(P) Încălțăminte damă cu toc și fără toc: când și cum se poartă

(P) Încălțăminte damă cu toc și fără toc: când și cum se poartă
Citeste mai mult despre: fashion, moda, utile,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 20 Ianuarie 2021
Data actualizare: 20 Ianuarie 2021
Încălțămintea cu toc este nelipsită astăzi din garderoba femeilor moderne. Femeile fac obsesie pentru ea, colecționând diferite tipuri de încălțăminte în culori și modele diverse.

În ciuda varietății ofertei de pe piață, modele de încălțăminte pentru femei care au cucerit de-a lungul timpului podiumurile mondiale ale modei sunt fără doar și poate cele cu toc, fiind azi considerate cele mai feminine modele de incaltaminte dama. Nici încălțămintea fără toc nu se lasă mai prejos, aceasta fiind propusă de designerii de fashion an de an în diferite styling-uri, care mai de care mai creative și mai inedite.

Tocuri de până în 10 cm: confort plus eleganță

Când vine vorba despre încălțămintea cu toc mic, totul pare să se învârtă în jurul extremelor. Ce te faci, însă, dacă din diferite motive nu poți purta în mod constant tocuri înalte, dar nici nu îți dorești să rămâi veșnic cu picioarele pe pământ, alegând doar încălțăminte cu talpă joasă. Modelele de incaltaminte dama cu toc mic spre mediu sunt cele cu toc de până la 10 cm, acestea păstrând ceva din aerul modei retro. Așadar, încălțămintea cu toc mic o poți purta cu succes în zilele în care nu vrei să pui presiunea prea mare asupra picioarelor, iar de obicei aceste zile coincid cu cele în care ai o o perioadă aglomerată și știi că vei sta mult în picioare sau pe drumuri. Încălțămintea de damă cu toc mic spre mediu este foarte confortabilă și îmbină utilul cu plăcutul, aducând un plus de sobrietate și eleganță oricărei ținute.

Tocuri înalte de peste 10 cm

Pantofii cu toc înalt, indiferent dacă se solicită sau nu un dress code oficial, sunt un element important al ținutei și totodată îți oferă și mai multă încredere în tine. Pe lângă faptul că încălțămintea cu toc subțiază trupul și creează efectul optic prin care picioarele par mai lungi, aduce un plus de rafinament și personalitate oricărei ținute.

Cum mergi corect pe tocuri

Pare foarte ușor să porți tocuri, însă este foarte important să știi că centrul tău de greutate se modifică atunci când porți incaltaminte femei cu toc înalt. Pentru a nu avea probleme cu spatele, trebuie să porți tocuri cu măsură. Pentru a avea un mers de felină și a te obișnui cu tocurile mai înalte, fă pași mici acasă și exersează.

Tocurile întotdeauna au fost sinonimul eleganței. Este un lucru pe care nimeni nu-l poate contesta, pentru că oferă femeii o altă alură și o ajută să fie mai impunătoare atunci când își dorește acest lucru.


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!