(P) Istoria curelor de detoxifiere și cea mai practică metodă de a elimina substanțele nocive din organism

(P) Istoria curelor de detoxifiere și cea mai practică metodă de a elimina substanțele nocive din organism
Autor: Maria Rusu
Data: 29 Iulie 2020
Medicina a evoluat mult în ultimii ani. Dar chiar și asa, conform unui studiu realizat de americani, an de an, un număr de peste 128.000 de rezidenți din State mor din cauza efectelor secundare ale medicamentelor pe care le consumă, lucru care demonstrează că multe metode de tratament acționează ca un cuțit cu două tăișuri.

Pentru a evita astfel de fenomene și a reduce semnificativ numărul de substanțe nocive acumulate în corp din cauza poluării,  a medicamentației si ahranei procesate detoxifierea s-a dovedit o soluție viabilă încă din cele mai vechi timpuri. Dacă ne referim chiar și la textele sacre, în aproape orice religie veche vom găsi restricții alimentare impuse credincioșilor pentru anumite perioade de timp în vederea imbunătățirii stilului de viață.

În vremuri antice, nu exista termenul de detoxifiere, dar postul trupesc este un concept foarte similar cu dietele de detoxifiere pe care le practicăm în ziua de azi. Acum mii de ani, atât romanii, cât și grecii, indienii sau populațiile native de pe teritoriul Americilor apelau la procese de purificare și curățare pentru a se elibera de povara toxinelor acumulate în corp. Și multe dintre tehnicile folosite în aceste culturi, cu atâtea veacuri în urmă, încă sunt de actualitatea și în ziua de azi.

Ce este de fapt detoxifierea?

Detoxifierea și  curele detox sunt un proces ce presupune eliminarea toxinelor din organism prin diferite metode. Cu alte cuvinte, detoxifierea presupune curățarea organismului, a sângelui, a organelor interne și implicit a sistemelor din care acestea fac parte pentru a reda mecanismelor din corp funcțiile lor optime.

Corpul uman este proiectat în așa fel încât să elimine elementele nocive acumulate de-a lungul timpului prin hrănire și respirație cu ajutorul pielii, ficatului, rinichilor, intestinelor, plămânilor și sistemului limfatic. Dar când gradul de intoxicație depășește anumite limite, organismul și organele sale excretoare nu mai pot face față provocărilor și astfel se impune adoptarea unei cure de detoxifiere.

Organismul este foarte inteligent și atunci când nu mai poate face singur față provocărilor determinate de substanțele nocive, trage semnale de alarmă pe care dacă le recunoaștem, ne dăm seama că avem nevoie de o cură de detoxifiere. Câteva din acestea sunt:

  • Oboseala nejustificata, epuizare
  • Concentrare si/sau memorie scazute 
  • respirația grea din primele ore ale dimineții;
  • constipația;
  • mâncărimile din diferite zone ale corpului;
  • dureri de cap;
  • irascibilitatea și stresul;
  • simptome dese de gripă și răceală;
  • foamea instalată la scurt timp chiar și după mesele copioase.

Care este cea mai simplă și mai eficientă cură de detoxifiere?

Dacă acum câteva mii de ani, când omenirea nu cunoștea foarte multe lucruri despre modul în care funcționează organismul și efectele substanțelor toxice asupra sa, singura metodă viabilă de detoxifiere era postul și înfometarea, acum avem la dispoziție și alternative mai sigure, mai simple și mai eficiente.

Detoxifierea prin privarea corpului de la anumite alimente și creșterea aportului de fibre se practică și astăzi. Dar este o metodă periculoasă pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale sistemului digestiv și ale tractului intestinal și nu ar trebui încercată pentru perioade mai lungi de timp fără atenta supraveghere a unui specialist în nutriție.

Pe de altă parte, utilizarea dispozitivului medical ZeolitSpectrum zi de zi, pe o perioadă de cel puțin trei luni, este o metodă sigură și eficientă de a elimina toxinele din corp, care nu are niciun fel de efecte adverse. Zeolitul există în natură de milioane de ani și s-a format prin contactul lavei fierbinți cu apa mărilor și a oceanelor, dar efectele sale asupra organismului nu au fost demonstrate decât recent, prin studii clinice, în laboratoarele de specialitate.

Din punct de vedere chimic, zeolitul este un mineral cu ostructura specifica in forma de figure, încărcata negativ care reacționează și atrage asupra sa toate substanțele nocive din corp, fără însă a influența metabolismul nutrienților sau buna funcționare a celulelor și organelor. Astfel, fără a impune un stil de viață forțat și având doar efecte pozitive, ZeolitSpectrum reprezinta cea mai sigura, cea mai practica si cea mai eficienta metodă de eliminare a substantelor nocive. Zeolit spectrum contine singurul zeolit avizat pentru administrare interna. 

Articol susținut de Oblyo Digital Agency
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO