(P) Ghidul gurmanzilor: 7 reguli pentru a descoperi cele mai bune restaurante

(P) Ghidul gurmanzilor: 7 reguli pentru a descoperi cele mai bune restaurante
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 20 Noiembrie 2020
Data actualizare: 20 Noiembrie 2020
Găsirea unor restaurante bune poate fi, uneori, o adevărată provocare, mai ales dacă te afli într-un alt oraș sau într-o țară străină. Așa că, dacă vrei să mănânci bine, într-un local select, cu preparate delicioase și cu prețuri accesibile, va trebui să cercetezi puțin piața și ofertele disponibile. 

De aceea, îți venim în ajutor cu sfaturi, pentru a căuta cât mai eficient cele mai bune localuri. 

Caută restaurante aglomerate

În general, restaurantele aglomerate sunt localuri cu mâncare delicioasă, iar cei care vin acolo știu acest lucru. Așa că, dacă vrei un restaurant foarte bun, caută prin oraș un local unde aproape toate mesele sunt ocupate. Dacă este greu să găsești un loc e semn că acel local este preferatul tuturor și că meniul este savuros.

Verifică meniul, înainte de a intra în restaurant

Cele mai multe restaurante au meniul afișat la intrare, așa că, înainte de a te așeza  la masă, verifică lista de preparate. Într-un restaurant bun, vei găsi, întotdeauna, un meniu complex, care conține mai multe feluri de mâncare, inclusiv preparate vegetariene. De asemenea, ingredientele preparatelor, dar și prețurile din meniu, îți pot oferi indicii în ceea ce privește calitatea restaurantului respectiv. 

Cere o recomandare 

Dacă vrei să iei cina în oraș, la un restaurant bun, cere părerea unui prieten sau a unui coleg de birou. Aceștia îți pot recomanda un local potrivit și chiar îți pot oferi sugestii privind preparatele din meniu. Iar, dacă te afli în vacanță, într-un alt oraș, sau într-o altă țară, apelează la broșurile turistice sau cere o recomandare angajaților. De asemenea, poți întreba chiar și localnicii, prin piețe sau prin magazine. E imposibil ca ei să nu cunoască unde se poate mânca bine.

Folosește Facebook

Dacă ai deja o listă de restaurante, dar nu te poți decide unde să mergi, caută pe Facebook. În general, localurile care se respectă au o pagina oficială sau un website unde poți vedea recenziile clienților, fotografii cu preparatele din meniu sau cu atmosfera locului. În plus, poți vedea ce prieteni de-ai tăi au vizitat acele restaurante, și, astfel, poți ține cont și de preferințele lor.

Caută recenzii

Pentru a alege cele mai bune restaurante, poți căuta recenzii, pe diferite platforme. De exemplu, atunci când călătorești într-o altă țară, caută păreri despre restaurante pe Yelp sau pe Tripadvisor, astfel încât să ai o listă cu cele mai bune localuri din acea zonă. În plus, pe astfel de platforme, ai acces, uneori, și la meniurile restaurantelor respective, astfel că vei ști exact ce fel de preparate se servesc acolo.

Citește presa locală

În publicațiile locale, poți găsi, adesea, recomandări de restaurante sau puburi, dar și reclame sau topuri ale celor mai bune localuri din oraș. Astfel, poți afla mai ușor ce restaurante s-au deschis recent, dar și care sunt localurile de top din oraș. 

Urmărește vloguri de travel

De multe ori, vloggerii de travel publică diferite clipuri din restaurantele pe care le frecventează în vacanțele lor. Urmărind un astfel de vlog, poți afla cum este mâncarea în anumite restaurante, care sunt prețurile și cât de amabili sunt angajații. În plus, vezi imagini reale cu preparatele din meniu dar și cu atmosfera din restaurant. Totuși, nu trebuie să ai încredere întotdeauna în reclamele făcute de influenceri, deoarece anumite vloguri pot fi sponsorizate chiar de patronii respectivelor restaurante.

Așadar, cea mai simplă metodă de a găsi un restaurant bun este aceea de a căuta recenzii despre respectivul local. Atunci când știi părerea altor clienți, îți va fi mult mai ușor să alegi un local unde să mănânci, fără să ai parte de surprize neplăcute. Iar, dacă nu ai încredere în recenziile online, pune în aplicare celelalte metode recomandate.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies