(P) Inovații în materie de siguranță de care ai nevoie pe mașina ta

(P) Inovații în materie de siguranță de care ai nevoie pe mașina ta
Citeste mai mult despre: opel crossland, masini,
Data publicarii: 25 Ianuarie 2023
Data actualizare: 25 Ianuarie 2023
Când îți alegi o mașină, unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să te gândești este siguranța oferită de aceasta. Pentru a te bucura de călătorii lipsite de griji, ai nevoie să știi că automobilul tău te protejează și îți oferă sprijin activ, chiar și în condiții de trafic intens sau de vizibilitate redusă. Din fericire, evoluția tehnologiei a adus cu sine inovații auto ce te pot ajuta să conduci cu mai multă încredere și să eviți accidentele. Descoperă în continuare care sunt inovațiile ce îți pot oferi o experiență de condus mai sigură.

Faruri performante și camere cu infraroșu pentru vizibilitate crescută în orice condiții

Indiferent de experiența pe care o ai la volan, vizibilitatea redusă reprezintă o adevărată provocare. Fie că șofezi noaptea sau în condiții de ceață densă, este necesar să poți vedea din timp alți participanți la trafic, indiferent că e vorba de mașini, pietoni sau animale care traversează șoseaua. De aceea, e recomandat să alegi un automobil echipat cu un sistem performant de faruri, cum ar fi noul SUV Opel Grandland. Acesta îți pune la dispoziție farurile ultramoderne Intelli-Lux LED® Pixel Light, cu fază lungă activată permanent. Farurile Intelli-Lux îți îmbunătățesc vizibilitatea pe timp de noapte și se adaptează la condițiile de trafic, fără a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic. 

Iar dacă amintim de farurile performante, poți lua în calcul și noul Opel Crossland, crossoverul ideal atât pentru mediul urban, cât și pentru călătoriile în natură. Modelul îți oferă faruri AFL cu LED-uri, ce îmbunătățesc vizibilitatea în orice condiții și măresc raza de acțiune pentru a ilumina în timp ce virezi. 

O altă inovație importantă în materie de siguranță este reprezentată de camerele cu infraroșu, ce te ajută să conduci cu mai multă încredere chiar și după lăsarea întunericului. Acestea pot sesiza oamenii și animalele aflate în fața mașinii, până la 100 de metri, cu ajutorul diferenței termice, afișând distanța și direcția de deplasare pe ecranul din interiorul mașinii. Dacă optezi pentru un automobil cu o astfel de funcție, precum Opel Grandland, poți șofa noaptea cu mai puține riscuri. 

Frânare automată de urgență pentru evenimentele neașteptate

Chiar dacă șofezi cu atenție maximă, trebuie să iei în calcul faptul că traficul îți poate rezerva oricând surprize, mai ales în zonele aglomerate. În plus, uneori poți avea scăpări, fie că vorbim de o clipă de neatenție sau de o întârziere a reflexelor. Din acest motiv, e bine să poți conta pe un automobil care să acționeze ca un adevărat asistent și să intervină atunci când este cazul.

Sistemul de frânare automată te poate salva de situații neprevăzute și poate proteja alți participanți la trafic, avertizându-te acustic în eventualitatea unei posibile coliziuni. În cazul în care mașina din față sau pietonul se află prea aproape de tine, mașina poate încetini sau chiar opri, evitându-se impactul. Este important să știi că frânarea de urgență este eficientă în cazul în care conduci cu viteză moderată, pentru că mașina are nevoie de timp pentru a se opri înainte de impact.

Asistență pentru banda de rulare și pentru integrarea pe autostradă

În ziua de astăzi, mașina pe o conduci te poate ghida și își poate adapta ușor direcția, astfel încât să te încadrezi și să rămâi fără probleme pe banda corectă. De exemplu, asistența pentru banda de rulare sesizează momentele în care mașina ta se deplasează dezordonat și te avertizează dacă depășești fără intenție banda de circulație, direcționându-te înapoi pe zona pe care e recomandat să circuli. Bineînțeles, această funcție este menită să te sprijine, nu să înlocuiască în totalitate acțiunile pe care trebuie să le desfășori la volan.

O altă funcție inovatoare și extrem de utilă oricărui șofer este asistența pentru integrarea pe autostradă. Aceasta îți poate fi de folos în special în condiții de trafic intens, când simți că ai nevoie de ajutor pentru a te încadra cât mai rapid și mai simplu pe banda dorită. Opel Grandland beneficiază de funcția Asistență Integrare Autostradă, care îți oferă asistență în integrarea pe o anumită bandă sau te poate ajuta să urmezi vehiculul aflat în fața mașinii tale.

Asistența la parcare și camera 360° pentru mai multă siguranță în mediul urban

Când străbați orașul, mai ales la ore de vârf, orice ajutor suplimentar din partea mașinii tale este binevenit. De multe ori trebuie să te strecori pe străzi înguste sau să parchezi în zone cu trafic intens, unde nu știi niciodată ce poate apărea din spatele automobilului. De aceea, o inovație precum camera video 360° poate fi neprețuită, deoarece are capacitatea de a detecta obiectele din jur și a le afișa pe ecran, astfel încât să poți merge în marșarier sau să poți parca fără emoții.

Tot în ceea ce privește parcarea, mașinile moderne îți pot oferi ajutorul de care ai nevoie pentru manevre mai simple de fiecare dată când ajungi la destinație. Un astfel de exemplu este Opel Grandland, care detectează locurile de parcare disponibile și te poate îndruma către unul dintre acestea, astfel încât să nu mai fie nevoie decât să accelerezi și să apeși frâna.

Așa cum poți observa, automobilele de ultimă generație te pot sprijini activ atunci când conduci, astfel încât să îți ofere călătorii mai sigure și mai relaxate. Dacă îți cauți o mașină la volanul căreia să te simți cu adevărat protejat, verifică funcțiile acesteia în materie de siguranță și alege un model în care să ai încredere la fiecare drum.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!