(P) Lucruri neadevărate spuse despre coroanele dentare

(P) Lucruri neadevărate spuse despre coroanele dentare
Data: 24 Iunie 2020
Coroana dentara este un tip de restaurare dentară minunată folosită pentru a acoperi un bont sau un dinte cu un grad ridicat de distrucție coronară, reușind astfel să îi redea atât funcționalitatea, cât și aspectul estetic.

Deși reprezintă o procedură stomatologică extrem de populară în ultimii ani, încă există câteva mituri care se învârt în jurul coroanelor dentare, care probabil cauzează confuzie și teamă celor care au nevoie de ele. 

În rândurile ce urmează vei găsi câteva dintre cele mai des auzite lucruri care sunt neadevărate în legătură cu coroanele dentare.

Alimentele și băuturile pot păta coroanele dentare

Aceasta este probabil cea mai populară concepție greșită despre coroanele dentare. Oamenii cred că ele se pot păta și îngălbeni în timp. Cu toate acestea, pentru că sunt confecționate din porțelan, coroanele dentare nu pot fi pătate la fel ca dinții naturali.

Prin urmare, poți consuma regulat orice tip de aliment colorat dorești, inclusiv vin roșu, cafea și ceai, deoarece coroanele tale dentare își vor păstra nuanța pe care au avut-o în momentul în care au fost inserate.

Se folosesc coroane dentare doar în stomatologia restauratoare

Un alt lucru neadevărat despre coroanele dentare pe care mulți oameni îl presupun este acela că, doar dacă este nevoie de reconstruirea unui dinte rupt sau al unuia care a fost supus terapiei canalului radicular, se poate folosi coroana dentară. În realitate, însă, coroanele dentare pot fi folosite și în stomatologia cosmetică, pentru a oferi pacienților un zâmbet mai frumos, mai alb și mai strălucitor.

Coroanele dentare au un aspect artificial

Aceasta este probabil întrebarea pe care stomatologii o aud cel mai des din partea pacienților care au nevoie de lucrări restaurative ale dinților. Coroanele dentare nu au un aspect fals. De fapt, arată, simt și funcționează la fel ca dinții normali, naturali. Prin urmare, nimeni nu va putea vreodată să sesizeze diferența dintre coroanele tale dentare și ceilalți dinți.

Coroanele dentare nu se pot deteriora

Ei bine, și acest lucru nu este adevărat, din păcate. Deși porțelanul este un material foarte puternic și rezistent la rupere sau ciocnire, coroanele dentare nu sunt imune la deteriorare. Dacă muști din ceva foarte dur, dacă ești rănit într-un accident sau dacă se întâmplă altceva ce are impact fizic asupra cavității tale orale, există riscul de rupere a coroanei / coroanelor dentare pe care le ai. 
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO