(P) Dr. Ion Coteț: Avem frecvent cazuri de cancer cutanat în stadii mai avansate de evoluție prin neprezentarea la specialist

(P) Dr. Ion Coteț: Avem frecvent cazuri de cancer cutanat în stadii mai avansate de evoluție prin neprezentarea la specialist
Data publicarii: 09 Februarie 2021
Data actualizare: 09 Februarie 2021
″În această perioadă oamenilor le este teamă să se prezinte la medic, dar în ceea ce privește prevenția și depistarea precoce a cancerului trebuie să ne prezentăm la dermatolog pentru un control la un interval de minim 1 an” spune Dr. Ion Coteț. 

Motivul este simplu: Cu cât melanomul este depistat mai repede, cu atât crește durata de viață și prognosticul bun al pacientului.

Cu ce probleme care țin de specialitatea dumneavoastră se prezintă oamenii în această perioadă?

Dr. Ion Coteț, medic primar dermatovenerologie, MedLife Brasov: În această perioadă a crescut numărul pacienților care vin la dermatolog cu eczema a mâinilor și dermatita periorala, afecțiuni favorizate și de folosirea frecventă a unor substanțe dezinfectante și purtarea măștilor de protecție. Pe lângă acestea, am observat o creștere a numărului de cazuri de infecții cutanate cu diferiți patogeni, bacterii, virusuri,micotici în contextul scăderii globale a imunității pacienților, probabil și printr-o constrângere provocată de închiderea sălilor de sport, piscinelor și tendința mai mare la sedentarism a oamenilor.

Citește mai multe pe stirileprotv.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies