(P) Este bun parchetul din vinil? La ce folosesc pardoselile LVT?

(P) Este bun parchetul din vinil? La ce folosesc pardoselile LVT?
Citeste mai mult despre: parchet vinil, pardoseli LVT,
Data publicarii: 26 Noiembrie 2021
Data actualizare: 26 Noiembrie 2021
Aveți nevoie de aspectul unei pardoseli din lemn sau piatră, fără a avea nevoie de complicații? LVT - plăci de vinil de lux - sunt soluția perfectă pentru proiectul dumneavoastră. Rezistente la apă, robuste, ușor de instalat și simplu de întreținut, aceste pardoseli sunt preferate din motive întemeiate. Pratic și atrăgător, LVT le are pe toate.

O pardoseală LVT (parchet vinil) poate fi făcută să semene cu lemnul adevărat sau cu piatra, iar pe ea se poate aplica orice design, dar are și o serie de avantaje funcționale. Se prezintă sub formă de plăci sau scânduri. Parchetul din vinil de lux este încă un produs relativ nou pe piața pardoselilor, dar este unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere. Este frecvent preferat în detrimentul parchetului laminat în special în zonele umede. Există o multitudine de opțiuni atractive disponibile, în special odată cu introducerea pardoselilor laminate rezistente la apă pentru băi. Este cunoscut și sub numele de "Click Vinyl" și "plăci de vinil de lux".

Modelele în trend din lemn Chevron - care se instalează ușor și rapid în 60° pe un format de 900 x 450 mm - sunt puncte de atracție speciale. Totul se potrivește perfect și fără decalaj - și pentru suprafețe mari. O adevărată senzație de succes.

Aici dorințele devin realitate: indiferent dacă este vorba de un Chevron modern, de un Herringbone elegant, dar inovator, sau de variantele fascinante Blocked Wood - esențe de lemn, cerul este limita imaginației decoratorilor de interior. Decorurile moderne sunt perfecte atât pentru un aspect clasic, cât și pentru unul nou, diferit.

Care este procesul de fabricație pentru pardoselile LVT (parchet vinil)?

Mai multe straturi de vinil PVC sunt utilizate în mod obișnuit pentru a crea plăci de vinil de lux. Pentru a schimba duritatea PVC-ului, acesta este combinat cu diverse substanțe chimice. O procedură de laminare comprimă delicat aceste numeroase foi de PVC vinilic, care sunt suspendate într-un lichid. După aceea, căldura și aerul sunt folosite pentru a usca materialul, rezultând foi de vinil durabile. Producătorii pot spori caracterul realist al stratului superior prin adăugarea unui strat de adâncime pentru a ajuta la simularea canelurilor observate în piatră sau lemn, iar stratul superior poate avea, de asemenea, un finisaj în relief.

La sfârșitul procesului de producție se adaugă apoi un strat transparent de vinil și uretan la pardoselile LVT (parchet vinil) pentru a oferi și mai multă protecție și confort produsului finit.

Parchet vinil - LVT: De ce sunt atât de subțiri lamelele?

Modelele de parchet vinil - LVT sunt disponibile într-o varietate de grosimi, de la 2 mm la 8 mm. De asemenea, acestea au o varietate de straturi superioare, variind de la 0,1 mm la 0,6 mm. Poate părea puțin, mai ales în comparație cu pardoselile laminate, care au o grosime de obicei de 7-12 mm. Datorită densității și rezistenței lor mari, plăcile de vinil de lux sunt extrem de subțiri. Nu este nevoie să fie și mai groase, deoarece vinilul comprimat de 4 mm este semnificativ mai puternic decât lemnul HDF de 8 mm. Ele sunt deja suficient de puternice pentru a fi utilizate în spații comerciale cu trafic intens și sunt adesea folosite în acest scop. Un profil mai subțire, bineînțeles, înseamnă mai puțină deteriorare a accesoriilor existente, cum ar fi plinte și platforme de duș.

La ce se utilizează Parchetul de vinil sau LVT-ul?

LVT este un tip de parchet de vinil care este utilizat într-o varietate de aplicații.

Acestea sunt perfecte pentru locații precum toaletele, bucătăriile și chiar pentru utilizări comerciale, cum ar fi saloanele de coafură și studiourile de yoga, datorită construcției lor din PVC. LVT este o alternativă excelentă la pardoselile din lemn în zonele în care umiditatea poate fi o problemă. Numeroasele straturi ale produsului oferă, de asemenea, stabilitate, asigurându-se că acesta se așează plat pe sol fără a absorbi umezeala sau a se umfla ca urmare a apei.

Instalarea plăcilor de vinil de lux

O pardoseală  LVT (parchet vinil) poate fi instalată prin două metode. Există o metodă "loose lay click" care este comparabilă cu instalarea pardoselilor laminate și necesită un substrat LVT de specialitate, precum și sisteme de lipire care necesită adezivi LVT de calitate. Ambele tipuri de instalații necesită un substrat perfect nivelat. Instrucțiuni pas cu pas despre cum se montează parchetul LVT pot fi găsite în tutorialul nostru. Dacă nu sunteți sigur de instalare, vă recomandăm să apelați la o echipă de instalare de la furnizorul dvs.

Avantajele unei podele LVT (parchet vinil) impermeabile

  • Durabilitate excelentă pe termen lung
  • Este mai confortabilă decât gresia sau parchetul laminat.
  • Este mai moale decât plăcile ceramice și decât parchetul laminat.
  • Culorile sunt nenumărate.
  • Sunt ideale instalările atât în mediul comercial, cât și în cel rezidențial.

Pentru a alege cel mai potrivit model de LVT (parchet vinil) pentru proiectul tau, poti vizita showroom-ul Epardoseli din Strada Sabinelor 117, sector 5, Bucuresti.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies