de beneficiile oferite de un dulap metalic de calitate superioară. O astfel de piesă de mobilier poate păstra în siguranță actele, fișele, documentele, bibliorafturile, aparatura și obiectele pe care dorești să le arhivezi sau sortezi. Pe deasupra, durabilitatea și rezistența oțelului din care este realizat garantează faptul că investiția pe care ai făcut-o este una inteligentă pe termen lung.

Ce variantă corespunde spațiului tău de lucru?

Fiecare mediu de lucru și birou are particularitățile sale. Implicit, va avea necesități specifice chiar și atunci când vine vorba de designul și funcționalitatea pieselor de mobilier. Fiindcă între un dulap din lemn/PAL/MDF și un dulap metalic sunt foarte multe diferențe din aceste puncte de vedere, va trebui să iei în calcul absolut toate detaliile pentru a găsi potrivirea perfectă pentru biroul tău. Iată câteva informații pe care trebuie să le cunoști:

  • piesele de mobilier confecționate din lemn (sau PAL) ocupă mai mult spațiu, detaliu important atunci când îți propui să utilezi cât mai eficient zona de depozitare dintr-un birou de mici dimensiuni;
  • durabilitatea unui dulap metalic este mult superioară pieselor fabricate din lemn. De aceea, mobilierul metalic nu va avea nevoie de întreținere specială sau reparații periodice;
  • lemnul este sensibil la umiditate și fluctuații ale temperaturii, în timp ce un dulap metalic este tratat cu soluții speciale împotriva mucegaiului și a agenților oxidanți. Dacă mediul de lucru are caracteristici speciale, alege o piesă de mobilier care să reziste;
  • un dulap din lemn poate fi suspendat pe unul dintre pereții biroului, însă nu va suporta aceeași greutate pe poliță precum un dulap metalic (care trebuie să se sprijine pe podea);
  • cele mai multe modele metalice sunt livrate în stare complet asamblată. Astfel, nu va fi nevoie să execuți montajul sau să pierzi timp prețios și să faci cheltuieli suplimentare pentru a găsi o firmă de profesioniști care să îl asambleze și instaleze corect.
FULLSCREEN
(P) Descoperă diferențele esențiale dintre un dulap metalic și unul din lemn!
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO