(P) Diabet zaharat de tip 2 vindecat prin operație, în Turcia

(P) Diabet zaharat de tip 2 vindecat prin operație, în Turcia
Autor: Maria Rusu
Data: 27 Iulie 2020
Diabetul zaharat de tip 2 este vindecat cu succes în Turcia. Denumită intervenție de interpoziție/ transpoziție ileală, operația aparține Chirurgiei Metabolice și se realizează laparoscopic.

Vești bune pentru persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2. În centrele de excelență în Chirurgie Metabolică din Turcia, diabetul se vindecă chirurgical. Din 2007 și până în prezent, au fost efectuate peste 7.000 de operații de diabet de tip 2 la pacienți proveniți din țări din Europa, Asia și SUA.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că numărul persoanelor diagnosticate cu diabet tip 2 se află într-o continuă creștere de la an la an. În acest moment, la nivel mondial, jumătate de miliard de oameni se confruntă cu această boală. Calculele arată că până în 2030, diabetul zaharat va ajunge cea de-a şaptea cauză de deces pe glob.

În aceste condiții, metoda vindecării chirurgicale a diabetului aduce o rază de speranță în rândul persoanelor care se confruntă zilnic cu efectele devastatoare ale acestei boli.

Diabet zaharat de tip 2 – informații despre operație             

În intervenția de interpoziție/ transpoziție ileală, denumită popular operație de diabet tip 2, medicii intervin laparoscopic pe intestinul subțire, respectiv pe segmentul ileon. Operația este efectuată de o echipa medicală specializată în astfel de intervenții și se realizează în 2-3 ore, în funcție de complexitatea cazului.

Prin operația de diabet de tip 2, mecanismele care produc rezistenţa la insulină a organismului sunt eliminate definitiv. Valorile analizelor medicale realizate după operație vor indica glicemii normale. Procesul de normalizare a acestora va continua zi de zi, iar până în luna a-6-a toate analizele se vor regla și vor avea valori normale. În același timp, se va observa de către pacient și o remisie treptată a complicațiilor produse de diabet, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Operație de diabet zaharat de tip 2 – recuperare

Ca după orice intervenție de finețe, există o serie de recomandări medicale pentru pacient. Timp de 6 săptămâni, acesta va respecta regimul igieno dietetic de cruțare prescris de medic și nutriționist. Astfel, persoana operată va reintroduce treptat anumite alimente în meniul său, iar tratamentul medicamentos și/sau injectabil cu insulină va fi eliminat după o schemă personalizată.

Ca si în cazul altor operații care aparțin chirurgiei laparoscopice, revenirea la activitățile fizice intense va avea loc abia după 2 luni.

Operația de diabet zaharat de tip 2 – Centrul de excelență deține o reprezentanță în București

Pentru a oferi șansa cât mai multor persoane de a avea acces la informații și operație, centrul de excelență din Turcia și-a deschis o reprezentanță la București, la Clinica Ensar Duman.

Aici, se întocmesc dosarele medicale ale pacienților, trimise ulterior, spre analizare și evaluare medicilor din Turcia. Abia după primirea acceptului medical, echipa din România va pregăti plecarea diabeticului spre spitalul din Istanbul.

Prin intermediul clinicii din București, pacientul va continua să țină legătura cu echipa medicală din Turcia. Tototdată, vor fi respectate controalele medicale programate la 1 lună, la 3, 6, 9, 12 şi 24 de luni de la operaţia de diabet zaharat de tip 2, realizată în Turcia.

FULLSCREEN
(P) Diabet zaharat de tip 2 vindecat prin operație, în Turcia
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO