• PRO TV
  • (P) Este ceaiul cu ghimbir bun pentru tine? Beneficii și reacții adverse

(P) Este ceaiul cu ghimbir bun pentru tine? Beneficii și reacții adverse

(P) Este ceaiul cu ghimbir bun pentru tine? Beneficii și reacții adverse

Ghimbirul poate fi consumat în ceai, fie proaspăt, dat prin răzătoare și pus la infuzat, fie uscat, simplu sau în combinație cu alte plante sau fructe.

Se știe că este un bun calmant pentru durerile în gât și este indicat în tratamentul răcelilor, alături de miere și lămâie. Dar are și efecte adverse, dacă este consumat de anumite persoane sau în cantități mai mari de 5 g pe zi. 

Cum se face ceaiul de ghimbir proaspăt

Ceaiul de ghimbir are un gust puternic și poate fi băut cald sau rece. Oricine își poate face acasă un ceai de ghimbir după această rețetă:

1. Curăță ghimbirul (dimensiunea unei linguri) de coajă și dă-l prin răzătoare

2. Pune 4 – 5 căni de apă fiartă peste ghimbirul ras

3. Lasă ceaiul la infuzat timp de 5 – 10 minute

4. Dă ceaiul prin sită și bea-l simplu sau cu lămâie și miere.

Testează ghimbirul într-o infuzie de plante 

Încearcă și un ceai din agricultura ecologică făcut din ghimbir, lămâie și plante medicinale, mai ales mentă și verbină, pentru un efect mentolat și tonic. 

Beneficii ghimbir 

Este indicat pentru tratarea răului de transport și senzației de greață în general. Astfel femeile gravide și cele care fac tratamente puternice și experimentează stări de amețeală trebuie să știe că gingerolul și shogaolul din ghimbir reduc senzația de greață și vomă. În plus, aceste componente au efecte antimicrobiene, antialergice și antioxidante. Ghimbirul proaspăt ras peste mâncare ajută digestia prin stimularea producției de bilă si în acest fel se evită flatulența. 

Încearcă ghimbir într-un blend dulce 

Amestecul Ginger Lemongrass conține un mix savuros de plante cu ghimbir, lemongrass, rădăcină de lemn dulce, mentă și coajă de lămâie. Acest combo are proprietăți antiinflamatoare, iar ghimbirul și lemongrass-ul conțin antioxidanti, care elimină radicalii liberi din corp. 

Are un efect antiinflamator, calmează durerile menstruale, cele cauzate de artrită, dar și durerile musculare.

Ghimbirul ajută persoanele care doresc să slăbească prin suprimarea lipogenezei (procesul metabolic care contribuie de depozitarea grăsimii), controlul apetitul și inhibarea absorbției intestinale a grăsimilor.

Savurează ghimbirul într-un amestec înviorator

Acest ceai de plante și rădăcini este recomandat celor ce practică medicina ayurvedica (sănătatea vine dintr-un echilibru între minte, corp și spirit). Blendul propus contine coajă de lămâie, lemongrass, lemn dulce și un pic de ghimbir și piper, cât să ai un ceai energizant, cu efect înviorător. 

Ceaiul de ghimbir ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. 

Îmbunătățește sănătatea inimii și scade presiunea sangvina, previne hipertensiunea și scade colesterolul.

Reacții adverse

Ceaiul de ghimbir este recomandat într-o cantitate maximă de 5 grame pe zi, căci are și efecte adverse precum arsuri, diaree, disconfort abdominal, balonare. Recomandăm gravidelor și persoanelor cu diabet, presiune arterială ridicată și cu boli de stomac să consulte medicul înainte de a introduce ghimbirul în regimul de sănătate. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni