(P) Florile preferate ale Reginei Maria

(P) Florile preferate ale Reginei Maria
Data publicarii: 23 Aprilie 2021
Data actualizare: 23 Aprilie 2021
Regina Maria a României este una dintre cele mai iubite personalități, o regină a inimilor care a reușit să rămână în sufletele românilor, generație după generație, datorită interesului acordat tradițiilor și locurilor românești.

Deși a fost originară din Anglia, românii au îndrăgit-o ușor, iar acest lucru s-a datorat căldurii, inteligenței și iubirii pentru oamni de care dădea mereu dovadă.

Regina Maria a reușit să-și prioritizeze pasiunile și să dedice timp acestora. Pe lângă pictură, pasiunea de a scrie, de a călători sau de a decora reședințele regale, Regina Maria a fost și o iubitoare de flori, de parfum, de grădini și de culoare. Pentru majestatea sa, florile au devenit nu doar o pasiune și o bucurie, cu un adevărat mod de trăi.

Multe femei s-au lăsat inspirate de Regină, de la modul de viață până la personalitatea ei. Dacă ai o femeie în viața ta care o admiră și care și-a lăsat caracterul influențat de cel al reginei, alege buchete de flori pentru zi de nastere de la Maison d'Or, ținând cont și de florile preferate ale Reginei. Dacă nu știi care erau, citește acest articol pentru a afla.

Ce erau florile pentru Regina Maria?

Regina Maria era supranumită și regina gradinareasa, iar aceasta denumire se datorează decorurilor de vis cu care a împodobit faimoasele grădini ale reședințelor sale de la Cotroceni, Copăceni, Scroviștea, Bran și Balcic. Dragostea ei pentru flori era recunoscută și declarată, după cum spunea și într-unul din înscrisurile ei ”Camera mea este superbă, cu bujori, trandafiri, clopoței, nemțișori. Este luna cu cele mai multe flori.” nota Regina Maria în caietul de însemnări zilnice, în anul 1919.

Care a fost floarea preferată a Reginei Mamă?

Una dintre cele mai iubite și îndrăgite flori ale Reginei Maria era crinul, pe care l-a descoperit de când era doar o copilă. Atât de mult i-a iubit, încât a reușit să-I planteze și în curție palatelor Cotroceni și Balcic. Pasiunea pentru flori a reușit să i-o transmită și fiicei ei, Ileana, despre care se spune că-I semăna cel mai mult reginei.  De asemenea, Regina Maria îndrăgea și trandafirii, irișii, bujorii și liliacul.

Dintre toate, grădina de la Balcic era perla reginei. Amenajată pe aproximativ 16 hectare gradina este dispusă pe un deal abrupt ce coboară în șase terase spre mare reprezentand una pentru fiecare dintre copiii reginei. Mai mult de 3000 de specii de plante sunt cultivate în grădina ce fac parte din 35 de familii florale și 800 de genuri care compun o diversitate incredibilă de soiuri și forme.

Așadar, dacă mama sau soția ta sunt mari iubitoare de flori, alege să le oferi în dar un buchet format din florile preferate ale Reginei Maria și cu siguranță le vei impresiona. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/planta-plante-frunze-frunza-6541628/
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies